نحوه فعال کردن کش با افزونه litespeed را بیاموزید


نویسنده:
دسته‌ها: افزونه وردپرس
دوشنبه 18 بهمن 1400
افزونه litespeed

افزونه litespeed یک افزونه بسیار کاربردی برای بهبود عملکرد کش وبسایت در وردپرس می‌باشد. این افزونه تنظیمات مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها در موقعیت‌های خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای استفاده از این افزونه می‌توانید از تنظیمات پیش‌فرض آن استفاده کنید اما داشتن آگاهی از تنظیمات مختلف این افزونه می‌تواند تا حد بسیار زیادی به شما در این حوزه کمک کند.

راهنمای نصب LiteSpeed برای مبتدیان

در ابتدا باید این افزونه را بر روی وردپرس خودتان نصب کنید.

برای نصب این افزونه کافیست ابتدا وارد پنل کاربری وبسایت خودتان شوید و از قسمت افزونه‌ها گزینه افزودن را بزنید.

در گوشه صفحه در کادر جستجو عبارت litespeed را جستجو کنید.

افزونه litespeed

سپس بر روی گزینه نصب کلیک کرده و کمی منتظر بمانید تا این افزونه به طور کامل برایتان نصب گردد.

سپس بر روی گزینه فعالسازی کلیک کنید. فعالسازی این افزونه ممکن است کمی طول بکشد پس منتظر بمانید.

اگر به درستی این افزونه را نصب کرده باشید این افزونه به پنل سمت چپ شما اضافه خواهد شد.

برای رفتن به تنظیمات کش در این افزونه می‌توانید از طریق زیر منو کش در قسمت litespeed اقدام کنید.

پیشنهادی: معرفی بهترین افزونه کش وردپرس در چند دقیقه

راهنمای کار با افزونه litespeed

اگر به قسمت کش در این افزونه مراجعه کنید با سربرگ‌های متعددی روبرو خواهید شد که هر کدام از آن‌ها شامل یک سری زیر مجموعه‌های مربوط به خود می‌شوند. در ادامه مقاله آموزش افزونه litespeed قصد داریم به طور کامل به این تنظیمات بپردازیم پس با ما همراه باشید.

1.زبانه کش در افزونه litespeed:

اولین گزینه در زبانه کش، قابلیت ذخیره‌سازی را روشن و خاموش می‌کند. تنظیمات باقیمانده به شما امکان می‌دهد تصمیم بگیرید که چه نوع محتوایی در حافظه پنهان ذخیره شود. به طور پیش فرض، همه چیز فعال است. اگر نمی‌دانید این تنظیمات چه کاری انجام می‌دهند، بهتر است آن‌ها را در حالت پیش‌فرض قرار دهید.

افزونه litespeed

2.زبانه TTL:

TTL مخفف “Time to Live” است و به تعداد ثانیه‌هایی اشاره دارد که یک صفحه می‌تواند در کش باقی بماند قبل از اینکه قدیمی در نظر گرفته شود. هنگامی که یک صفحه به TTL خود می‌رسد، از حافظه پنهان پاک می‌شود. ما TTLهای پیش‌فرض را انتخاب کرده‌ایم که باید برای اکثر سایت‌ها کار کنند، اما شما می‌توانید آنها را تغییر دهید.

3.زبانه پاکسازی:

گاهی اوقات شرایطی وجود دارد که صفحات باید قبل از انقضای طبیعی خود پاک شوند. این بخش به شما اجازه می‌دهد تا قوانین مربوط به آن رفتار را تعریف کنید. انتخاب‌های پیش فرض باید برای اکثر سایت‌ها کار کنند، اما در صورت نیاز می‌توانید آنها را تغییر دهید.

4.زبانه استثنائات:

ممکن است صفحاتی داشته باشید که اصلاً نمی‌خواهید ذخیره شوند. این گزینه‌ها به شما این امکان را می‌دهد که بخش‌های خاصی از سایت خود را از کش شدن حذف کنید. باز هم، برای اکثر سایت‌ها، نیازی به تغییر این تنظیمات نخواهد بود. آنها به شما اجازه می‌دهند تا استثناهای سفارشی را برای قوانین کش ایجاد کنید.

پیشنهادی: Largest Contentful Paint یا LCP چیست + آموزش بهینه سازی آن

5.زبانه ESI:

Edge Side Includes” (ESI)” روشی است که از طریق آن می‌توانید در محتوای عمومی سوراخ‌هایی ایجاد کنید و آنها را با محتوای خصوصی یا ذخیره نشده پر کنید. ESI برای مواردی مانند ابزارک های سبد خرید و احوالپرسی شخصی مفید است، اما این گزینه به طور پیش فرض غیر فعال است.

6.زبانه object:

تنظیمات موجود در این برگه به شما امکان می دهد تا یک حافظه کش خارجی (Memcached، LSMCD یا Redis) را کنترل کنید. ادمین سرور باید قبلاً این کش خارجی را فعال و پیکربندی کرده باشد.

7.زبانه مرورگر:

کش مرورگر یک کش در سطح کلاینت برای فایل‌های استاتیک است. با فعال کردن کش مرورگر، فایل‌های استاتیک (مانند تصاویر) در اولین بار درخواست به صورت محلی در دستگاه کاربر ذخیره می‌شوند. پس از آن، محتوا تا زمانی که حافظه پنهان مرورگر منقضی شود، از حافظه محلی آنها خارج می‌شود. تنظیمات روی این برگه کش مرورگر را کنترل می‌کند.

پیشنهادی: First Contetntfull یا FCP چیست؟ + آموزش بهینه‌سازی آن

8.زبانه پیشرفته:

همانطور که از نام این برگه حدس می‌زنید، کاربران با تجربه‌تر را هدف قرار داده است. به احتمال زیاد به این برگه نیاز ندارید، مگر اینکه نوعی تضاد با افزونه کش دیگر داشته باشید.

آیا استفاده از این افزونه در افزایش سرعت سایت موثر است؟

افزونه litespeed قطعا بعد بهینه‌سازی کش می‌تواند تا حد بسیار زیادی در سرعت بارگذاری وبسایت شما موثر باشد. اما کش تنها یک پارامتر است که می‌تواند موجب افزایش سرعت وبسایت شما گردد. از این رو در تیم ادمین سایت ما یک دوره آموزشی کامل ایجاد کرده‌ایم که در آن به طور کامل به آموزش افزایش سرعت سایت پرداخته شده است.

بعد از استفاده از این دوره آموزشی شما دیگر نخواهید داشت. برای دسترسی به این آموزش می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

پیشنهادی: دوره آموزش افزایش سرعت وب‌سایت

سخن آخر:

در این مقاله سعی شد به طور کامل به آموزش تنظیمات افزونه litespeed پرداخته شود. این افزونه برای مدیریت کش در وبسایت وردپرسی به کار می‌رود و اگر به درستی تنظیم شود می‌تواند موجب افزایش سرعت وبسایت شما گردد. همچنین دوره آموزشی افزایش سرعت سایت را به شما معرفی کردیم که می‌تواند آموزش مناسبی برای افزایش سرعت سایت شما باشد.

اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات ما را از انتقادات و پیشنهادات خودتان با خبر کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

معرفی افزونه حمل و نقل ووکامرس + مراحل تنظیمات آن

اگر شما هم صاحب یک سایت فروشگاهی بوده و یا به عنوان مدیر سایت، قصد کار کردن بر روی یک...

استفاده از چند قالب در وردپرس چگونه است؟

استفاده از چند قالب در وردپرس یکی از کارهایی است که می‌تواند به زیباسازی هر چه بیشتر وبسایت شما کمک...

بهترین افزونه‌های پاپ آپ وردپرس

همه‌ی ما حین بازدید از وب‌سایت‌های مختلف با پنجره‌های تبلیغاتی که روی صفحه باز می‌شوند مواجه شده‌ایم. این پنجره‌ها همان...

ساخت فرم ورود و پروفایل کاربری در وردپرس با افزونه‌ user registration (بخش دوم)

ساخت فرم ورود در وردپرس با کمک افزونه‌ی قدرتمند user registration بدون نیاز به کد نویسی امکان پذیر است. در...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید