توسعه دهنده وب کیست؟ بررسی بازارکار، حقوق و مهارت‌های یک دولوپر


نویسنده:
دوشنبه 21 بهمن 1398
توسعه دهنده وب کیست؟

با در دسترس قرارگرفتن اینترنت، طراحی و توسعه‌ی وب‌سایت به یک شغل پردرآمد و پر طرفدار تبدیل شد. شما که در حال مطالعه‌ی این مقاله هستید هم احتمالاً یکی از علاقه‌مندان به این حوزه‌ی کاری محسوب می‌شوید! در این مقاله از ادمین سایت ما قصد داریم به معرفی توسعه‌دهندگان وب بپردازیم و به سوال توسعه دهنده وب کیست؟ یک پاسخ جامع بدهیم.
مشکلی که عمدتاً در این زمینه وجود دارد اشتباه گرفتن واژه‌ی طراح وب و توسعه‌ی وب است! در اواسط این مقاله به اشتباه رایج نیز می‌پردازیم.

توسعه دهنده وب (Web Developer) کیست؟

اگر بخواهیم بگوییم توسعه دهنده وب کیست؟ باید به فعالیت‌هایی که یک توسعه دهنده وب انجام می‌دهد، بپردازیم. توسعه دهنده وب شخصی است که یک طرح سایت که توسط طراح وب سایت طراحی شده است را به یک وب‌سایت تبدیل می کند.

این کار توسط کدنویسی انجام می‌شود. یک توسعه دهنده سایت باید باید به زبان‌‌های برنامه نویسی و استاندارهای وب مسلط باشد. بتواند یک طرح اولیه را به یک وب‌سایت تمام عیار تبدیل کند.

انواع توسعه دهندگان وب

حالا متوجه شدید معنای توسعه دهنده وب چیست؟ به طورکلی اگر بخواهیم توسعه‌دهندگان را بر اساس وظایفشان دسته‌بندی کنیم، می‌توان گفت سه گروه دولوپر خواهیم داشت:

  • توسعه دهنده‌ی Front end: شخصی که به طراحی ظاهر سایت و بخش سمت کاربر می‌پردازد توسعه دهنده‌ی Front end است. این شخص باید به CSS ،HTML و جاوا اسکریپت مسلط باشد.
  • توسعه دهنده Back end: شخصی که به توسعه‌ی سمت سرور (بخش پردازشی سایت) می‌پردازد. بخش‌های از وب‌سایت که معمولاً در ظاهر تاثیری ندارند اما فعالیت‌های پشت کار مثل ارتباط با دیتابیس را انجام می‌دهند. این شخص باید به یک یا چند زبان سمت سرور مثل php، Pythone، Ruby و… مسلط باشد.
  • Full stack developer: شخصی که تمام مهارت‌های یک توسعه دهنده‌ی front-end و back-end را دارد. البته یک دولوپر فول استک باید مهارت‌های مختلفی را بداند که برای مطالعه‌ی آن می‌توانید از مقاله‌ی Full stack developer کیست؟ استفاده کنید.


چگونه یک توسعه‌دهنده‌ وب شویم؟

حالا که متوجه شدیم توسعه‌ دهنده وب کیست؟ می‌رویم سراغ مهارت‌های مورد نیاز که ما را به یک توسعه دهنده وب تبدیل می‌کند.

افراد زیادی هستند که با یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی خود را یک توسعه دهنده‌ی تمام عیار می‌دانند! اما واقعیت چیز دیگری است. برای شروع کار شما باید حوزه‌ی کاری خود را مشخص کنید. اینکه در چه زمینه‌ای قصد فعالیت دارید. ۳ گروه از توسعه‌دهنگان را به شما معرفی کردیم کافیست حوزه‌ای را انتخاب کنید و مهارت‌های مورد نیاز آن زمینه را کسب کنید.

قطعاً اگر قصد دارید یک توسعه‌ دهنده‌ی وب شوید باید مهارت‌های کدنویسی را بیاموزید. اما اینکه از چه زبانی برای یادگیری استفاده کنید و چه مراحلی را پشت سر بگذارید، باید یک نقشه‌ی راه داشته باشید.

قبلاً برای آسودگی بیشتر شما همراهان ادمین سایت، یک نقشه راه آماده کردیم که از طریق دکمه‌ی زیر می‌توانید این نقشه را با تمام جزییات و توضیحات ببینید.



تفاوت طراح وب‌سایت با توسعه دهنده‌ی وب

تفاوت توسعه دهنده وب با طراح سایت

این روزها واژه‌ی طراح وب‌سایت و توسعه دهنده‌ی سایت به جای یکدیگر استفاده می‌شوند و بسیاری فکر می‌کنند این دو واژه هم معنا هستند! اما واقعیت چیز دیگری است.

طراح وب‌سایت: طراح وب‌سایت شخصی است که مسئول تهیه‌‌ی طرح و گرافیک سایت است. طراحان وب‌سایت با کد سروکار ندارد و مهمترین هدف آنها تهیه‌ی طرح اولیه‌ سایت در نرم‌ افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ و ایلستریتور است. این شخص یا تیم مسئولیت تهیه‌ی انواع تصاویر، اینفوگرافیک، ویدیو و… در سایت هم برعهده دارند.

موضوعی که باعث می‌شود طراح سایت با یک گرافیست از نظر مهارتی متمایز شود، دانش اولیه‌ طراح در زمینه‌ی پیداه سازی است. یک طراح وب باید به مهارت‌های اولیه‌ی پیاده سازی طرح مثل HTML و CSS آشنا باشد.

قبلاً در مقاله‌ای به طور مفصل تر درباره‌ی این مهارت صحبت کرده‌ایم برای مطالعه‌ی آن از مقاله‌ی زیر استفاده کنید.

معرفی شغل طراحی سایت

توسعه دهنده‌ی وب: این شخص یا تیم طرح اولیه‌ی سایت را از طراح وب‌سایت دریافت کرده و آن را به یک وب‌سایت تبدیل می‌کنند. تمام مراحل کدنویسی و ساخت سایت بر عهده‌ی توسعه دهندگان است.


همکاری بین طراح و دولوپر، چگونه و چطور؟!

برای اینکه یک وب سایت مناسب که از نظر گرافیک، تجربه‌ی کاربری و رابط کاربری وضعیت مناسبی داشته باشد، باید در هر پروژه همکاری بین طراح وب‌سایت و توسعه دهنده‌ی سایت صورت بگیرد.

برای اینکه این تعامل به بهترین شکل انجام شود بهتر است توسعه دهنده‌ی سمت کاربر (Front-end developer) اطلاعاتی از نرم‌افزار‌های گرافیکی داشته باشد. همچنین طراح وب سایت اطلاعات اندکی از نحوه‌ی قرارگیری المان‌ها در سایت و حتی مهارت‌های اولیه پیاده سازی مثل HTML و CSS را بداند.

این مهارت‌ها باعث می‌شود طراح و توسعه دهنده به خوبی در طراحی وب‌سایت مکمل هم باشند.

اوضاع درآمد و بازارکار توسعه دهندگان وب چگونه است؟

اگر از بازارکار این شغل می‌پرسید بهتر است بگویم اگر مهارت‌های لازم برای توسعه‌ی یک وب‌سایت را بیاموزید، قطعاً بیکار نخواهید ماند. با توسعه‌ی تکنولوژی و افزایش کسب‌وکارهای اینترنتی، نیاز به توسعه‌دهندگان وب زیاد است.

در مورد حقوق هم باید گفت که مهارت، تعیین کننده‌ی نهایی دستمزدها خواهد بود. درآمد توسعه وب‌سایت هم مثل سایر مشاغل فنی به تسلط و مهارت شما در اجرای پروژه‌ها بستگی دارد.

ما در ادمین سایت در مقاله‌ی درآمد طراحان وب‌سایت به این موضوع پرداخته‌ایم. کافیست وارد این مقاله شوید و از جزییات بیشتری از درآمد توسعه دهنگان وب و طراحان وب باخبر شوید.


سخن پایانی: اگر تمایل دارید به این حوزه‌ی کاری وارد شوید بهتر است ابتدا تمام جزییات این مشاغل را بدانید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر به شما کمک خواهند کرد.

معرفی شغل طراحی وب سایت
درآمد طراحان وب‌سایت چقدر است؟
بهترین زبان های برنامه نویسی تحت وب

مطالب زیر را حتما بخوانید

آموزش برنامه نویسی و طراحی سایت رایگان با ۷ منبع عالی

در این مقاله همراه ما باشید تا با ۶ وب‌سایت آموزش رایگان طراحی وب و برنامه‌نویسی آشنا شوید.

برنامه نویسی چیست؟ هر آنچه که باید از برنامه نویسی بدانید

برنامه نویسی چیست؟ احتمالاً در رسانه‌های مختلف یا مجامعی که حضور داشته‌اید نام برنامه‌ نویسی به گوش شما خورده است....

۷ اشتباه رایج برنامه‌نویسان مبتدی و تازه‌کار

همه‌ی برنامه‌نویسان در ابتدای راه اشتباهاتی را انجام می دهند که معمولاً ادامه‌ی کار را برای خود سخت‌تر می‌کنند. رایج‌ترین...

الگوریتم چیست؟ بررسی مفهوم الگوریتم و کاربردهای آن

الگوریتم در مفهوم ساده به معنای یک روش گام‌به‌گام برای حل یک مشکل یا رسیدن به یک هدف می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید