سرعت بالای سایت باعث بهبود تجربه کاربری و همچنین ارتقای وضعیت سایت از نظر بهینهسازی برای موتورهای جستجوگر و سئو میشود. در این مقاله قصد داریم تا به آموزش یکی از ابزارهایی که باعث بهبود سرعت سایت شما میشود، بپردازیم. این ابزار GZIP میباشد. اگر میخواهید با روشهای فعالسازی GZIP در وردپرس آشنا شوید، همرا ما باشید.
Gzip چیست؟
فناوری GZIP با فشردهسازی دادهها باعث افزایش سرعت وبسایت و بالا بردن سرعت انتقال در شبکه میگردد. البته Gzip یک فرمت برای فایلها نیز میباشد. این فشردهسازی باعث میشود، یک وبسایت با سرعت بسیار بالاتری بارگذاری شود. همچنین حجم فایلهای انتقال داده شده پایین بیاید.
روشهای دیگری نیز برای افزایش سرعت سایت وجود دارد که در مقاله زیر به آن پرداخته شده است:
پس از رسیدن دادههای فشرده، مرورگرها به طور خودکار فایلهای فشرده شده را از حالت فشرده خارج کرده و آنها را نمایش میدهند. فشرده سازی GZIP نحوه عملکرد وبسایت شما را تغییر نمیدهد. در واقع فقط باعث سریعتر لود شدن وبسایت میشود.
GZIP توسط همه مرورگرهای محبوب، نرمافزارهای سرور و هاستینگهای وردپرس پشتیبانی میشود.
فشرده سازی GZIP چگونه کار میکند؟
فعال کردن این فشرده سازی در سمت سرور صورت می گیرد. بنابراین شما به عنوان کاربر نمی توانید این ویژگی را برای وبسایتتان فعال کنید. همچنین وبسرورها تنظیمات مختلفی دارند.
فشرده سازی Gzip از الگوریتمهای فشردهسازی استفاده میکند که روی فایلهای وبسایت مانند CSS ،HTML ،JavaScrip و غیره کار میکنند. هنگامی که مرورگر صفحهای را از وبسایت شما درخواست میکند، این الگوریتم، خروجی را به صورت فشرده شده ارسال میکند. بسته به حجم داده، فشردهسازی میتواند حجم فایل را تا 70٪ کاهش دهد.
روشهای فعالسازی Gzip در وردپرس
اگر میخواهید فشردهسازی GZIP را بر روی وبسایت خود اضافه کنید، میتوانید از هر یک از روشهای زیر برای این کار استفاده کنید:
۱- فعالسازی با استفاده از فایل htaccess.
برای اکثر سرورها، فعالسازی Gzip از طریق اضافه کردن چند خط کد به فایل htaccess. انجام میشود. بسیاری از وبسرورها مثل آپاچی و لایت اسپید از این فایل پشتیبانی میکنند. این فایل در مسیر اصلی سرور شما قرار دارد. بنابراین باید به دنبال پوشهای به نام root ،www یا public_html و … باشید. فعالسازی Gzip در اکثر سرورها تنها با افزودن کد زیر به فایل htaccess. امکانپذیر است:
بعد از کپی کردن کد بالا در فایل htaccess. آن را ذخیره کنید. سپس وبسایت خود را رفرش کنید. حالا میتوانید با ابزارهای تستی مربوط به این کار چک کنید که آیا Gzip بر روی وبسایت شما فعال است یا خیر؟
۲- فعال کردن فشردهسازی GZIP با افزونه WPRocket
WP Rocket بهترین افزونه Caching برای وردپرس است که تمام ویژگیهای اساسی بهینهسازی را داراست از جمله فعال کردن فشرده سازی GZIP . ابتدا باید افزونه WP Rocket را نصب و فعال کنید. برای جزئیات بیشتر، به راهنمای گام به گام نحوه نصب افزونه وردپرس مراجعه کنید.
پس از فعال شدن افزونه، لایسنس شما بهطور خودکار برای شما فعال میشود. با رفتن به تنظیمات و سپس صفحه WP Rocket در پنل وردپرس میتوانید این مورد را بررسی کنید. پیامی را مشاهده خواهید کرد که به شما اطلاع میدهد WP Rocket فعال است و کار میکند.
WP Rocket در صورت استفاده از سرور Apache به طور خودکار فشردهسازی GZIP را برای شما امکانپذیر میکند. بیشتر ارائهدهندگان هاست وردپرس از Apache برای سرورهای خود استفاده میکنند که در این صورت دیگر نیازی به انجام مراحل اضافی نیست.
۳- فعال کردن فشرده سازی GZIP با W3 Total Cache
W3 Total Cache یکی دیگر از افزونههای بزرگ Caghing وردپرس است. استفاده از این افزونه به آسانی استفاده از WP Rocket نیست. اما این افزونه دارای یک نسخه رایگان است. ابتدا باید پلاگین W3 Total Cache را نصب و فعال کنید.
پس از فعالسازی افزونه، فشردهسازی GZIP به طور خودکار در وبسایت شما فعال میشود. میتوانید با رفتن به صفحه General Settings و سپس Performance در پنل وردپرس، این مورد را بررسی یا تغییر دهید.
به پایین این صفحه بروید و در قسمت Browser Cache مطمئن شوید که گزینه Enable فعال است. برای ذخیره تغییرات بر روی دکمه “Save all changes” کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.