فضای اینترنت مانند دریایی بسیار گسترده است و طراحان وبسایت و بازدید کنندگان بسیاری در این فضا گشتوگذار میکنند. در این بین کپی کنندگان وبسایتها مانند دزدان دریایی به رصد وبسایتهای پرقدرت و کپی محتوای درون آنها میپردازند. به همیندلیل گوگل، الگوریتمی به نام الگوریتم دزدان دریایی گوگل ارائه دادهست تا با نقض قانون کپی رایت در وب مقابله کند.
Pirate یا الگوریتم دزدان دریایی در سال ۲۰۱۲ برای نتایج جستجوی گوگل اجرا شد. در اصل وظیفه الگوریتم دزدان دریایی تشخیص و شناسایی وبسایت اصلی از وبسایت کپیبردار میباشد. سپس با نقضکننده کپیرایت برخورد میکند. البته برای این الگوریتم بهروزرسانیهایی انجام شده است. اما هنوز هم ضعفهایی در آن دیده میشود.
فرض کنید که مدت زمان زیادی را صرف کدنویسی، طراحی، تولید محتوا و بهینهسازی وبسایت خود انجام دادهاید. درنتیجه وبسایت به بازدهی خوبی رسیده و تعداد کاربران زیادی را بدست آوردهاید. حال ممکن است، وبسایتهای مشابه کسبوکار شما اقدام به کپیبرداری از سایت شما کنند. به این ترتیب، الگوریتم گوگل شروع به شناسایی و برخورد با وبسایت خاطی میکند.
الگوریتم Pirate چه محتوایی را از نتایج گوگل حذف میکند؟
عمدهترین دلیل استفاده گوگل از این الگوریتم، مبارزه با دزدی و در نظر نگرفتن قانون کپیرایت است. گوگل همیشه توصیه میکند، به جای کپیبرداری، محتوای با کیفیت و جدید برای مخاطبان تولید کنید. و از تکرار مطالب بپرهیزید تا بتوانید با سئو و بینه سازی، وبسایت خود را در صفحات اول نتایج گوگل قرار دهید.از اینرو گوگل برای مبارزه با کپیبرداری، الگوریتم Pirate را در نتایج جستجو وبسایتها اجرا کرده است.
الگوریتم دزدان دریایی نسبت به سایر الگوریتمها مانند پنگوئن، پاندا کاملا متفاوت است. الگوریتم پاندا میتواند محتوای رایگان را شناسایی کند. اما تمرکز اصلی الگوریتم دزدان دریای، علاوه بر محتوای وبسایتها بر روی صدا، ویدیو، محصولات و محتوای غیررایگانیست که وبسایتها برای تولید آن زمان صرف کردهاند.
هدف اصلی بهروزرسانی الگوریتم دزدان دریایی، حفظ بررسی piracy آنلاین بوده و در درجه اول تلاش گوگل برای جلوگیری خدمات آنلاین غیرقانونی است. این الگوریتم در واقع از “قانون کپی رایت هزاره دیجیتال”(DMCA) حمایت میکند.
خوب اکنون میخواهیم بدانیم که این الگوریتم چگونه سایتهای متخلف را جریمه میکند. آیا همگی آنها را حذف کرده و آنها را پنالتی میکند؟ پاسخ به این سوال خیر است. در صورتی که تعداد شکایات از یک سایت محدود باشد، این الگوریتم تنها صفحات مربوط به فایل کپیشده را حذف میکند. برای مثال اگر یک سایت یک نسخه غیرقانونی از یک ویدیو را ارائه کند، در صورت شکایت تنها صفحه مربوط به آن حذف میشود و بقیه صفحات سایت باقی میمانند.
در صورتی که تعداد شکایات از یک سایت بسیار بالا باشد، یعنی هم سایتهای شاکی زیاد بوده و سایت محتواهای کپی شده زیادی داشته باشد، الگوریتم دزدان دریایی میتواند به طور کلی سایت را حذف و یا اصطلاحا پنالتی کند.
اگر از محصولات تولیدشده در وبسایت شما کپیبرداری شده باشد، میتوانید آن محتوای دزدیده شده را به گوگل گزارش دهید. اینکار بهوسیله DMCA گوگل انجام میشود. اما جواب گرفتن از گوگل ممکن است، مدت زمان زیادی طول بکشد.
DMCA قانون کپیبرداری هزاره دیجیتال در آمریکا میباشد که وبسایت گوگل از آن پیروی میکند. گزارش دادن به این واحد در شرکت گوگل بسیار آسان است. کافیست اگر محتوای متنیِ، ویدیو، محصول و هر نوع محتوای دیگری که دارید، به دست افرادی دزدیده و روی سایتشان منتشر شده باشد، میتوانید آدرس صفحه سارق را بهبخش DMCA گوگلگزارش دهید. این بخش گزارشات یا noticeها را در اسنادی ذخیره میکند و اگر تعداد Notice ها زیاد شود، الگوریتم Pirate به بررسی آنها میپردازد.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.