با گسترش کسبوکارهای اینترنتی بازار کار برای طراحان سایت هموارتر شده است. همین گسترش دلیلی شده تا افراد مختلفی تمایل داشته باشند یک طراح وبسایت شوند. ما در این مقاله ضمن معرفی این شغل، بازار کار طراحی سایت و آیندهی شغلی آن را هم بررسی میکنیم.
شغلی به نام طراحی سایت
طراح وبسایت شخصی است که با داشتن دانش برنامهنویسی یک وبسایت و یا بخشی از آن را طراحی و کد نویسی میکند. طراحان سایت اغلب:
ساعات زیادی را پشت کامپیوتر خود میگذرانند.
خلاق و خوشفکر هستند.
با پشتکار و با تلاش هستند.
به یادگیری مداوم اهمیت میدهند.
با چالشهای مختلفی دست و پنجه نرم میکنند.
دانشهای مرتبط به علوم کامپیوتر به سرعت در حال گسترش هستند. یک طراح موفق باید بهصورت مداوم دانش خود را بهروز نگه دارد و این امر در گرو مطالعه و تلاش روزانه است. پس نمیتوان گفت که اگر این چند کتاب را بخوانید میتوانید سالیان سال به صورت حرفهای در این رشته به فعالیت بپردازید.
طراحان سایت اغلب به یک یا چند زبان برنامهنویسی، نرمافزارهای گرافیکی، نکات امنیت سایت و… اشراف دارند. برای طراح سایت شدن الزامی به داشتن تحصیلات آکادمیک نیست. اگر بعد از کسب اطلاعات کافی از این شغل، احساس میکنید به آن علاقهمندید، کافیست شروع به یادگیری مهارتهای لازم کنید. با یادگیری مهارتها و سپس گذراندن یک دوره کوتاه کارآموزی به راحتی میتوانید کار طراحی را از وبسایتهای سادهتر شروع کنید.
به طور کلی نمیتوان گفت که اگر طراح سایت شوید درآمد شما برابر با این مبلغ است. درآمد این کار هم مانند بسیاری از کارهای فنی، کاملاً به میزان مهارت و تسلط شما وابسته است. هرچه مسلطتر باشید پروژههای جدیتری به شما سپرده خواهند شد و به طبع درآمد شما بیشتر خواهد بود.
در واقع یکی از مزایای این رشته همین است. درآمد شما مانند حقوق کارمندان به مبلغ مشخصی محدود نیست و هرچه بیشتر تلاش کنید، درآمد بیشتری خواهید داشت.
علاوه بر مهارت عواملی مثل زمینهی کاری و محل کار شما هم میتواند در درآمد شما اثر بگذارد. اگر در شرکتی کار کنید حقوق شما توافقی خواهد بود و معمولا زیر حقوق وزارت کار نیست. اما در کار کردن به صورت آزاد کاری و یا فریلنسری دیگر دستمزد شما به میزان پروژههایی که میتوانید دریافت کنید بستگی دارد.
بازهی درآمد طراحی سایت
اگر یک طراح سایت مسلط باشید، کمترین میزان حقوق شما پایه حقوق وزات کار خواهد بود.
اگر به صورت پروژه ای کار کنید با فرض اینکه در ماه ۳ پروژه دریافت کنید و هرکدام هم حدودا ۳ میلیون تومان باشند، میتوان گفت به صورت میانگین ماهی ۹ میلیون درآمد خواهید داشت.
ولی این عدد انتهای بازهی درآمد طراحی سایت نیست. هرچه ماهرتر باشید درآمد بیشتری هم خواهید داشت.
بازار کار طراحی سایت
این روزها افراد جامعه قبل از هرگونه خرید، خدمات و کالاهای مورد نیاز خود را در اینترنت جستجو میکنند. از این جهت بستر اینترنت فرصت مناسبی برای ارائه خدمات یا فروش محصولات ایجاد میکند. بستری که با هزینهی نسبتاً کم میتوان در آن یک فروشگاه یا دفتر کاری مجازی داشت.
در گذشته تعداد افراد کمی با خریدهای اینترنتی آشنا بوده و به آن اعتماد میکردند. اما امروزه فرهنگ خریدهای اینترنتی در ایران گسترش یافته و افراد زیادی هستند که خریدهای آنلاین را به تردد داخل شهر ترجیح میدهند.
همچنین چند سالی است که اغلب شرکت یا استارت آپها، طراحی سایت را جزو ضروریترین اقدامات برای معرفی شرکت و خدمات خود میدانند. به همین دلیل بسیاری از آنها اقدام به تشکیل یک تیم برای طراحی و پشتیبانی سایت میکنند.
با توجه به موارد فوق میتوان گفت هرچه به سمت آینده پیش میرویم، تمایلات افراد به راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی افزایش مییابد. بنابراین بازار کار طراحان سایت نیز به همان نسبت گسترش مییابد. این روند صعودی فقط در ایران دیده نمیشود و در سرتاسر جهان روبه افزایش است.
اما سوال اینجاست: آیا اگر من هم مهارتهای لازم را کسب کنم میتوانم وارد بازار کار طراحی وب شوم؟ واقعیت این است که میزان مهارتها و میزان دانش شماست که اشتغال شما را ضمانت میکند. هرچه به کار طراحی مسلط تر باشید شرکتهای بیشتری متمایل به جذب شما هستند.
اما استخدام تنها راه شاغلشدن در این زمینه نیست. شما میتوانید به صورت فریلنسر یا آزادکاری هم شروع به کار کنید. به صورت آزاد و بدون وابستگی به شرکتها پروژه بگیرید و در منزل آن را انجام دهید. این روش کار باعث میشود تمام دستمزد، سهم شما شود اما باید سختی مراحل جلب اعتماد مشتری و بازاریابی هم برعهده بگیرید! در مقالات آینده بیشتر به موضوع فریلنسری میپردازیم.
من هم میتوانم طراح وبسایت شوم؟
قبل از هر تصمیمی پیشنهاد میکنم بیشتر با این شغل آشنا شوید. بعد از شناخت جوانب کار، اگر احساس کردید توانایی انجام آن را دارید و همچنین به این نوع کار علاقهمندید، میتوانید قدم در راه طراحی سایت بگذارید. با ورود به این رشته میتوان گفت دیگر لازم نیست نگران بازار کار و… باشید، فقط به یادگیری دانش بیشتر فکر کنید. شرکت در دورهی زیر را برای افراد علاقهمند به طراحی سایت پیشنهاد میکنم.
نتیجه: به طور کلی موقعیتهای شغلی و درآمد این شغل بسیار وابسته به خود شماست. اگر به این شغل علاقه دارید و اهل تلاش زیاد هستید، از همین امروز شروع کنید.
سلام ببخشید من ۱۵ سالمه و خب خیلی علاقه دارم ب کامیپوتر و مدرک ICDL 1 &2 رو از مجتمع فنی دارم بنظرتون توی این سن برنامه نویسی قابل فهمه یا باید وایسم یکم بزرگ تر بشم
عام من یه دختر ۱۳ ساله هستم که کار با کامپیوتر رو دوست دارم♥️ و می خوام ایندن شغلی خوبی داشته باشم ☺️ و به نظرم طراح وبسایت شدن حرفه ی خوبی باشه ، من یه سوال داشتم اینکه طراح وبسایت باید نقاشیش خوب باشه یا تو نقاشی کردم حرفه ای باشه؟؟ 🧐 ممنون میشم پاسخ بدین 🙂
سلام، خسته نباشید. برای استخدام در شرکت های مربوط چه شرایطی لازمه؟ مثلا آیا کارت پایان خدمت نیازه؟ و سوال دیگهم این که اگه به صورت یه تیم کارو شروع بکنیم، مثلا یه تیم چهار نفره، آیا میتونیم به سطح حرفه ای برسیم و اعتبار و درآمد بالا داشته باشیم؟
سلام وقت بخیر خیلی سایت مفیدی دارید، بنده یک توسعه دهنده در بخش Back end سایت هستم اما Front end هم تا حدودی بلدم ولی طراحیم ضعیفه توی بخش بک اند تقریبا میتونم بگم حرفه ای هستم و با فریم ورک لاراول هم کار کردم و پروژه انجام دادم، بنده 17 سالمه و بخاطر این سن نمیتونم توی شرکت ها استخدام شم یا برای مصاحبه برم شرایطش رو ندارم بخاطر درس و تحصیل و … چطوری میتونم به عنوان یک فریلنسر با درآمد کم شروع کنم و پروژه بگیرم؟
سلام نوید عزیز، معمولا شرکتها به دلیل اینکه تصور میکنن شما تسلط و تجربهی کمی در کار دارید احتمالا در استخدام شما تردید دارند و گرنه خود عدد سن به تنهایی مشکل ساز نیست. بهتره برای کار در شرکتها چند نمونه کار خوب و قدرتمند همراه داشته باشید که جای تردیدی باقی نمونه برای فریلنسری هم میتونید به کمک شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام کمکم پروژه دریافت کنید یا در وبسایتهای فریلنسری مثل پونیشا فعالیت کنید.
سلام اگر در ابتدای راه هستید بهتره مدتی رو جهت کسب تجربه در یک شرکت کار کنید. در غیر این صورت میتونید به صورت فریلسنری در سایتهای فریلنسر مثل پونیشا فعالیت کنید. همچنین در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام برای خودتون کاربر هدف پیدا کنید و سفارش بگیرید. یا اینکه با تاسیس وبسایت و به کمک موتور جستجوگر گوگل این کار رو انجام بدید.
سلام دوست عزیز. برای اینکه یه برنامهنویس بکاند بشید هم ابتدا باید مباحث فرانت رو مطالعه کنید. راحتی کار به ذهن و استعداد شما بستگی داره اگه در زمینه طراحی و گرافیک استعداد دارید فرانت و اگر در زمینه محاسبات و ریاضیات خلاقید خب بکاند براتون سادهتر خواهد بود. از نظر در آمد هم سطح شما درآمد رو تعیین میکنه اما خب معمولاً بکاند در پروژههای بزرگ حجم کاری بالاتر و درآمد بیشتری دارند.
سلام حال شما🌹 من سوالی داشتم… ما میدونیم بیشتر سایت های امروزه با هدف تجاری و سود دهی ساخته میشن.حالا اگر قرار باشه با برنامه ای مثل word press خیلی راحت تر از روش تخصصی سایتی رو راحت ساخت چه لزوما داره اشخاص مختلف برن تخصص های مختلف مثل Full stack web Developer رو برن یاد بگیرن؟ وسوال دیگرم اینه چرا شرکت های مختلف این افراد رو (Full stack web developer) با اینکه میرن front end developer رو استخدام میکنن با اینکه میتونم راحت با ورد پرس به هدفشون برسن… واقعا ممنون میشم بهم کمک کنید🙏🏻🌹
سلام دوست عزیز، با وجود وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا ابتدا به نظر میرسه که دیگه به هیچ برنامه نویسی نیاز نیست!! اما واقعیت اینکه در خیلی از موارد برای شخصی سازی همین سایتهای وردپرس، ساخت افزونههای جدید، طراحی قالبهای اختصاصی بهینه، به برنامهنویسی نیاز خواهیم داشت. همچنین بسیاری از وبسایتها بنا به دلایل مختلف تمایل به استفاده از سیستمهای مدیریت محتوای آماده ندارند که باز هم نیاز به برنامهنویسی افزایش پیدا میکنه. در کل نیاز جامعه امروز به وجود برنامهنویس و طراحان سایت غیرقابل انکاره.
سلام من دو سال قبل رفتم بصورت دوره ای طراحی صفحات وب خوندم و اکنون یک ساله که با شرکت نفت فلات قاره قرارداد بستم ، چون از کارم راضی بودن و برنامه نویسی را در حد develope میدونم به استخدام شرکت ملی نفت دراومدم ، خیلی هم راضی هستم از کار و موقعیت شغلی و مالی ام ، حقوق و مزایا کفاف زندگی را میده و اتفاقا از من خواستن که یه تیم طراح درجه یک تشکیل بدم تا بتونیم تمام کارهای این رشته را برا نفت انجام بدیم خلاصه اگه کسی به این کار علاقه داره و پشتکار داشته باشه موفق میشه چون نیاز بازار امروزه با تشکر
ولی من از این راه درامدی ندارم 🙁 برای خودم کار میکنم دفتر اجاره کردم پروژه میاد نمیگم نمیاد ولی درامد خوبی ندارم ازش شهرمون هم که نمیدونن سایت جیه فکر میکنن یه وسیله میخوای بندازی بهشون و در بری سطحشون پایینه
اینکه برای خودتون کار می کنید بسیار عالیه اما باید با روش های جذب مشتری هم آشنا بشید. نیازی نیست طراحی رو برای همشهری هاتون انجام بدید. کافیه از پتانسیل وب سایتتون استفاده کنید و از سراسر ایران سفارش بگیرید.
سلام روز بخیر، برای اینکه طراحی سایت یاد بگیریم حتما باید رشته تحصیلیمون مرتبط با کامپیوتر بوده باشه؟ من رشته ام نامرتبط بود،الان ۲۸ سالمه و تقریبا علاقه دارم به علم کامپیوتر ولی حرفه ای واردش نشدم تا بحال. بنظرتون اگر اموزش ببینم میتونم وارد بازار کار بشم؟ و حدودا چقدر طول میکشه تا به درامد مکفی برسم؟ تشکر
سلام وقت بخیر آموزش دیدن خیلی به سن و سال ارتباطی داره و شخصا معتقدم تا زمانی که ذهن قادره فعالیت کنه باید به یادگیری ادامه بدیم! پروسه یادگیری خیلی به زمانی که صرف میکنید، پیش زمینههای شما و سرعت یادگیریتون بستگی داره و ولی در کوتاه ترین حالت حدود ۴، ۵ ماه باید زمان صرف کنید.
سلام خسته نباشید
وقتی ما فقط فرانت اندم بلد باشیم میتونیم درامد داشته باشیم؟
سلام بله طراحی فرانت هم یک پوزیشن کاری هستش و در بسیاری از شرکتها بهش نیاز دارن
سلام خسته نباشید
درآمد وزارت کار یعنی چی؟
حقوق وزارت کار مبلغی هستش که از سمت دولت برای پایه حقوق مشخص میشه و هر سال عددی متفاوت هستش سرچ کنید عدد دقیقشو پیدا میکنید.
سلام ببخشید من ۱۵ سالمه و خب خیلی علاقه دارم ب کامیپوتر و مدرک ICDL 1 &2 رو از مجتمع فنی دارم
بنظرتون توی این سن برنامه نویسی قابل فهمه یا باید وایسم یکم بزرگ تر بشم
سلام بله میتونید شروع کنید. با صرف وقت بیشتر و پیش روی گام به گام
عام من یه دختر ۱۳ ساله هستم که کار با کامپیوتر رو دوست دارم♥️ و می خوام ایندن شغلی خوبی داشته باشم ☺️ و به نظرم طراح وبسایت شدن حرفه ی خوبی باشه ، من یه سوال داشتم اینکه طراح وبسایت باید نقاشیش خوب باشه یا تو نقاشی کردم حرفه ای باشه؟؟ 🧐
ممنون میشم پاسخ بدین 🙂
سلام وقت بخیر
خیر مراحل طراحی در ابزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ انجام میشه لازمه با مهارتها و اصول کار گرافیک آشنا بشید.
سلام، خسته نباشید.
برای استخدام در شرکت های مربوط چه شرایطی لازمه؟ مثلا آیا کارت پایان خدمت نیازه؟
و سوال دیگهم این که اگه به صورت یه تیم کارو شروع بکنیم، مثلا یه تیم چهار نفره، آیا میتونیم به سطح حرفه ای برسیم و اعتبار و درآمد بالا داشته باشیم؟
سلام برای استخدام هر شرکتی مقررات خودشو داره اما با یادگیری این مهارتها حتی اگر نتونید استخدام هم بشید میتونید به صورت فریلنسری (آزادکاری) کار کنید.
قطعا رسیدن به اعتبار و درآمد نیاز به پشتکار ، برنامه دقیق و تداوم کار داره. بله چرا که نه
سلام وقت بخیر خیلی سایت مفیدی دارید، بنده یک توسعه دهنده در بخش Back end سایت هستم اما Front end هم تا حدودی بلدم ولی طراحیم ضعیفه
توی بخش بک اند تقریبا میتونم بگم حرفه ای هستم و با فریم ورک لاراول هم کار کردم و پروژه انجام دادم، بنده 17 سالمه و بخاطر این سن نمیتونم توی شرکت ها استخدام شم یا برای مصاحبه برم شرایطش رو ندارم بخاطر درس و تحصیل و …
چطوری میتونم به عنوان یک فریلنسر با درآمد کم شروع کنم و پروژه بگیرم؟
سلام نوید عزیز، معمولا شرکتها به دلیل اینکه تصور میکنن شما تسلط و تجربهی کمی در کار دارید احتمالا در استخدام شما تردید دارند و گرنه خود عدد سن به تنهایی مشکل ساز نیست.
بهتره برای کار در شرکتها چند نمونه کار خوب و قدرتمند همراه داشته باشید که جای تردیدی باقی نمونه
برای فریلنسری هم میتونید به کمک شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام کمکم پروژه دریافت کنید یا در وبسایتهای فریلنسری مثل پونیشا فعالیت کنید.
سلام چطور میتونم مشتری پیدا کنم
روش های بازاریبی در این حوزه به چه شکله؟
سلام اگر در ابتدای راه هستید بهتره مدتی رو جهت کسب تجربه در یک شرکت کار کنید. در غیر این صورت میتونید به صورت فریلسنری در سایتهای فریلنسر مثل پونیشا فعالیت کنید. همچنین در شبکههای اجتماعی از جمله اینستاگرام برای خودتون کاربر هدف پیدا کنید و سفارش بگیرید. یا اینکه با تاسیس وبسایت و به کمک موتور جستجوگر گوگل این کار رو انجام بدید.
سلام.میخواستم بدونم فرانت-اند بازار کارش بهتره یا بک-اند؟و اینکه کدومش برای یه برنامه نویس تازه کار راحتتره؟با تشکر
سلام دوست عزیز. برای اینکه یه برنامهنویس بکاند بشید هم ابتدا باید مباحث فرانت رو مطالعه کنید. راحتی کار به ذهن و استعداد شما بستگی داره اگه در زمینه طراحی و گرافیک استعداد دارید فرانت و اگر در زمینه محاسبات و ریاضیات خلاقید خب بکاند براتون سادهتر خواهد بود.
از نظر در آمد هم سطح شما درآمد رو تعیین میکنه اما خب معمولاً بکاند در پروژههای بزرگ حجم کاری بالاتر و درآمد بیشتری دارند.
سلام برای طراحی سایت باید به چه برنامه هایی مسلط باشیم ؟
سلام هر آنچه که برای یادگیری لازمه در این لینک توضیح داده شده: https://adminesite.com/training/roadmap/
سلام حال شما🌹
من سوالی داشتم…
ما میدونیم بیشتر سایت های امروزه با هدف تجاری و سود دهی ساخته میشن.حالا اگر قرار باشه با برنامه ای مثل word press خیلی راحت تر از روش تخصصی سایتی رو راحت ساخت چه لزوما داره اشخاص مختلف برن تخصص های مختلف مثل Full stack web Developer رو برن یاد بگیرن؟
وسوال دیگرم اینه چرا شرکت های مختلف این افراد رو (Full stack web developer)
با اینکه میرن front end developer
رو استخدام میکنن با اینکه میتونم راحت با ورد پرس به هدفشون برسن…
واقعا ممنون میشم بهم کمک کنید🙏🏻🌹
سلام دوست عزیز، با وجود وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا ابتدا به نظر میرسه که دیگه به هیچ برنامه نویسی نیاز نیست!! اما واقعیت اینکه در خیلی از موارد برای شخصی سازی همین سایتهای وردپرس، ساخت افزونههای جدید، طراحی قالبهای اختصاصی بهینه، به برنامهنویسی نیاز خواهیم داشت. همچنین بسیاری از وبسایتها بنا به دلایل مختلف تمایل به استفاده از سیستمهای مدیریت محتوای آماده ندارند که باز هم نیاز به برنامهنویسی افزایش پیدا میکنه. در کل نیاز جامعه امروز به وجود برنامهنویس و طراحان سایت غیرقابل انکاره.
سلام من دو سال قبل رفتم بصورت دوره ای طراحی صفحات وب خوندم و اکنون یک ساله که با شرکت نفت فلات قاره قرارداد بستم ، چون از کارم راضی بودن و برنامه نویسی را در حد develope میدونم به استخدام شرکت ملی نفت دراومدم ، خیلی هم راضی هستم از کار و موقعیت شغلی و مالی ام ، حقوق و مزایا کفاف زندگی را میده و اتفاقا از من خواستن که یه تیم طراح درجه یک تشکیل بدم تا بتونیم تمام کارهای این رشته را برا نفت انجام بدیم خلاصه اگه کسی به این کار علاقه داره و پشتکار داشته باشه موفق میشه چون نیاز بازار امروزه با تشکر
ممنون از درج نظرتون. براتون ارزوی موفقیت روز افزون دارم.
ولی من از این راه درامدی ندارم 🙁
برای خودم کار میکنم دفتر اجاره کردم پروژه میاد نمیگم نمیاد ولی درامد خوبی ندارم ازش شهرمون هم که نمیدونن سایت جیه فکر میکنن یه وسیله میخوای بندازی بهشون و در بری سطحشون پایینه
اینکه برای خودتون کار می کنید بسیار عالیه اما باید با روش های جذب مشتری هم آشنا بشید. نیازی نیست طراحی رو برای همشهری هاتون انجام بدید. کافیه از پتانسیل وب سایتتون استفاده کنید و از سراسر ایران سفارش بگیرید.
داداش بهتره توی یه شهر بزرگ مثل اصفهان،شیراز،تهران و امثال اینا کار کنین بهتره. بیشتر میتونید طراحی کنید
این به نفع خودتون هست
اگه بخوام دو نفره کار کنم و ی سایت بزنم
چه جوری است ؟؟
مشکلی نداره هر سایت میتونه چندین ادمین داشته باشه. مثل همین سایت 🙂
سلام ممنون از این همه اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید
فقط اینکه
میشه همزمان طراح وب و توسعه دهنده وب بود ؟
خیلی برای من سواله
سلام ممنون از وقتی که برای مطالعه میذارید. بله میشه مقاله فول استک کیست؟ را مطالعه کنید.
سلام روز بخیر، برای اینکه طراحی سایت یاد بگیریم حتما باید رشته تحصیلیمون مرتبط با کامپیوتر بوده باشه؟
من رشته ام نامرتبط بود،الان ۲۸ سالمه و تقریبا علاقه دارم به علم کامپیوتر ولی حرفه ای واردش نشدم تا بحال.
بنظرتون اگر اموزش ببینم میتونم وارد بازار کار بشم؟ و حدودا چقدر طول میکشه تا به درامد مکفی برسم؟
تشکر
سلام وقت بخیر
آموزش دیدن خیلی به سن و سال ارتباطی داره و شخصا معتقدم تا زمانی که ذهن قادره فعالیت کنه باید به یادگیری ادامه بدیم!
پروسه یادگیری خیلی به زمانی که صرف میکنید، پیش زمینههای شما و سرعت یادگیریتون بستگی داره و ولی در کوتاه ترین حالت حدود ۴، ۵ ماه باید زمان صرف کنید.
من تازه وارد شدم در واقع هنوز چیزی بلد نیستم می خواستم ببینم چه جوریاس
سلام میتونید از طریق نقشه راه طراحان سایت مسیر یادگیری رو مشاهده کنید.
دقیقا همینطوره که گفتید. من تازه وارد بازار کار شدم و برنامه نویس فرانت اندم. درآمدمم وزارت کاره اما اگه بیشتر تلاش کنم در آینده بیشتر میشه.
چه عالی… درسته با یادگیری کار با فریمورکهای گوناگون، افزایش تسلط، سرعت و خلاقیت میتونید در آیندهی نزدیک درآمد بسیار بالاتری هم داشته باشید.