یکی از سوالاتی که در دنیای امروز ذهن بسیاری از افراد در حوزه دیجیتال مارکتینگ را به خود مشغول نموده و به عنوان یک مبحث کاملا تخصصی در دنیای وب و فروشگاههای اینترنتی شناخته میشود، این است که ریتارگتینگ چیست و جزییات مربوط به آن چگونه است؟
ریتارگتینگ چیست؟
ریتارگتینگ با عنوان بازاریابی مجدد شناخته میشود، اما به نظر میرسد اصطلاح هدف گیری مجدد در حوزه سئو برای این واژه مناسبتر باشد، همانگونه که بسیاری از وب سایتهای خارجی نیز این دو اصطلاح را کاملا از یکدیگر جدا ساختهاند. ریتارگتینگ، گونهای از بازاریابی دیجیتالی است که با هدف قرار دادن افرادی که از وب سایت شما بازدید کردهاند، آنها را به بازدید دوباره از همان وب سایت و همان صفحه ترغیب میکند.
صرفا تعداد محدودی از افرادی که وارد وب سایتهای فروشگاهی میشوند در همان وهله اول مبادرت به خرید کالا میکنند و تعداد بسیار زیادی از آنها صفحه مربوطه را ترک کرده و به وب سایتهای دیگر سر میزنند. استفاده از تکنیک ریتارگتینگ کمک میکند تا چنین کاربرانی به صفحه مورد نظر بازگردند و در صورت تمایل اقدام به خرید اینترنتی نمایند.
ریتارگتینگ چگونه کار میکند؟
ریتارگتینگ تکنیک خود را از طریق نمایش آگهی در سایر وب سایتها انجام میدهد. این آگهیها کاملا هدف دار هستند و برای کاربران مختلف یکسان نیستند. در واقع در ریتارگتینگ، هر کاربر با توجه به صفحهای که وارد آن شده است، شناسایی شده و آگهیهای مناسب با همان صفحه را دریافت میکند و این ویژگی به عنوان مهمترین خصوصیت در ریتارگتینگ شناخته میشود.
این توضیحات تا حدی میتواند بیان کننده مکانیسم عملکرد ریتارگتینگ و آشنایی مارکترها با چگونگی افزایش بازدید از سایت و افزایش فروش باشد، با این حال دریافت اطلاعات بیشتر به مطالعات گستردهتر نیاز دارد.
بازاریابی مجدد را کجا بکار ببریم؟
محل فعالیتهای تبلیغاتی شما بهترین مکان استفاده از ریتارگتینگ است. اگر فعالیتهای تبلیغاتی خود را در گوگل ادز انجام میدهید، میتوانید با استفاده از ریتارگتینگ و به یک صورت کاملا استاندارد، کاربر را به سمت بازگشت به صفحهای که قبلا وارد شده است ترغیب کنید.
ورود کاربر به صفحه این امکان را برای شما فراهم میکند تا از کمپینهایی همچون تخفیفهای قابل توجه و یا سایر مزایا برای او صحبت کرده و او را به سمت تکمیل عملیات خرید متمایل سازید. همکاری با گوگل نیز نتایج مطلوبی به دنبال دارد. بسیاری از کاربران به سمت صفحات و تبلیغاتی که در صدر سایرین قرار دارد توجه بیشتری میکنند. اگر بتوانید از شیوه ریتارگتینگ داینامیک استفاده کنید، میتوانید همیشه در صدر تبلیغات، محصولات خود را به نمایش گذاشته و شهرت ویژهای نزد کاربران این عرصه پیدا کنید.
حال که متوجه شدید ریتارگتینگ چیست؟ اگر بخواهیم به یک زبان ساده اهداف ریتارگتینگ را معرفی کنیم، میتوانیم آنها را در قالب اهداف ذیل بیان نماییم:
۱- افزایش نرخ تبدیل:
تبدیل کاربران بالقوه به خریدارن بالفعل مهمترین هدفی است که از انجام ریتارگتینگ دنبال میشود. از آنجا که درصد بسیار زیادی از کاربران بدون خرید از سایت، صفحات مربوطه را بسته و به دنبال سایر وب سایتها میروند، تکنیک ریتارگتینگ به شما کمک میکند این کاربران را به کاربران دائمی و یا حتی خریداران بالفعل تبدیل کنید.
۲- معرفی برند:
شاید کاربری که دوباره به وب سایت شما بازمیگردد هرگز مبادرت به خرید محصول مورد نظر شما نکند، با این حال نام برند شما در ذهن او میماند و این امر یکی از مهمترین اهدافی است که تمامیتبلیغات هدفمند دنبال میکنند.
انواع بازاریابی مجدد را بشناسید
ریتارگتینگ با توجه به شیوهای که توسط شما و یا شرکتهای تبلیغاتی انتخاب میشود به دو صورت است:
۱- ریتارگتینگ استاندارد
این روش از تبلیغات دیجیتالی به ریتارگتینگ در گوگل ادز نیز معروف است. گوگل ادز از طریق شبکههای اجتماعی و بخصوص فیس بوک و توییتر صورت میگیرد. در واقع کاربر بعد از ورود به برخی از صفحات شبکه های اجتماعی توسط کوکیهای موجود شناسایی میشود و به عنوان یک هدف برای تبلیغات آنلاین، در لیست مخاطبین و یا همان کمپینهای ریتارگتینگ قرار میگیرد.
۲- ریتارگتینگ داینامیک
برای تبلیغات و بازیابیهای پویا باید فید مربوط به وب سایت را برای گوگل فرستاده و از او درخواست کنید تا هنگام جستجوی تبلیغاتی توسط کاربران، صفحات مربوط به وب سایت شما را در صدر تبلیغات انجام شده نشان دهد. این روش یکی از بهترین شیوههای تبلیغات آنلاین است.
در برخی از وب سایتها از بازاریابی ایمیلی به عنوان یکی از انواع ریتارگتینگ نام برده میشود که در واقع این موضوع صحت ندارد، چرا که بازاریابی مجدد از طریق ایمیل به صورت واقعی در زیر مجموعه یک مبحث مشابه اما متفاوت با عنوان ریمارکتینگ قرار میگیرد و نمیتوان ماهیت آن را با ریتارگتینگ یکسان دانست.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.