انتخاب نام دامنه مناسب با رعایت ۱۰ اصل مهم


نویسنده:
شنبه 19 بهمن 1398
اصول انتخاب نام دامنه مناسب

در راه اندازی کسب‌وکار اینترنتی انتخاب نام دامنه‌ و هاست مناسب از اولین گام‌ها است که باید با احتیاط بیشتری در این زمینه عمل کرد. در انتخاب نام دامنه وقت بگذارید و دامنه‌ای مناسب انتخاب کنید. چون وقتی کسب‌و‌کارتان را در فضای اینترنت راه‌اندازی کرده‌اید، از این پس مخاطبان، شما و این کسب و کار را با نام دامنه می‌شناسند. از آنجا که بعد از شروع فعالیت تغییر دادن این نام کار درستی نیست پس بهتر است همین ابتدای راه درست تصمیم گیری کنید.

ویژگی‌های نام دامنه‌ی مناسب

در انتخاب نام دامنه توجه داشته باشید که بهتر است دامنه‌ای انتخاب کنید که:

  • توسط کاربر راحت‌تر به ذهن سپرده شود.
  • در سئو وب‌سایت تاثیر مثبت بگذارد.
  • قابل برند سازی باشد.
  • نام دامنه جستجو داشته باشد.

برای مثال روزانه چند صد نفر واژه‌ی موزیک پاپ را در اینترنت جستجو می‌کنند. دامنه با نام pop-music در جستجوی این کلمه شانس بیشتری برای نمایش خواهد داشت تا وب‌سایتی که مثلا با نام صدای باران راه‌اندازی شده است.

البته این مواردی که گفته شد مهم هستند اما نکات واجب‌تری هست که باید رعایت کنید. در ادامه نکاتی را بررسی می‌کنیم که به کمک آنها متوجه می‌شوید چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنید.

اصول انتخاب نام دامنه مناسب

۱- مرتبط به کسب‌وکار باشد.

برای اینکه برندسازی کسب‌وکارتان ساده‌تر باشد بهتر است نام دامنه به حوزه‌ی کاری شما ارتباط داشته باشد. البته امروزه بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند نام‌های خاصی انتخاب کنند. این موضوع به نظر شما بستگی دارد. اما هرچه نام دامنه به حیطه‌ی کاری نزدیک‌تر باشد برای کاربران بخاطر سپردن آن هم راحت‌تر است.

۲- هرچه کوتاه‌تر بهتر!

دامنه هر چه کوتاه‌تر باشد آسان تر در ذهن کاربر باقی می‌ماند. بهتر است از دامنه‌هایی استفاده کنید که ترجیحاً زیر ۱۵ کارکتر هستند.

۳- ساده بودن نام دامنه مهم است.

نام‌هایی که به خاطر سپردن آنها دشوار است فقط باعث از دست دادن بازدید‌های وب‌سایت شما خواهند شد. سعی کنید از نام‌هایی استفاده کنید که کاربر معنای آن را متوجه شود و سریع‌تر بخاطر بسپارد تا اگر تصمیم گرفت مستقیم به وب‌سایت شما وارد شود در اثر فراموشی نام دامنه، وب‌سایت شما را در بین میلیون‌ها وب‌سایت دیگر گم نکند!

اگر در جستجوی نام مناسب برای دامنه سایتتون هستید می‌تونید از سرویس آنلاین اسم یار استفاده کنید. این سرویس در واقع موتور پیشنهاد دهنده نام دامنه و اسم سایت برای انواع کسب و کارهای ایرانی است.


۴- به فکر تایپ آسان‌تر هم باشید.

شما از پشت تلفن آدرس سایت خود را به مخاطب خود می‌گویید. برای مثال نام دامنه‌ی شما مقصود است. کاربر موقع تایپ ممکن است این دامنه را به شکل maghsud، maghsood، maqsud و… بنویسد. پس بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق به اشتباهات تایپی هم فکر کنید.

۵- نام دامنه یک تکه باشد!

بهتر است نام دامنه بدون خط تیره، عدد و کارکتر دیگر باشد و به صورت یک کلمه‌ی یک پارچه نوشته شده باشد. برای مثال بهتر است به جای دامنه iran-domain‌ بهتر است از irandomain استفاده شود.

استفاده از این کارکترهای خاص اشتباهات تایپی افزایش می‌دهد و به خاطر سپردن آن را دشوارتر می‌‌کند.

۶- در انتخاب نام دامنه کلمه ی کلیدی را به کار بگیرید.

اگر نام دامنه‌ حاوی کلمه‌ی کلیدی وب‌سایت باشد به موتورهای جستجو در درک محتوا و اهداف سایت کمک می‌کند و در سئو موثر خواهد بود. مثلاً در حوزه‌ی طراحی وب‌سایت کلمات design در دامنه‌ها به کار برده می‌شود. یا در زمینه سئو سعی می‌شود کلمه‌ی seo در دامنه به کار برده شود. گرچه این موضوع در سئو تاثیر دارد اما این آنقدر هم الزامی و واجب نیست.

۷- به برندسازی فکر کنید.

گرچه در انتخاب نام دامنه نکات زیادی گفته می‌شود اما هیچ‌گاه برای رعایت کردن تمام این موارد به برندسازی لطمه نزنید. برای مثال برای رعایت کلمه‌ی کلیدی در حوزه‌ی دندان‌پزشکی هیچ‌گاه از نام دامنه‌ی dandanpezeshki.com استفاده نکنید. این دامنه برای معرفی برند شما اصلا مناسب نیست.

۸- پسوندهای رایج انتخاب کنید.

پسوندهای رایج در دامنه

رایج‌ترین پسوندهای دامنه در ایران com. و ir‌. هستند که اولی یک پسوند بین‌المللی و دومی یک پسوند ملی است. کاربران موقع جستجوی یک نام دامنه در ابتدا این دو پسوند را بررسی می‌کنند. البته ده‌ها پسوند دیگر وجود دارد که کاربردهای خاص خود را دارند که شما می توانید به کمک مقاله‌ی زیر به آنها دسترسی داشته باشید.

رایج‌ترین پسوندهای دامنه و کاربرد آنها


۹- ir. را هم حتما بگیرید!

اگر در ثبت دامنه از پسوندهایی مثل com، .net‌. و… استفاده کردید. بهتر است پسوند ملی آن را هم ثبت کنید. چون ممکن است بعد از گذشت مدتی تصمیم بگیرید پسوندهای دیگر را هم داشته باشید تا توسط اشخاص دیگر مورد استفاده قرار نگیرد.

۱۰- دامنه‌های فارسی را فراموش کنید!

احتمالاً نام دامنه‌هایی را دیده‌اید که به زبان فارسی نوشته شده‌اند. برای مثال com.ادمین-سایت که استفاده از این نوع دامنه‌ها پیشنهاد نمی‌شود. نوشتار کلمات فارسی در کنار پسوند انگلیسی تایپ را سخت می‌کند. همچنین فارسی بودن کارکتر ممکن است مشکلاتی را در مروگر ایجاد کنند.


خب همراهان عزیز ادمین سایت، این ۱۰ نکته برای انتخاب نام دامنه مناسب مهم بودند. اما نکته‌ی مهمتر این است که در این زمینه عجله نکنید و یک نام را به دقت انتخاب کنید. بعد از انتخاب نام دلخواه به سراغ ثبت آن بروید. قبلاً در مقاله‌ای نحوه‌ی ثبت انواع دامنه و خرید هاست را بررسی کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنم از آن استفاده کنید.

نحوه‌ی ثبت انواع دامنه

مطالب زیر را حتما بخوانید

آموزش نحوه اتصال دامنه به هاست و تنظیم DNS دامنه

اتصال دامنه به هاست یکی از کارهایی‌ست که بعد از خریداری هاست و دامنه برای راه‌اندازی وب‌سایت خود باید انجام...

Server response time چیست؟ رفع مشکل ریسپانس سرور در سرعت سایت

در این مقاله به بررسی سرعت پاسخ‌دهی سرور جهت زمان بارگذاری سایت می‌پردازیم.

لوکال هاست چیست؟ نحوه‌ی راه‌اندازی هاست مجازی

لوکال‌ هاست (localhost) یک فضای محلی در کامپیوتر شخصی می‌باشد که فضایی مانند هاست یا یک سرور واقعی را برای...

هاست وردپرس چیست؟ بهترین هاست وردپرس چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر برای وب‌سایت وردپرسی خود به دنبال هاست مناسب هستید این مقاله برای شما آماده شده است.[بررسی هاست‌ وردپرسی +...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید