معمولا شروع طراحی وبسایت سختترین بخش است. شما باید قدم اول را به درستی بردارید. بسیاری میگویند طراحی سایت همانند کوهنوردی است. یک کوهنورد در صورتی که از همان اول تنها به رسیدن به قله فکر کند ممکن است خیلی زود خسته شود.
معمولا کوهنوردان از مسیر و مناظری که میبینند لذت بیشتری میبرند تا این که به قله برسند. تفاوت برنامهنویسی با کوهنوردی در این است که شما هرگز قرار نیست به قله برسید. باید دائما در حال یادگیری باشید تا بتوانید پروژههای مختلف را ایجاد کنید.
پس همین اول راه بهتر است به شما بگویم اگر از یادگیری دائم خوشتان نمیآید به سراغ طراحی سایت نروید. در ادامه به توصیههایی میپردازیم که برای کسانی که میخواهند طراحی سایت را به تازگی شروع کنند بسیار مفید است. اگر شما هم علاقهمند به شروع کردن طراحی سایت و دانستن این توصیهها هستید با ما همراه باشید.
5 توصیه برای شروع طراحی وبسایت
خب! بهتر است بدون مقدمهچینی بیشتر به سراغ توصیههایی که قل داده بودیم برویم. این توصیهها و تکنیکها عبارتاند از:
1. قرار نیست همه چیزدان باشید
اولین توصیه قبل از شروع این است که قرار نیست شما همهچیز دان باشید و در همه حوزهها بتوانید متخصص شوید. علوم کامپیوتر شامل حوزههای متعددی است و نمیتوان در همه حوزههای آن متخصص شد. همچنین موارد متعددی وجود دارد که اگر حتی تمام عمرتان را هم صرف کنید نمیتوانید همه چیز را یاد بگیرید.
معمولا بهتر است افراد به دنبال برنامهنویس فول استک شدن نباشند و بین فرانتاند و بکاند یکی را انتخاب کنند. من به شخصه به افرادی که برای این موضوع مراجعه میکنند توصیه میکنم که به هر کدام از این دو حوزه علاقهمند هستند وارد شوند ولی هر دو را با هم یاد نگیرند.
فرانتاند و بکاند هر دو مزایا و معایبی دارند. به عنوان مثال شاید فرانتاند در ابتدا کمی ساده به نظر برسد ولی احتمالا در آینده سختیهای خودش را خواهد داشت. بکاند نیز شاید کمی مشکل به نظر بیاید ولی در صورتی که به برنامهنویسی علاقهمند هستید میتوانید به راحتی از پس آن بربیایید.
پس سعی کنید هر دو حوزه را به یک باره یاد نگیرید. هر کدام از این تخصصها میتواند برای شما آینده فوقالعادهای را داشته باشد پس دقت کنید.
معمولا اشتباهی که تازهکاران در شروع طراحی وبسایت میکنند وابستگی بیش از حد به آموزشهای ویدیویی است. دیدن آموزش ویدیویی خوب است و میتواند باعث افزایش مهارت شما شود. همچنین یادگیری از طریق آموزش ویدیویی بسیار آسان است ولی یک مشکل بسیار بزرگی که معمولا به وجود میآورد انجام ندادن تمرین است. افراد معمولا چند ساعت را برای دیدن آموزش ویدیویی صرف میکنند و بعد با توهم این که یادگیری آنها تکمیل شده است همه چیز را رها میکنند.
همین موضوع باعث کاهش یادگیری آنها میشود یا اصلا باعث میشود که چیزی یاد نگیرند و تنها با توهم این که دانا هستند زندگی کنند. سعی کنید همیشه بعد از دیدن اولین ویدیو آموزشی یک بار برای خودتان تمرین کنید و به اصطلاح دست به کد شوید. همین تمرینهای کوچک است که مهارت شما را تا حد ممکن افزایش میدهد.
برای خودتان مسئله درست کنید وآن را حل کنید با این کار تا حد ممکن مهارتتان افزایش پیدا میکند.
3. به ابزارها وابسته نباشید
اکثر افرادی که طراحی وبسایت را شروع میکنند و یک فریمورک را یاد میگیرند حس میکنند که تنها همان ابزار است که میتواند آنها را طراحی سایت نگه دارد و در صورتی که آن ابزار نباشد دیگر کدنویسی امکانپذیر نیست. در رابطه با TextEditor ها و IDEها هم همین است. نمیتوان گفت که هر ابزاری اگر از بین برود آن تکنولوژی هم از بین رفته است.
افراد زیادی در تمام دنیا هستند که با استفاده از کدنویسی هزینههای مربوط به زندگی خودشان را به دست میآورند. همین موضوع اجازه نمیدهد که این تکنولوژی به راحتی از بین بروید. به عنوان مثال افراد زیادی امروزه هستند که از زبان پایتون میترسند و میگویند اگر پایتون فراگیرتر بشود دیگر زبانهای برنامهنویسی از بین میروند.
در پاسخ به این افراد باید گفت که همیشه همین بوده است. زمانی که زبان جدید و بهتری به وجود میآید کسی از زبانهای قدیمی استفاده نمیکند. شما باید برنامهنویسی یاد بگیرید نه این که صرفا کدنویس باشید.
پس دقت کنید که هرگز به یک زبان برنامهنویسی و یا فریمورک وابسته نباشید.
موضوع بعدی یادگیری اصول است. بهتر است که اصول برنامهنویسی را به خوبی بعد یادگیری مسائل پایهای در زبانهای برنامهنویسی یاد بگیرید تا پیشرفت کنید. همچنین باید بتوانید که این اصول را درک و به کار بگیرید. باید کدی که مینویسید کاملا از همین اول با قاعده باشد. استفاده از کد مناسب میتواند همیشه باعث پیشرفت شما شود.
سعی کنید اجزای کوچک پروژه خودتان را به درستی تولید کنید تا در آینده به مشکلات مختلف برخورد نکنید. قطعا کامپایل شدن یک کد به هیچ عنوان مسئله سادهای نیست و بسیار پیچیده است. زمانی که یک موضوع پیچیده میشود جزئیات مهم هستند.
5. منابع را مطالعه کنید
بهتر است شروع طراحی وبسایت را با مطالعه منابع شروع کنید. مطالعه منابع همیشه باعث افزایش قدرت شما در کدنویسی میشود. یک ضربالمثل بسیار معروف است که میگوید زمانی که یک کتاب را تبدیل به فیلم میکنید باید بخش از آن را قیچی کنید. این مسئله بسیار ساده است ولی باید به آن اهمیت بدهید.
بهتر است بعد از دیدن یک ویدیو آموزشی به صورت روزنامهوار منبع را مطالعه کنید. تا در صورتی که نکتهای جامانده باشد آن را یاد بگیرید.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد به طور کلی به نکاتی اشاره شود که در شروع طراحی وبسایت باید به آنها توجه کنید. این نکات بسیار مهم هستند و میتوانند به شما برای کدنویسی کمک کنند. همانطور که میدانید یادگیری کدنویسی کار سادهای است اما باید اصولی باشد.
اگر دوست دارید کدنویسی را یاد بگیرید همین حالا شروع کنید چرا که زمان را از دست میدهید. در صورتی که از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید. شاد موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.