در مقالهی معرفی هاستبه مفهوم هاست و بررسی انواع هاست (host) پرداختیم. قبلاً قول داده بودیم روش انتخاب هاست مناسب را در مقالهای مجزا بررسی نماییم. اینک در این مقاله سعی میکنیم نکاتی را مورد بررسی قرار دهیم که دانستن آنها برای انتخاب هاست مناسب ضروری است.
انتخاب شرکت هاستینگ خوب
گام اول برای انتخاب هاست مناسب، یافتن یک شرکت هاستینگ معتبر است. بهطوری که این شرکت بتواند از نظر تأمین امنیت، سرعت و منابع، پاسخگو نیاز وبسایتها باشد و خدمات پشتیبانی مناسب داشته باشد. برای انتخاب شرکت هاستینگ مناسب به موارد زیر توجه کنید:
۱- اعتبار شرکت
آیا شرکت هاستینگ مدنظر شما یک شرکت معتبر و دارای استانداردهای لازم جهت میزبانی است؟ قبل از تهیه هاست از توانایی پابرجا نگهداشتن شرکت و عمل به تعهدات خود، استفاده از نیروهای انسانی کار بلد و فنی، استفاده از سیستمهای بروز و… در شرکت هاستینگ اطمینان حاصل نمایید.
۲- امنیت سرور و هاست
امنیت همواره یک دغدغهی مهم در بحث نگهداری سایت است. همانطور که قبلاً در مقالهی مهمترین تهدیدهای امنیتی وبسایت گفته شد، امنیت هاست برای حفظ امنیت سایت ضروری است. گاهی ما با رعایت نکات امنیتی، سطح امنیت وبسایتمان را بالا میبریم اما از طریق هاست آسیبپذیر دچار حملات زیانباری میشویم. توجه کنید منظور از امنیت، هم امنیت فیزیکی و هم امنیت نرمافزاری است. نگهداری سرورها در مکان امن زیر نظر نیروی امنیتی، مقاومسازی فضا در برابر حوادث مختلف (سیل، آتش، زلزله و..)، کمک گرفتن از سیستمهای پایش و تجسس و… برای حفظ امنیت فیزیکی سرورها مهم هستند.
۳- کیفیت و قابلیت اطمینان به هاست
نکتهی مهمی که باید به آن توجه کرد کیفیت هاست است. استفاده از محیط مناسب برای نگهداری سرورها، سیستمهای سختافزاری پرقدرت، نرمافزارهای قدرتمند جهت مدیریت و اسکن سرورها همچنین میزبانی تعداد وبسایتهای کمتر در هر هاست باعث افزایش کیفیت هاستها میشود.
۴- ارائه پلنهای مختلف
یک شرکت هاستینگ مناسب باید دارای انواع هاست با پلنهای متفاوت باشد تا بتواند نیاز مشتری را در هر سطحی برآورده کند. بررسی کنید آیا این شرکت برای زمانی که به منابع بیشتری احتیاج دارید مناسب است؟ آیا هاستی که تهیه کردهاید قابل ارتقاء است؟ توجه به این نکات باعث میشود زمانی که وبسایت شما نیاز به منابع بیشتری پیدا کرد بدون نگرانی مشکل را رفع کنید.
۵- زمان بالا بودن (UpTime)
از شرکتی هاست تهیه کنید که زمان پایین بودن سایت شما را به صفر نزدیک کند. اگر سایت شما در ۲۴ ساعت و ۷روز هفته بالا باشد بازدیدکنندگان سایت برای مشاهده سایت شما با مشکل مواجه نخواهند شد و حس اطمینان بیشتری به شما پیدا میکنند. معمولاً هاستی که آپ تایم زیر ۹۹ درصد دارد دیگر یک هاست مناسب تلقی نمیشود. انتخاب یک هاست با درصد پایداری بالا یک نکتهی مهم در آموزش سئو و بهینهسازی سایت است که گوگل برای ردهبندی وبسایتها همواره به آن توجه دارد.
برای اینکه متوجه شوید زمان uptime سایت شما چقدر است میتوانید از ابزارهای مانیتورینگ سرور مانند uptime robot کمک بگیرید.
۶- پشتیبانی و خدمات مشتریان
یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب هاست مناسب توجه به خدمات مشتریان شرکت هاستینگ است. یک شرکت مناسب باید در ۲۴ ساعت شبانهروز و ۷ روز هفته پاسخگوی مشتری خود باشد. پاسخهای آنها ضمن حفظ ادب و احترام، برای مشتری رضایت بخش و راهگشا باشد. راههای ارتباطی مناسب برای برقراری ارتباط با شرکت مانند تلفنهای تماس، سیستم چت آنلاین، تیکت، ایمیل و.. موجود باشد. همچنین نیروهای متخصص شرکت باید بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگو باشند.
برای اطمینان از پشتیبانی مناسب یک شرکت هاستینگ کافی است در زمان غیر از ساعت اداری با آنها در تماس باشید و برای خرید هاست از آنها مشورت بخواهید!
۷- پشتیبانی از چند Addon Domain
ادان دامین به امکان راهاندازی چند وبسایت با آدرس دامنه و محتوای متفاوت بر روی یک هاست گفته میشود. اگر بعد از راهاندازی وب سایتتان تصمیم به راهاندازی یک یا چند وبسایت دیگر گرفتید با وجود این امکان دیگر به خرید هاست جدید نیاز نخواهید داشت. پس بهتر است از هاستی استفاده کنید که از ادان دامین پشتیبانی کند. شرکتهایی هستند که به کاربران اجازه میدهند تعداد زیادی وبسایت را بر روی یک هاست اشتراکی راهاندازی کنند، در این صورت معمولاً از کیفیت هاستها کاسته میشود.
۸- اطلاع از کنترل پنل هاست
کنترل پنل هاست به نرمافزاری گفته میشود که به کمک آن میتوانید (در حد دسترسی که به شما داده شده) هاست خریداری شده را کنترل نمایید. توجه کنید اگر تازه کار هستید، هاستی تهیه کنید که پنل آن ظاهر گرافیکی مناسب و انجمنهای کافی جهت پاسخگویی به مشکلات احتمالی شما داشته باشد. معمولاً کنترل پنل cpanel از محبوبترین کنترل پنلها است.
به کمک ۸ مورد ذکر شده، شرکت هاستینگ مناسبی را انتخاب نمایید. سپس باید به دنبال انتخاب هاست مناسب برای وب سایتتان باشید. در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:
۱- زبان برنامه نویسی سایت
برای انتخاب هاست ابتدا بررسی کنید که وبسایت شما با چه زبانی برنامه نویسی شده است. اگر از asp.net برای برنامه نویسی سایت خود استفاده کرده باشید باید از هاست ویندوز و بانک اطلاعاتی sql server استفاده نمایید. البته هاستهای ویندوز از php و mysql هم پشتیبانی میکنند ولی با توجه به هزینه بالاتر هاست ویندوز و هماهنگی بیشتر زبان php با هاست لینوکس، برای استفاده از این زبان از هاست لینوکس استفاده نمایید.
۲- میزان نیاز به منابع
معمولاً شرکتهای هاستینگ پلنهای مختلفی را مقابل مشتریان خود قرار میدهند. شما ابتدا میزان پهنای باند مصرفی، حجم کلی فایلهای وب سایت، تعداد sub domainهای موردنیاز و… را بهدست آورید و با توجه به منابع مورد نیاز خود پلن مناسبی را برای خود انتخاب کنید. توجه کنید که ممکن است با گذر زمان و پیشرفت وبسایت شما، این پلن دیگر پاسخگوی نیاز وبسایت شما نباشد. بنابراین پلن انتخابی شما باید قابل ارتقاء باشد تا چنانچه به منابع بیشتری نیاز داشتید بتوانید بدون نگرانی پلن خود را ارتقاء بدهید.
۳- قیمت هاست
قیمت هاستهای مختلف را بررسی نمایید و هاستی را انتخاب کنید که فشار مالی بالایی برای شما نداشته باشد. قیمت هاست باید بهگونهای باشد که شما توانایی تمدید آن را داشته باشید و از این نظر با نگرانی مواجه نباشید. از طرفی قیمتهای پایینتر از حد معقول هم قابل اعتماد نیستند. گاهی شرکتها با بهکارگیری سختافزار ضعیف، راهاندازی تعداد بالایی وبسایت در یک سرور، یا حتی تعطیل کردن نیروی شیفت شب و.. سعی در کاهش هزینه دارند که این موضوعات به ضرر مدیران وبسایتها هستند.
۴- تهیهی backup
معمولاً زمان تهیهی backup در پلنها متفاوت است. توجه کنید که از هاستی استفاده کنید که پشتیبانگیری منظم در فواصل مناسب داشته باشد. علاوه بر backupهای شرکت هاستینگ، سعی کنید خودتان هم از وبسایتتان نسخه پشتیبان تهیه نمایید تا زمانی که با مشکلی مواجه شدید بتوانید سایت را به حالت قبل بازگردانید. در این مقاله سعی کردیم به عنوان راهنمای خرید هاست نکاتی را برای شناخت یک شرکت هاستینگ معتبر و انتخاب هاست مناسب بیان کنیم.
راهنمایی خوبی بود. ممنونم
مطلب عالی بود
ممنون از مقاله خوبتون خیلی خوب بود
سپاس از همراهی شما دوست عزیز
مطالبتون رو خوندم ممنون از سایت خوبتون