نکاتی که طراحی تجربه کاربری(UX) هر وب‌سایتی را برای کاربران لذتبخش‌تر می‌کند!


نویسنده:
یکشنبه 3 اسفند 1399
نکات طراحی ux

ux یکی از فاکتورهای بسیار مهم در طراحی ‌سایت‌ها به شمار می‌آید که همواره طراحان سایت باید به آن توجه کنند. یک سایت با داشتن یک تجربه کاربری خوب، باعث بهبود استراتژی‌های هر کسب‌وکاری می‌شود. همچنین تاثیر UX در سئو سایت یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد. در ادامه به مهمترین نکات طراحی UX کخ باعث بهبود تجربه‌ای لذت‌بخش برای کاربران می‌شود، می‌پردازیم.

فرآیند انجام طراحی UX در راه‌اندازی یک وب‌سایت

روش‌هایی برای بهبود تجربه کاربری(ux)

در تعریف ساده تجربه کاربری باید گفت میزان رضایت کاربر یا در واقع همان احساس خوب یا بدی است که کاربر در زمان استفاده از سایت شما دارد. به‌این ترتیب اگر کاربر نتواند با سایت شما ارتباط خوبی برقرار کند، آن را سریعا ترک می‌کند.

در واقع هر وب‌سایتی ابزار اصلی و قدرتمند برای بازاریابی دیجیتال است. طراحیِ یک تجربه کاربریِ عالی نیاز به درک مشکلاتی بازدیدکنندگان دارد که باید حل کنید. در ادامه به لیستی از نکات طراحی ux پرداخته‌ایم:

۱- از چیدمان درست استفاده کنید.

بهٓور معمول وبمستران شکایت دارند که فضای سفید زیادی در سایت آن‌ها وجود دارد و باید برای تبلیغات بیشتر خدمات از آن‌ها استفاده شود. اما فضای سفید برای طراحی وتجربه خوب ضروری است. فضای سفید باعث خواناییِ بیشترِ محتوای شما می‌شود. در عین حال کاربر را قادر می‌سازد تا بر روی عناصرِ اطرافِ متن متمرکز شود.

فضای سفید اطراف متن و عناوین، 20٪ توجه کاربر را افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند، به کاربرانتان،‌ احساس آرامش، تازه و مدرن دهد. در یک چیدمان ساده و شفاف، نکته اصلی یافتن تعادل فضا بین تصاویر و متن است. نکاتی که باید در چیدمان به آن توجه کنید:

  • تعیین استراتژی محتوا و معماری اطلاعات براساس درک خواسته کاربر از وب سایت شما
  • استفاده زیاد از فضای سفید
  • رعایت سلسله مراتب تایپوگرافی
  • گروه بندی منطقی اطلاعات

۲- سرعت صفحه خود را بهینه کنید.

یکی از ناامیدکننده ترین تجربه‌ها برای کاربران، انتظار کشیدن برای بارگیری طولانی‌مدت یک صفحه وب است. پنج ثانیه اضافی از زمان بارگذاری صفحه می‌تواند “نرخ پرش” وب‌سایت شما را بیش از 20٪ افزایش دهد.

موتور جست‌وجوی Google، سرویس رایگانی ارائه می‌دهد که می‌توانید در مورد سرعت صفحه خود اطلاعات کسب کنید. همچنین پیشنهاداتی برای بهبود زمان بارگیری در تلفن‌همراه و دسکتاپ به شما ارائه می‌دهد.

برای بهبود سرعت صفحه خود، ابتدا با فشرده‌سازی تمام تصاویر خود در سایت شروع کنید. اندازه تصویر یکی از دلایل اصلی سرعت پایین صفحه است.

۳- استفاده از لندینگ پیج  ( Landing Page ) هدفمند

مزایای بسیار زیادی در تست A/B وجود دارد که شامل بهبود محتوا، افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری و جذابیت بالای وب‌سایت می‌باشد. آزمایش کردن با صفحات فرود به شما این امکان را می‌دهد تا چیدمان، تصاویر و متن‌های مختلف و فراخوان به عمل متفاوتی را امتحان کرده و بفهمید کدام یک برای مخاطب شما جذاب‌تر است. نیازی ندارید از صفحات تست خود، داده‌های مهم را حدس بزنید.

صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چه اهمیتی در کسب‌وکارها دارد؟

فراموش نکنید که مجبور نیستید تنها یک صفحه فرود جذاب داشته باشید، می‌توانید پیام خود را به به صورت طراحی لندینگ پیج‌های هدفمند و مرتبط با نیازهای خاص مخاطبان به گوش آن‌ها برسانید.

۴- آموزش بازدیدکنندگان با راهنمایی ها و منابع

اطلاعات هیچ وقت از مد نمی‌افتند. مهم نیست حوزه خاص کاری شما چیست، منابع مفید و مشخص همیشه باعث جذب مخاطب می‌شوند. به همین دلیل است که محتوای طولانی در الگوریتم گوگل رتبه بهترین می‌گیرد. بنابراین، حداقل در این مورد، برنده بودن بازدیدکننده وبسایت برای شما هم یک برد محسوب می‌شود. افزودن محتوای طولانی و اختصاصی باعث بهبود سئو شده و به مشتریان نشان می‌دهد شما برای کمک به آن‌ها آنجا هستید.

۵- طراحی واکنشگرا

تحقیقات نشان می‌دهند که ۸۰ درصد مردم از گوشی‌های هوشمند خود برای وب گردی استفاده می‌کنند. این یعنی دسترسی به یک وب‌سایت تنها از طریق لپتاپ نیست. این موضوع به این معنی است که سایت شما باید برای تمام اندازه‌های صفحه نمایش آماده شده و همان محتوا را به همان شکل در تمام دستگاه‌ها نمایش دهد.

طراحی واکنشگرا به وبسایت امکان انطباق خود با اندازه صفحه نمایش دستگاه را می‌دهد. همچنین، می‌توانید سایت مخصوص موبایل طراحی کنید. Webflow طراحی واکنشگرا را بسیار ساده‌تر می‌کند. با این کار تمام مخاطبان تجربه خوبی از کار با سایت شما خواهند داشت.

ابزارهای گوگل برای سنجش UX

حال که نکات طراحی ux را مورد بررسی قرار دادیم، سؤالی که مطرح می‌شود این است که از کجا متوجه شویم تجربه کاربری سایت ما از نظر گوگل چه امتیازی می‌گیرد؟

یکی از راهکارها برای سنجش UX بررسی معیارهای تعاملی و رفتاری در گوگل آنالیتیکس است. پارامترهایی همچون Bounce rate و session duration چشم‌انداز خوبی از تعاملات کاربران ارائه می‌دهند. ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که گوگل برای بررسی کیفیت سایت و تجربه کاربری آن ارائه داده است که عبارت‌اند از:

  •  Pagespeed Insights: ابزاری جهت آنالیز دقیق سرعت سایت می‌باشد.
  • Mobile Friendly test: ابزاری جهت تست سازگاری سایت با دستگاه‌های موبایل که در بخش‌های قبلی این مطلب به آن اشاره شد.
  • dev: ابزاری جهت بررسی کلی عملکرد سایت ازلحاظ UX می‌باشد.
  • Lighthouse: یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که به‌طور کامل فاکتورهای UX را آنالیز می‌کند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

بهترین فونت‌های فارسی برای وب‌سایت

قونت استاندارد و زیبا تاثیر زیادی در جذب کاربر برای وب‌سایت شما دارد. در این مقاله ۵ فونت زیبای فارسی...

آشنایی مقدماتی با محیط فتوشاپ و نوارهای کاربردی موجود در آن

فتوشاپ یکی از نرم‌افزارهای گرافیکی است که با یادگیری آن می‌توانید به راحتی تصاویر خود را ویرایش کرده و یا...

آموزش کار با لایه ها و پالت Color & Swatches در فتوشاپ

یادگیری فتوشاپ یکی از مراحلی‌ست که باعث رشد شما در مسیر طراحی وب می‌شود.

تایپوگرافی چیست؟ کاربرد تایپوگرافی در طراحی سایت

اصطلاح تایپوگرافی بیشتر در علم گرافیک رایج است اما این بار این هنر را در طراحی صفحات وب بررسی می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید