مزایا و معایب هاست رایگان + ۱۰ دلیل برای استفاده نکردن از آن


نویسنده:
دوشنبه 2 تیر 1399
چرا نباید از هاست رایگان استفاده کرد؟ معایب هاست رایگان

زمانی که قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی را دارید، تهیه هاست از اصلی‌ترین و پایه‌ترین اقدامات لازم است. اما اگر در ابتدای راه باشید و تبلیغات هاست رایگان به چشم شما بخورد، احتمالاً حتی برای تجربه هم که شده این سمت خواهید رفت. معایب هاست رایگان آنقدر زیاد است که پیشنهاد می‌کنم فقط و فقط برای تست و آزمایش از آن استفاده کنید!

ممکن است بپرسید که چرا تاکید می‌کنم نباید از هاست رایگان استفاده کرد؟! برای پاسخ به این سوال در این مقاله همراه ما باشید.

هاست رایگان چیست؟

هاست یک بخشی از سرور است که تمام فایل‌ها و اطلاعات وب‌سایت ما در آنجا قرار می‌گیرد یا به اصطلاح میزبانی می‌شود. اگر هنوز به واژه‌ی هاست آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنم ابتدا سری به مقاله‌ی پربازدید ما با عنوان هاست به چه معناست؟ بزنید!

شرکت‌های مختلف در قبال میزبانی اطلاعات وب‌سایت ما به صورت ماهانه یا سالانه هزینه‌ای دریافت می‌کنند. خود شرکت‌های هاستینگ برای تهیه سرور، دیتاسنتر، نگهداری و تعمیر سرورها هزینه‌هایی پرداخت می‌کنند. اما گاهاً در تبلیغات‌ مشاهده می‌کنیم که هاست به طور رایگان و بدون هزینه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد!

منظور ما از هاست رایگان هم همین نوع هاست‌ها بوده که موضوع امروز مقاله‌ی ما شده است. در ادامه مزایا و معایب این نوع Hostها را بررسی می‌کنیم.

مزایای هاست رایگان

شاید بزرگترین مزیت هاست رایگان همین موضوع رایگان بودن آن باشد! اما از این هاست می‌توان در جهت اهداف موثری هم استفاده کرد:

۱- بهبود مهارت برنامه‌نویسی

اگر شما یک برنامه‌نویس وب‌ یا طراح وب‌سایت باشید، برای اجرای کدهای خود به یک سرور نیاز خواهید داشت. معمولاً این نیاز برنامه‌نویس‌ها توسط سیستم‌های سرور مجازی مثل زمپ حل می‌شود. اما برای اجرای آنلاین کدها قطعاً استفاده از یک هاست رایگان مناسب است.

معرفی سرور مجازی زمپ

شما با تهیه یک هاست رایگان می‌توانید تمامی طراحی‌ و کدهای خود را آپلود کرده و در قالب یک وب‌سایت واقعی به آن نگاه کنید! همچنین می‌توانید از دوستان یا اساتید خود بخواهید آن را بررسی کنند.
معمولاً زمانی که با مشکلات برنامه‌نویسی روبه رو می‌شوید استفاده از یک هاست رایگان به شما کمک می‌کند تا بتوانید مشکلاتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید درحالی که اگر کدها در سیستم خود شما باشند، دیگران به آن دسترسی نخواهند داشت.

۲- حفظ زیر ساخت سایت اصلی

فرض کنید شما دارای یک وب‌سایت هستید و در آن به صورت جدی فعالیت می‌کنید، می‌خواهید چند افزونه، قطعه کد یا قالبی را بررسی کنید. قطعاً نصب این پلاگین‌ها یا به کارگیری مستقیم کدها در وب‌سایت شما روش مناسبی نیست. چرا که می‌تواند در دیتابیس سایت شما ساختارهای بیهوده ایجاد کنند. یا کدهایی که قصد تست آنها را دارید ظاهر وب‌سایت شما را تغییردهند و حتی آن را از دسترس خارج کنند.

در این زمان به جای اینکه ریسک کنید و در وب‌سایت اصلی خود این فرآیند را آزمایش کنید می‌توانید از یک هاست آزمایشی استفاده کنید. افزونه یا کد را به کار بگیرید و اگر دقیقاً متناسب با نیاز و خواسته‌ی شما بود آن را در وب‌سایت اصلی خود به کار ببرید.

۳- نظر سنجی و دریافت بازخورد با کمترین هزینه

از دیگر کاربردهایی که هاست رایگان می‌تواند داشته باشد، انجام نظر سنجی‌ها و دریافت بازخورد بدون هیچ هزینه‌ای است. برای نمونه برای وب‌سایت خود یک قالب جدید تهیه کرده‌اید اما از کارکرد و زیبایی آن مطمئن نیستید. در این صورت می‌توانید در این نوع هاست‌ها یک وب‌سایت آزمایشی ایجاد کرده و از کاربران خود نظرسنجی کنید.


معایب هاست رایگان

همانطور که گفته شده مزایای این نوع هاست‌ها بیشتر همان رایگان بودن آن است. اما اگر بخواهید از هاست رایگان به عنوان یک هاست اصلی برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود استفاده کنید قطعاً آسیب‌ها و معایب آن برای شما بیشتر خواهد بود.

۱- محدودیت در سخت‌افزار و منابع

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، شرکت‌های هاستینگ برای تهیه سرور و نگهداری آنها هزینه‌های زیادی می‌کنند. بنابراین قراردادن بخش زیادی از این منابع به طور رایگان برای این شرکت‌ها صرفه‌ی اقتصادی ندارد.

معمولاً شرکت‌های هاستینگ قدیمی‌ترین و محدودترین سرورهای شرکت را به صورت هاست رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این هاست‌ها منابع بسیار پایینی دارند طوریکه پاسخگوی نیاز یک وب‌سایت هدفمند و فعال نخواهند بود.

۲- عدم انعطاف در کارایی

بسیاری از هاست‌های رایگان برای استفاده دارای محدودیت هستند. اگر کسب‌وکار خود را در آنجا میزبانی کنید احتمالاً بعد از مدتی متوجه خواهید شد که برای دریافت گواهی‌نامه SSL، درگاه پرداخت و بسیاری از فعالیت‌های دیگر به بن‌بست بر می‌خورید و نمی‌توانید از این قابلیت‌ها بهرمند شوید.

۳- اهداف تبلیغاتی غیرقابل کنترل

در بسیاری از این هاست‌ها، تبلیغات هدف اصلی است. به هرحال شرکتی که بخشی از منابع خود را به رایگان در اختیار شما قرار داده است باید بتواند از آن استفاد‌ه‌هایی هم برای گسترش و معرفی خود داشته باشد. یکی از این موارد، نمایش تبلیغات مختلف در وب‌سایت شماست که معمولاً نمی‌توانید آنها را کنترل یا غیرفعال کنید.

۴- آپتایم پایین

UpTime یا مدت زمان در دسترس بودن یکی از معیارهای مهم بررسی کیفیت هاست است. ما آپتایم صد در صد نداریم اما بسیاری از هاستینگ‌ها آپتایم نزدیک به صد را ارائه می‌دهند.

آپتایم پایین از معایب هاست رایگان

یک مورد مهم از معایب هاست رایگان، پایین بودن آپتایم است. یعنی در زمان‌های مختلف وب‌سایت شما از دسترس خارج می‌شود!

۵- امنیت پایین

اگر حفظ اطلاعات وب‌سایت و کاربران برای شما مهم است به دنبال یک هاست معتبر باشید. شرکت‌های هاستینگ در قبال هزینه‌ای که دریافت می‌کنند، امنیت خوبی را برای وب‌سایت شما تامین می‌کنند درحالی که هاست‌های رایگان امنیت خوبی ندارند و اغلب مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند.

۶- عدم پشتیبانی مناسب

قطعاً زمانی که برای این نوع هاست هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید، نباید توقع داشتن پشتیبانی مناسبی داشته باشید. در این صورت هر گونه مشکل در فرآیند میزبانی را باید به تنهایی حل کنید.

یکی از مهمترین دلایلی که نباید از هاست رایگان استفاده کنید، پشتیبانی است. این موضوع بسیار اهمیت دارد. چراکه در هاست با کیفیت شما در هر ساعت از شبانه‌روز که مشکلی برای وب‌سایت شما ایجاد شود پشتیبان در دسترس است. اما در یک هاست رایگان اینگونه نیست. فرض کنید مدت طولانی وب‌سایت شما از دسترس خارج شده در این زمان هیچ‌کس پاسخگوی شما نخواهد بود!

۷- محدودیت در نصب نرم‌افزار و سایت‌ساز

همانطور که گفته در هاست رایگان منابع بسیاری محدودی در اختیار شما قرار می‌گیرد. در بسیاری از این نوع هاست ها شما حتی قادر نخواهید بود از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا جوملا استفاده کنید.

هاست وردپرس چیست؟ چگونه یک هاست وردپرس اقتصادی بگیریم؟


۸- اجبار به استفاده از دامنه‌های تبلیغاتی

در بسیاری از هاست‌های رایگان، شما اجازه استفاده از دامنه‌های دلخواه را ندارید و به اجبار باید از زیر دامنه یا ساب‌دامین‌های همان شرکت استفاده کنید. این یک روش تبلیغاتی برای این شرکت‌ها محسوب می‌شود.

۹- آسیب رساندن به سئو سایت

ممکن است بپرسید هاست چه ارتباطی با سئو دارد؟! اما واقعیت این است که چون هاست در سرعت وب‌سایت و امنیت آن موثر است قطعاً در سئو هم اهمیت دارد.

برای مثال گاهی اشخاص مختلف از این سرورهای برای ارسال پیام‌های اسپم یا ایمیل‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنند که این موضوع باعث می‌شود آی‌پی سرور بلاک شود! در این زمان مشکلات زیادی برای وب‌سایت‌هایی که در آن سرور میزبانی می‌شوند ایجاد می‌شود.

۱۰- کاهش اعتبار کسب‌وکار

قطعاً یک وب‌سایت معتبر در یک هاست ریگان و با کیفیت پایین میزبانی نمی‌شود. فرض کنید شما در یک هاست رایگان که مدام از دسترس خارج می‌شود، با یک دامنه تبلیغاتی در حال فعالیت هستید چگونه انتظار دارید کاربران به شما اعتماد کنند؟!

چرا نباید از هاست رایگان استفاده کنیم؟

باتوجه به مواردی که گفته شد برای راه‌اندازی کسب‌وکار و اهداف تجاری به هیچ عنوان نباید از هاست رایگان استفاده کرد. این ۱۰ مورد نکات بسیار مهمی هستند که هرکدام از آنها به تنهایی می‌توانند برای کار شما مشکل ساز باشند.

بنابراین پیشنهاد می‌کنم فقط جهت تست و یادگیری روی این هاست‌ها حساب باز کنید. برای کار خود که روی آن وقت و انرژی می‌گذارید و برایتان اهمیت دارد به دنبال یه هاست به صرفه و با کیفیت باشد. در مقاله‌ی زیر اسامی چند شرکت هاستینگ برای دریافت هاست با کیفیت و ارزان برای شما لیست شده است:

معرفی بهترین شرکت‌های هاست در ایران

مطالب زیر را حتما بخوانید

ping چیست و چه کاربردهایی در اینترنت می‌تواند داشته باشد؟

پینگ یکی از ابزارهای شبکه‌ای است که در سرعت سایت تاثیر می‌گذارد.

معرفی بهترین هاست ایران | هاستینگ‌های برتر ایران از نظر تعرفه و کیفیت

برای انتخاب یک هاست خوب باید به سراغ یک شرکت معتبر رفت. در اینجا لیست معتبرترین شرکت‌های هاست را مشاهده...

بهترین cms از نظر سئو کدام است؟

اگر به دنبال طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا آماده هستید حتما دوست دارید بدانید که بهترین cms از نظر...

DNS چیست؟ آشنایی با نیم سرور یا Domain Name System

رای اتصال دامنه مورد نظرتان به هاست خود لازم است از DNS استفاده نمایید. در این مقاله به شما خواهیم...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید