در این مقاله از وبلاگ ادمینسایت، قصد داریم به مقایسهی دو زبان برنامهنویسی پایتون و جاوا بپردازیم. در هر دو زبان، دارای محبوبیت و قدرت زیادی هستند. پایتون با کاربردهای فراوان و سادگی دستورات شناخته میشود و جاوا با قابلیت جابهجایی و کاربردهای آن در فعالیتهای بزرگ. در ادامهی مقاله ضمن بررسی معایب و مزایای هر دو زبان، به معرفی بزرگترین پلتفرم آموزشی در ایران برای یادگیری برنامهنویسی میپردازیم. وبسایت فرادرس، منبعی است که شما میتوانید با مشاهده دورههای آموزش پایتون، آموزش جاوا، آموزش هوش مصنوعی، شیگرایی و… با کسب مهارتهای لازم وارد بازارکار این حوزه شوید.
معرفی زبان برنامه نویسی پایتون
زبان برنامهنویسی پایتون یکی از معدود زبانهایی میباشد که میتوان از آن به عنوان یک زبان ساده و قدرتمند نام برد. به همین دلیل در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. طبق اخرین نظرسنجیهای بینالمللی، بر اساس بیشترین میزان بازدید در موتورهای جستجو برآورد میشود زبان برنامهنویس پایتون بعد از زبان های c و java در رتبه سوم قرار دارد که نشاندهنده محبوبیت بسیار بالای این زبان برنامه نویسی در بین برنامه نویسان میباشد.
این زبان برای حل مسائل پیچیده بسیار مناسب میباشد. همچنین از این زبان میتوانید در طراحی وب هم استفاده کنید. علاوه بر طراحی وب, پایتون قابلیتهای دیگری از جمله هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء , تولید برنامههای دسکتاپ و بسیاری از کاربردهای دیگر را دارد.
زبان برنامه نویسی پایتون فریمورکهای بسیار متنوعی را در اختیار کاربران خود قرار داد که از بین آنها میتوان به Web2Py, FlaskTurboGears و همچنین فریمورک بسیار قدرتمند جنگو اشاره کرد که امروزه در بین کاربران بسیار طرفدار پیدا کرده است. با مشاهده آموزش فریمورک جنگو، میتوانید با زبان برنامهنویسی پایتون با سرعت بالایی به توسعه وب بپردازید.
مزایای زبان پایتون
از مزایای این زبان برنامه نویسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کتابخانهها و فریمورک های بسیار گسترده: این زبان برنامهنویسی دارای کتابخانهها و فریمورکهای بسیار گستردهای است که بسیاری از آنها رایگان بوده و کاربران میتوانند براساس نیاز خود از آنها استفاده کنند.
آموزش و یادگیری آسان: همانطور که گفته شد زبان برنامه نویسی پایتون بسیار ساده و روان است و کد نویسی در آن بسیار به زبان انسان نزدیک میباشد. میتوان به جرات گفت اگر شخصی با مباحث پایهای در برنامه نویسی آشنایی داشته باشد میتواند به راحتی و در عرض مدت کوتاهی این زبان را یاد بگیرد. همچنین اگر در یک شرکت بخواهید به پرسنل خود این زبان را آموزش دهید این کار بسیار ساده خواهد بود.
قابل اجرا بودن در سیستمهای مختلف: یکی از قابلیتهای خوب این زبان برنامهنویسی توانایی در اجرا بر روی همه سیستمها است. چه کاربر لینوکس باشید چه ویندوز و یا حتی اندروید میتوانید به راحتی کدهایتان را اجرا کنید و خروجی مورد نظر را تولید کنید. این امر در پروژههای بزرگ که افراد مختلفی در آن مشغول به کار هستند بسیار مهم است.
انعطافپذیر بودن: یکی از مزایای این زبان برنامه نویسی پرقدرت، انعطاف پذیر بودن آن است به این معنا که برای حل مسائل پیچیده مختلف میتوان راهحلهای بسیار زیادی را ارائه کرد.
معایب زبان پایتون
عیب یابی سخت: یکی از مشکلات اصلی این زبان سخت بودن تشخیص خطا در کدها میباشد و علت اصلی آن مفسری بودن این زبان است در زبانهای مفسری اکثر خطاهای کد در هنگام اجرا بروز میکند.
معرفی زبان برنامه نویسی جاوا
جاوا یک زبان برنامهنویسی شی گرا است که توسط شرکت اوراکل ارائه شده است. این زبان برنامهنویسی شباهتهای بسیاری به ++C دارد اما مدل شیگرایی ساده تری نسبت به آن را دارا میباشد. امروزه برای اجرای برنامههای مختلف مانند: بازی، شبکههای اجتماعی، برنامهنویسی موبایل و بسیاری از موارد دیگر از این زبان برنامهنویسی استفاده میشود.
مزایای جاوا
یک بار بنویس و همه جا اجرا کن!: یکی از شعارهای اصلی جاوا این است که یک بار بنویس و همه جا اجرا کن. معنای این جمله این است که بر رو هر دستگاهی که بتوان JVM را نصب کرد میتوانید کدهای جاوا را اجرا کنید.
شی گرایی قوی: این زبان برنامه نویسی ابزاری مناسبی برای طراحی برنامههای شیگرا است.
امنیت: همه کدها پس از تدوین به بایت کد تبدیل میشوند که برای انسان قابل خواندن نیست. این موضوع از هر گونه فعالیت غیر معتبر جلوگیری میکند.
استفاده در تلفن های همراه: مدت هاست که از این زبان برنامه نویسی برای ساخت و گسترش برنامههای تلفنهای همراه مختلف استفاده میشود.
معایب جاوا
پیچیده بودن کدها: یکی از مهمترین مشکلات جاوا پیچیده بودن کدهای این زبان است. یکی از دلایل اصلی کنار گذاشته شدن این زبان توسط بعضی از کاربرها هم همین موضوع است.
مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون و جاوا
تصویر زیر میزان محبوبیت این دو زبان را در سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ مقایسه میکند. همانطور که مشخص شده، زبان پایتون در ایران محبوبیت بیشتری دارد. در ادامه به مقایسهی دقیقتر این دو زبان میپردازیم.
همیشه اولین موردی که در مقایسهها بررسی میشود، مقایسه SYNTAX این دو زبان است. همانطور که تاکنون گفته شد یکی از برتریهای خوب زبان پایتون که باعث محبوبیت بسیار زیاد این زبان شده است ساده بودن این زبان میباشد. اما نمیتوان برتری یک زبان را صرفا به دلیل ساده بودن یک زبان برنامهنویسی تعیین کرد.
یکی دیگر از معیارهای برتری یک زبان سرعت اجرا و CROSS PLATFORM بودن آن زبان برنامهنویسی است. در این زمینه هر دو زبان اقدامات بسیاری را انجام دادهاند و اگر بخواهیم درست قضاوت کنیم جاوا در این زمینه برتری بیشتری دارد. از نظر سرعت جاوا سریعتر از پایتون است زیرا یک زبان کامپایلری است به همین دلیل برای اجرا زمان کمتری را نیاز دارد.
یکی دیگر از مواردی که هر دو زبان به خوبی در آن کار کردهاند در زمینه توسعه وب میباشد. در شاخه توسعه و طراحی وب هر دو زبان توانسته اند سهمی از بازار را برای خود بردارند. اگر قصد ورود به حوزهی برنامهنویسی تحت وب را داشته باشید میتوانید با مشاهده آموزش برنامه نویسی با زبان پایتون و سپس مشاهده دوره های آموزش فریمورک جنگو، وارد این حوزه شوید.
مقایسه بازارکار و درآمد برنامه نویسان جاوا و پایتون
متاسفانه تا کنون هیچ آمار رسمی از میزان تقاضای بازار برای شغل برنامه نویسی پایتون و جاوا ارائه نشده است. اما این دو زبان برنامه نویسی بازار کار و پتانسیل بسیار بالایی را چه در ایران و چه خارج از آن دارند. همچنین میتوان گفت که برنامه نویسان این دو زبان درآمد مناسبی را دارند.
با بررسی آگهیهای کاریابی میتوان متوجه شد که درآمد برنامهنویسان جاوا و پایتون معمولا در رنج عددی 5 تا 20 میلیون تومان قرار میگیرد. عواملی که در افزایش حقوق برنامهنویسان اثر می گذارد، میزان مهارت و سطح پروژهها است.
در تصویر زیر میانگین درآمد برنامهنویس پایتون و جاوا را در US مشاهده میکنید. باتوجه به این آمار هم میتوان دریافت که میانگین درآمد هر دو زبان تقریبا در یک سطح است.
برای ورود به برنامه نویسی از کجا شروع کنیم؟
همیشه این سوال برای افرادی که تازه وارد حوزه برنامه نویسی مخصوصا جاوا و پایتون میشوند پیش میآید که باید از کجا شروع کنند. از آنجا که یادگیری زبان جاوا دشوارتر است بهتر برای ورود به این حوزه ابتدا با زبانهای پایهای مثل C یا ++C آشنا شوید.
اما برای آموختن پایتون نیازی به زبان پیشنیاز ندارید. پس اگر تازهکار هستید پایتون به علت ساختار سادهتر میتواند انتخاب مناسبتری برای شما باشد.
فرادرس، منبعی برای یادگیری برنامهنویسی
وبسایت فرادرس، بزرگترین پلتفرم آموزشی در ایران است که در حوزهی برنامهنویسی آموزشها مناسبی ارائه داده است. انتخاب شما چه زبان پایتون باشد و چه زبان جاوا، در این وبسایت میتوانید دورههای آموزشی مناسبی برای آن بیابید. علاوه بر آن در فرادرس، آموزش شیگرایی، آموزش هوش مصنوعی و انواع فریمورکهای معروف را میتوانید مشاهده نمایید. پس برای ورود به حوزهی برنامهنویسی همین الان به این وبسایت مراجعه کرده و یادگیری را آغاز نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.