سرور نگهدارنده یا به اصطلاح میزبان اطلاعات وبسایت ماست. این سرور باید همیشه روشن و متصل به اینترنت باشد. اگر لحظهای یکی از دو مورد برقرار نباشد، وبسایت ما از دسترس خارج میشود. شما به عنوان یک وبمستر باید میزان Uptime یا به اصطلاح در دسترس بودن سایت خود را بدانید. به این منظور انجام تست آپتایم ضروری است.
در این مقاله از سری مقالات مرتبط به هاست همراه ما باشید تا بررسی کنیم:
uptime به مدت زمان در دسترس بودن سایت گفته میشود. اگر سرور سایت شما به اینترنت متصل باشد، روشن بماند و مشکلی فنی نداشته باشد وبسایت شما در دسترس خواهد بود. به مدت زمانی که وبسایت ما در دسترس است آپتایم میگوییم.
گاهی ممکن است وبسایت به علت قطعی اینترنت سرور یا مشکل فنی از دسترس خارج شود. در این صورت با مراجعه به وبسایت با ارور ۵۰۰ یا ۵۰۳ مواجه میشویم. به مدت زمانی که وبسایت از دسترس ما خارج است دورهی Downtime گفته میشود.
چرا زمان آپتایم مهم است؟
یکی از نکات مهمی که در حین خرید هاست با کیفیت باید به آن توجه کنید، مدت زمان آپتایم است. هیچ وبمستری دوست ندارد برای هاست هزینه کند اما وبسایتش مدام از دسترس خارج شود. پایین بودن آپتایم میتواند آسیبهای بسیار بدی به اعتبار و سئو وبسایت شما وارد کند.
از مهمترین آسیبهایی که آپتایم پایین برای سایت شما ایجاد میکند، آسیب به سئو است. همهی وبسایتها ممکن است بنا به هر علتی دقایقی از دسترس خارج شوند. اگر این اتفاق به صورت مدام و در بازهی زمانی طولانیتر رخ دهد، اعتبار سئو وبسایت شما را تحت تاثیر قرار میدهد. پس در تهیه هاست توجه کنید که میزان آپتایم زیر ۹۹.۹ درصد نباشد!
همچنین اگر کاربران چندین بار به آدرس سایت شما مراجعه کنند و باخطای ۵۰۰ مواجه شوند، احتمالاً قید بازدید از سایت شما را میزند! پس توجه کنید که زمان در دسترس بودن وبسایت شما بر اعتماد کاربران و میزان فروش هم تاثیر دارد.
چطور آپتایم سایت را بررسی کنیم؟
قطعاً برای بررسی آپتایم سایت نمیتوانیم هر دقیقه در طی شبانه روز وارد وبسایت شویم و از بالا بودن آن اطمینان حاصل کنیم! برای اینکه میزان آپتایم سایت را اندازهگیری کنیم باید از ابزارهای مانیتورینگ کمک بگیریم.
ابزارهای زیادی وجود دارند که به صورت رایگان یا تجاری وبسایت شما را بررسی میکنند تا از در دسترس بودن آن اطمینان حاصل کنید. روش کار اغلب این ابزارها با ارسال درخواست انجام میشود. سیستم یک درخواست یا ping به سمت سایت شما میفرستد اگر وبسایت در دسترس باشد یک پاسخ برگشت داده میشود.
در صورتی که پاسخی دریافت نشود یا پاسخ همراه با خطا باشد مشخص است وبسایت شما از دسترس خارج شده در این صورت سیستم برای شما یک هشدار ارسال میکند.
معرفی ابزارهای مانیتورینگ سرور
ابزارهای زیادی وجود دارند که کار تست آپتایم وبسایتها را انجام می دهند. در ادامه چند ابزار رایگان برای اینکار معرفی خواهند شد.
Monitor Scout
Got Site Monitor
Service Uptime
Basic State
Pingdom
Uptime Robot
نحوه تست آپتایم با ابزار Uptime Robot
برای استفاده از این ابزار، ابتدا وارد وبسایت Uptime Robot شوید و روی دکمهی Start Monitoring in 30 secs کلیک نمایید.
سپس فرم ثبتنام را تکمیل کنید. برای شما ایمیلی ارسال میشود که حاوی یک لینک فعالسازی است. روی لینک کلیک کرده تا مراحل عضویت خود را تکمیل کنید. با کلیک روی لینک ایمیل شده به داشبورد منتقل میشوید.
در این صفحه شما میتوانید با کیلک روی add new monitor یک وبسایت جهت مانیتور کردن اضافه کنید.
در این بخش نوع مانیتورینگ، نام وبسایت و آدرس سایت را وارد کنید. سپس روی create monitor کلیک کنید.
حالا اگر وبسایت شما هر زمانی از درسترس خارج شود این ابزار فورا برای شما یک ایمیل هشدار ارسال میکند.
سلام عالی بود
ممنون