با توجه به افزایش استفادهی کاربران از تلفن همراه، گوگل در سال ۲۰۱۶ تصمیم گرفت به کمک ابزاری به نام AMP به افزایش سرعت صفحات وب در تلفن همراه توجه ویژه داشته باشد. در این مقاله قصد داریم این ابزار کارآمد را بررسی کنیم تا مشخص شود AMP چیست؟ و چرا استفاده از آن مهم است؟
AMP چیست؟
اگر میپرسید AMP چیست؟ بهتر است در ابتدا بدانید AMP مخفف عبارت Accelerate Mobile Page به معنای افزایش سرعت صفحات سایت در موبایل است. AMP یک فریمورک متن باز و رایگان است که توسط گوگل و توییتر ساخته شده است.
به کمک این تکنولوژی میتوان صفحات کم حجم و سبک طراحی کرد تا وبسایتها در نمایشگرهای تلفن همراه با سرعت چند برابر نمایش داده شوند. حتماً موقع کلیک بر روی این صفحات در نتایج گوگل متوجه سرعت زیاد آن شدهاید. این سرعت بالا به دلیل کش گوگل است که باعث میشود زمان لودینگ صفحات به طرز چشمگیری کاهش بیابد.
AMP چگونه
عمل میکند؟
حالا که متوجه شدیم AMP چیست؟ باید بدانید در AMP توسعه دهنده مجاز به استفاده از همه جور کد نیست. در استفاده از کدهای HTML و CSS محدودیتهایی وجود دارد و استفاده از کدهای جاوا اسکریپت تقریباً ممنوع است. بنابراین طراحی صفحات کاملاً ساده و سبک است. همانطور که میدانید هرچه حجم صفحات سبکتر باشد سرعت بارگذاری افزایش مییابد.
بعد از نصب این قالب در وبسایت، گوگل صفحات AMP را شناسایی کرده و در نتایجی که با موبایل جستجو میشوند به کاربر نمایش میدهد. کافیست عبارتی را با موبایل خود در اینترنت جستجو کنید و به علامت AMP در کنار عنوان نتایج دقت کنید.
چرا باید از AMP استفاده کنیم؟
سرعت بارگذاری صفحات وب یکی از معیارهای رتبهبندی سایت از نظر گوگل است. استفاده از AMP در بازدیدهای موبایل سرعت خوبی را برای کاربر ایجاد میکند. بنابراین اگر به افزایش بازدید وبسایت خود فکر میکنید استفاده از این تکنولوژی فکر بسیار خوبی است. amp مزایای زیادی برایتان دارد مثل:
افزایش سرعت صفحات
بهبود سئو وب سایت
بهبود جایگاه در رتبه بندی نتایج گوگل
افزایش آمار بازدید
کاهش مصرف منابع سرور و…
معایب استفاده از AMP
معمولاً استفاده از هر تکنولوژی بدون رعایت نکات اساسی آن آسیبهایی را به همراه دارد. یکی از نمونههای آن خطر ایجاد خطای Duplicate Content است. یعنی وبسایت شما با دو آدرس مختلف یک محتوای تکراری را نمایش میدهد. البته جای هیچ نگرانی نیست اگر نکات لازم را رعایت کرده باشید و قالب amp شما دارای تگ canonical باشد این خطا ایجاد نخواهد شد. برای جلوگیری از این خطا وجود دو تگ زیر که در تصویر نمایش داده می شود الزامی هستند:
اما معمولاً نگرانیهای که در استفاده از این تکنولوژی وجود دارد مواردی مانند زیر هستند:
باید طراحیهای دلخواه و پیچیده را فراموش کنید.
باید قید انیمیشنها و افکتهای مختلف را بزنید.
ممکن است در نمایش اطلاعات آماری دچار اختلافهای ارقامی شوید.
بنابراین اگر وبسایت شما یک وبسایت وبلاگی با مطالب سبک است میتوانید با کمک یک قالب سبک و راهکارهای افزایش سرعت وبسایت به راحتی سرعت صفحات خود را افزایش دهید. اما برای وبسایتهای پربازدید و پر از مقالات مختلف با حجمهای متفاوت استفاده از این تکنولوژی پیشنهاد میشود.
چگونه AMP را برای وبسایت خود فعال کنیم؟
اگر قصد دارید خودتان صفحات AMP را طراحی و پیاده سازید بهتر است به وبسایت amp.dev مراجعه کنید. در این وبسایت Documentation کاملی برای راهنمایی توسعه دهندگان وب وجود دارد. اگر شما با کدنویسی آشنا ندارید باید از یک طراح وبسایت بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.
اگر از سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنید نیازی به این موارد نیست. کافی است بروید سراغ افزونههای amp.
ساخت AMP در وردپرس
برای فعال کردن صفحات AMP در وردپرس
کافیست از یک افزونهی ساخته شده در این زمینه استفاده کنید. دو افزونهی زیر از
معروفترین پلاگینهای AMP در وردپرس هستند:
۱- افزونه amp وردپرس
این افزونه به راحتی با چند کلیک در وبسایت شما نصب میشود
و صفحات amp را به صورت خودکار تولید میکند. به کمک پنل تنظیمات این افزونه
میتوانید تغییراتی در رنگ بک گراندها، رنگ عنوان و … را انجام دهید.
برای بررسی صفحات amp وبسایت خود کافیست با موبایل به یکی از صفحات وبسایت
مراجعه کرده و در انتهای آدرس عبارت /amp/ را بزنید.
۲- افزونه amp for wp
این افزونه هم یکی از محبوبترین پلاگینهای ampدر
وردپرس است. به کمک نصب این افزونه به صورت خودکار شما صفحات پر سرعت را در موبایل
خواهید دید. در تنظیمات این افزونه میتوانید تعیین کنید که چه صفحاتی از وبسایت
شما دارای amp باشند.
از مهمترین مزیتهای این افزونه توجه به ظاهر و طراحی ظاهری
است. این افزونه قابلیت تغییر theme را برای شما ایجاد می کند. بنابراین اگر به ظاهر
پیشفرض علاقه نداشتید از طریق بخش design این افزونه قالبهای دیگر را تست کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.