شاخص کلیدی عملکرد یا KPI در دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟


نویسنده:
دوشنبه 31 شهریور 1399
KPI در دیجیتال مارکتینگ

KPI  در دیجیتال مارکتینگ (شاخص کلیدی عملکرد) بخشی اساسی برای اندازه‌گیری عملکرد از طریق استراتژی بازاریابی دیجیتال هستند. با وجود رشد روز افزون استارت‌آپ‌ها و دنیای کارآفرینی، مشاغل زیادی روی کار آمدند. این مشاغل تحولات دیجیتال را پشت سر گذاشته‌اند. اما برای اینکه شما بخواهید ایده جدیدی را امتحان کنید، از کجا می‌دانید چه چیزی را تغییر دهید؟ و یا چگونه شروع کنید؟

در ادامه این مقاله، شما خواهید خواند که نمای کلی KPI چیست؟ و چگونه از آن‌ در دنیای امروز بازاریابی دیجیتالی استفاده می‌کنند.

KPI چیست؟

اصطلاح KPI به معیاری است که شما برای اندازه گیری عملکرد هر سازمان یا شخصی از آن به عنوان شاخص پایه استفاده می‌کنید. این شاخص ممکن است در یک زمینه دیجیتال یا غیر دیجیتال به آن اشاره شود.

در واقع KPI در دیجیتال مارکتینگ به ما نشان می‌دهد که یک سازمان چقدر در رسیدن به اهداف خود موفق بوده است. این شاخص اعدادی است که در هر حوزه شغلی از جمله ساختارهای مالی، بهره‌وری یا رفتار مصرف‌کننده اشاره داشته باشد.

شاخص KPI می‌تواند استراتژی آینده کسب‌وکار ما را آگاه سازد. بنابراین از ابتدا، شروع به تعیین بهترین KPI ها برای اندازه‌گیری عملکرد دیجیتال کنید. به‌ این صورت که مشخص کنید، برای انتخاب شاخص‌هایی که در استراتژی شما بیشترین تأثیر را دارند، کدام حوزه از تجارت یا هدف مورد نظر خود را در اولویت قرار دهید. همچنین در هنگام تعیین این اهداف پایدار و طولانی‌مدت، به یک برنامه دقیق گزارش و بازبینی پایبند باشید.

چگونه یک KPI مناسب انتخاب کنیم؟

برای تعیین KPI شما با یک هدف اصلی شروع کنید. برای مثال فرض کنید هدف اصلی شرکت شما، افزایش بازدید از وب‌سایتتان است. چگونه سازمان شما می‌تواند این شاخص را در رسیدن به هدفش اندازه بگیرد؟ سپس باید چه کارهایی را برای رسیدن به این هدف باید انجام دهد؟ و بعد برای هر اقدام، KPI تعیین کنید.

نکته ای که باید در مورد KPI بخاطر داشته باشید، اینست که همه اهداف و اندازه‌گیری‌هایی که در سر دارید به یک اندازه مهم نیستند. به عنوان مثال: بازدید از یک صفحه و نرخ بازدیدکننده مواردی است که شما ممکن است بخواهید آن‌ها را تحت نظر داشته باشید. اما این اطلاعات در مورد یک صفحه کافی نیست.

از طرف دیگر، مشاهده آمار ترافیک سایت در روزی که یک رویداد خاص بازاریابی داشته باشید، سپس مقایسه این آمار و با تبدیل آن روز در مقایسه با روزهای دیگر، نیز کافی نمی‌باشد.

فقط با چند معیار اصلی شروع کنید که می دانید شاخص های خوبی برای سلامت تجارت شما هستند. سپس دریابید که آیا شما یک ابزار تجزیه و تحلیل مانند گوگل آنالیتیکس برای مدیریت معیارها دارید؟ یا اینکه خودتان باید آن‌ها را محاسبه کنید.

همواره به یاد داشته باشید که برای تعیین اهداف و شاخص‌های کلیدی، ابتدا بر روی نیازهای مشتری تمرکز کنید. سپس بر روی ترافیک و سود‌آوری شرکت خود!

KPI در دیجیتال مارکتینگ

تنظیم اهداف KPI

برای انتخاب یک KPI مناسب، برخی از سوالات را باید در نظر گرفت:

  • چگونه این معیار با یک هدف خاص تجاری مرتبط است؟
  • اطمینان حاصل کنید که برای هر هدف یک معیار در نظر گرفته‌اید.
  • دقیقاً چه چیزی است که من اندازه گیری می‌کنم؟
  • این معیار ممکن است به چه عواملی مرتبط باشد؟
  • چند مرتبه نیاز به گزارش است؟
  • چه کسی مسئول اجرای بخشی از کمپین پشتیبانی‌کننده از این گزارش خواهد بود؟

تمام آنچه که شما در انتخاب KPI باید انجام دهید، اندازه‌گیری عملکرد کوتاه مدت و بلند مدت شما می‌باشد. انتخاب اهداف موردنظر برای KPI در دیجیتال مارکتینگ می‌تواند گفته‌های زیادی در مورد اهداف و استراتژی کلی کسب‌وکار شما بگوید.

کاربرد KPI در دیجیتال مارکتینگ

شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ هم مثل بقیه کسب‌وکارها از KPI ها برای اندازه‌گیری نتیجه کارشان استفاده می‌کنند. در این بخش چند KPI که در بازاریابی دیجیتال مفید است را بیان می‌کنیم.

  • نرخ Conversion
  • نرخ اینگیجمنت
  •  ترافیک ماهانه سایت
  • متوسط زمان بازدید از صفحات سایت
  • نرخ کلیک
  • رتبه گوگل
  • نرخ Conversion کلمات کلیدی
  • ROI
  • نرخ Impression
  • ….

مطالب زیر را حتما بخوانید

بازار هدف چیست؟ آشنایی و تعیین نقش بازار هدف در دیجیتال مارکتینگ

زمانی که کسب‌وکار خود را راه اندازی کردید، باید بدانید بازار هدف شما چه کسانی هستند تا متناسب با آن‌ها،...

مشتری هدف چیست و چطور می‌توان آن‌ها را انتخاب کرد؟

شناخت مشتریان، هر کسب‌وکاری را قادر خواهد ساخت، خدمات و محصولات خود را موثرتر ارائه دهد.

پرسونای مشتری چیست؛ آموزش اصول طراحی پرسونای مشتری

پرسونای خریدار، مخاطب و مشتری، اصطلاحاتی هستند که بیش از پیش در بازاریابی محتوا رواج پیدا کرده‌اند. در این مقاله...

شاخص NPS چیست و چه تاثیری در ارتقا کیفیت در کسب وکارها دارد؟

با استفاده از NPS می‌توانید میزان رضایت و وفاداری مشتریان خود را نسبت به خدمات و کیفیت وب‌سایت خود دریابید

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید