ممکن است بارها حین باز کردن آدرس وبسایتی با خطای ۵۰۳ مواجه شده باشید. در این مقاله بررسی میکنیم خطای ۵۰۳ چیست؟ سپس به سراغ روش رفع خطای ۵۰۳ میرویم.
در جلسات قبل راجع به خطای ۴۰۴ صحبت کرده بودیم، برای مطالعهی آن به مقالهی زیر مراجعه کنید.
خطای ۵۰۳ یک خطای سرور است و معمولاً زمانی رخ میدهد که سرور مشغول باشد. این خطا مربوط به سیستم سرویس دهنده وبسایت میباشد و به معنای در دسترس نبودن سرویس است. بیشتر زمانها خطای ۵۰۳ زمانی رخ میدهد که سرور بیش از اندازه شلوغ باشد.
توجه: در صورت مواجه شدن با این خطا بهتر است هرچه سریعتر آن را برطرف کنید و رفع آن را به زمانهای بعد موکول نکنید. چون کاربران و بازدیدکنندگان، به وبسایت شما دسترسی ندارند. همچنین موتورهای جستجو قادر به دستیابی به صفحات سایت شما نیستند و این امر برای سئو وبسایت شما ضرر خواهد داشت.
روش رفع خطای 503 از طرف کاربر
حال که پاسخ سوال خطای ۵۰۳ چیست؟ را دریافتید به سراغ روش حل آن میرویم. از آنجا که این خطا از سمت سرور ایجاد میشود، معمولاً شما به عنوان بازدیدکننده نمیتوانید برای رفع آن اقدام موثری انجام دهید. اما انجام اقدامات زیر گاهی میتواند در رفع این خطا موثر باشد. مراحل زیر را یکی پس از دیگری انجام دهید:
ابتدا با فشردن کلیدهای CTRL و F5 صفحه را رفرش کنید. ممکن است خطا در این زمان از بین رفته باشد.
کش مرورگر خود را پاک سازی کنید.
یکبار روتر و مودم خود را خاموش و روشن کنید.
برای بررسی خطا، یکبار آدرس سایت را با مرورگر دیگری باز کنید.
به پشتیبانی سایت خبر دهید.
رفع خطای 503 برای مدیران سایت (سمت سرور)
خطای ۵۰۳ ممکن است ناشی از تغییرات اخیر در وبسایت شما هم باشد. مثلاً در اثر نصب قالب یا پلاگین جدید این خطا رخ داده باشد، یا قطعه کد جدیدی که اضافه کردهاید مشکل ساز شده. برای بررسی و رفع خطای ۵۰۳ مراحل زیر را یکی پس از دیگری انجام دهید. بعد از انجام هر مرحله یکبار آدرس سایت را در مرورگر بازکنید، اگر خطا رفع شده بود نیازی به انجام مراحل بعد ندارید.
اگر به تازگی قالب یا افزونهای را نصب کردهاید از طریق هاست آنها را غیرفعال و پاک کنید.
یکبار تمامی پلاگینهای خود را غیرفعال کنید. برای این کار در File manager هاست وبسایت، آدرس wp-content -> plugins را پیدا کرده و نام پوشهی plugins را تغییر دهید و یکبار سایت را بررسی کنید. اگر خطا رفع نشده بود نام پوشه را به حالت اول برگردانید.
قالب فعال وبسایت خود را در آدرس wp-content -> theme پیدا کنید. ابتدا آن را به یک فایل فشرده تبدیل کرده و دانلود کنید. سپس این پوشه را حذف کنید. اگر خطا از قالب فعال وبسایت شما باشد باید با این کار از بین برود.
فعال سازی حالت Debug
اگر با انجام مراحل بالا خطای ۵۰۳ از بین نرفت میتوانید حالت دیباگ را فعال کنید تا خطای اصلی نمایش داده شود:
برای اینکار وارد فایل Wp-config.php شوید و دنبال wp-debug باشید. باید در عبارت define(‘debug’ , ‘false’) عبارت false را به true تغییر دهید و فایل را ذخیره کنید.
حالا با باز کردن صفحه سایت میتوانید گزارشی از خطا را مشاهده کرده و آن را رفع کنید.
توجه کنید که اگر خطای ۵۰۳ را به طور مداوم دریافت میکنید، احتمالاً منابع سرور شما توانایی پاسخگویی به تعداد بازدیدکنندهها را ندارند. باید به کمک پشتیبانهای سرور یک هاست با قدرت بیشتر تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.