معرفی شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ | حوزه‌های کاری دیجتال مارکترها


نویسنده:
چهارشنبه 21 اردیبهشت 1401
شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است و مباحث مختلفی را در برمی‌گیرد.در دهه گذشته، بازاریابی دیجیتال به یک جزء حیاتی در استراتژی بازاریابی کلی یک سازمان تبدیل شده است. این علم به شرکت‌های مختلف اجازه می‌دهد یک سری مشتری خاص را پیدا کرده و آن‌ها را جذب کنند. همچنین این احتمال را بیشتر می‌کند که افرادی که به کسب‌وکار فعلی شرکت علاقه‌مند هستند، شانس بیشتری را برای آشنایی با شما داشته باشند.

در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر به این علم جذاب و پولساز بپردازیم. اگر علاقه‌مند هستید اطلاعات خودتان را در این حوزه بیشتر کنید با ما همراه باشید.

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

دیجیتال مارکتینگ به طیف وسیعی از تکنیک‌های بازاریابی گفته می‌شود که برای جذب مشتریان آنلاین استفاده می‌شود. علم دیجیتال مارکتینگ به عنوان شکلی از بازاریابی آنلاین، به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا هویت برند خود را ایجاد کنند و صنعت بازاریابی را متحول کرده است.

در حال حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژی بسیار مهم است که کسب‌وکار خودتان را به صورت آنلاین هم ارائه دهید. اگر به اطراف خودتان نگاه کنید قطعا وسایل دستیابی به اینترنت را مشاهده می‌کنید. این موضوع شکل کلی زندگی را متحول کرده است و باعث شده که افراد بسیار زیادی به سمت بازاریابی دیجیتال گرایش داشته باشند.

اگر در دنیای امروز دوست دارید کسب‌وکار موفقی را داشته باشید باید به وجه آنلاین آن هم توجه کافی را داشته باشید.

انواع شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

همان‌طور که گفته شد دیجیتال مارکتینگ انواع مختلفی دارد. 8 مورد از اصلی‌ترین این زمینه‌ها در دیجیتال مارکتینگ عبارت‌اند از:

1. بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو SEO

هدف اصلی از سئو این است که سایت مورد نظر در رتبه بالاتری در موتورهای جستجو قرار بگیرد. نتیجه نهایی انجام این کار این است که ترافیک موتورهای جستجو به سمت وب‌سایت شما هدایت می‌شود. این علم اهمیت بسیار زیادی در حوزه دیجیتال مارکتینگ دارد. برای انجام سئو بازاریاب‌ها ابتدا در مورد کلمات کلیدی که کاربران جستجو می‌کنند ابتدا کمی تحقیق می‌کنند و سپس شروع به ایجاد صفحاتی با همین کلمات کلیدی می‌کنند.

سئو خود دارای شاخه‌های مختلفی است. این شاخه‌ها عبارت‌اند از:

  • تولید محتوا
  • لینک‌سازی
  • تحقیق کلمات کلیدی

یادگیری سئو به همین سادگی که در این تعریف گفته شد نیست و شامل نکات بسیار زیادی است. برای یادگیری سئو نیاز است که شخص مورد نظر در یک دوره آموزشی شرکت کند. کلاس‌های بسیار زیادی در ایران وجود دارند که علم سئو را به شما آموزش می‌دهند. همچنین پکیج‌های آموزش آنلاین بسیار زیادی هم در ایران مشغول به آموزش این سئو در ایران هستند. اگر شما هم علاقه‌مند به یادگیری این تکنیک جذاب دیجیتال مارکتینگ هستید می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

در لینک زیر یک دوره حرفه‌ای و بسیار مناسب در این حوزه قرار دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید.


2. تبلیغات کلیکی

PPC یا تبلیغات کلیکی از جمله شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ است که افراد بسیار در آن مشغول به فعالیت هستند. در این روش به ازای هر بار کلیک در یک بازه زمانی مبلغ مشخصی دریافت می‌شود. ممکن است کسب‌وکار مورد نظر از شما به ازای هر بار کلیک درصدی از فروش را بدهد. همچنین می‌تواند مبلغ مشخصی را به ازای هر کلیک تعیین کند. افراد و وب‌سایت‌های مختلفی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و مبالغ مشخصی را از شما دریافت می‌کنند.

تبلیغات کلیکی هم مانند سئو برای افزایش سئو سایت استفاده می‌شود. اگر بخواهیم مثالی در زمینه تبلیغات کلیکی مثالی بزنیم می‌توان به تبلیغات قبل از ویدئو در سایت یوتیوب اشاره کرد. همچنین در سایت‌های مختلف دیده‌اید که در کناره و در قسمت بالایی سایت این نوع از تبلیغات به نمایش در می‌آید.

3. بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی هم از جمله شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ است. امروزه کمتر کسی را می‌شناسیم که حداقل در یک شبکه اجتماعی حضور نداشته باشد. این مسئله بسیار در جوامع مختلف شایع است. اگر دوست دارید از این فرصت استفاده کنید و کسب‌وکار خودتان را در شبکه‌های اجتماعی به دیگران معرفی کنید می‌توانید در این شاخه از دیجیتال مارکتینگ فعالیت داشته باشید.

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بسیار فراتر از ایجاد پست برای کانال های اجتماعی و پاسخ دادن به نظرات است. عموما بازاریاب‌های شبکه‌های اجتماعی جدای از تمامی شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ قرار می‌گیرند. این حوزه کاری به نوعی نو پا به نظر می‌رسد.

در حال حاضر کسب‌وکارهای بسیار زیادی تنها در اینستاگرام وجود دارند که احتیاج به یک ادمین پیج و یا داریکتر در آن‌ها احساس می‌شود.

شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

4. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا در حقیقت از داستان‌سرایی و تولید محتوا برای افزایش فروش و بازاریابی استفاده می‌کند. در نهایت هدف اصلی در این نوع از بازاریابی این است که خواننده عمل خاصی را انجام دهد. به عنوان مثال یک خرید را انجام دهد یا حتی یک کامنت را برایتان به جا بگذارد. «محتوا» می‌تواند به معنای پست‌های وبلاگ، منابعی مانند whitepaper و کتاب‌های الکترونیکی، ویدیوهای دیجیتال، پادکست‌ها و موارد دیگر باشد.

تولید محتوا شامل نکات بسیار زیادی است. به عنوان مثال شما باید به جای این که، تنها به تبلیغات برند خودتان بپردازید اطلاعات مفیدی را به فرد مورد نظر خودتان ارائه دهید. برای یادگیری تولید محتوا و همچنین یادگیری این نکات می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید. در این دوره آموزشی به طور کامل به نحوه تولید محتوا سئو شده برای سایت اشاره شده و بعد از گذراندن آن به دیگر دوره‌های مشابه احتیاج ندارید.

به طور کلی در تولید محتوا، باید قبل از هر چیز ارزشی برای مصرف کننده ایجاد کند، نه اینکه فقط برند را تبلیغ کند یا سعی در فروش داشته باشد. بازاریابی محتوا در مورد ایجاد یک رابطه پایدار و قابل اعتماد با مشتریان شما است که به طور بالقوه می‌تواند منجر به فروش‌های زیادی در طول زمان شود.

5. بازاریابی ایمیل

با ظهور تلفن‌های همراه و شبکه‌های اجتماعی ایمیل همچنان بهترین راه ارتباطی در دنیا به حساب می‌آید. قطعا همه ما همچنان یک ایمیل برای ثبت‌نام در شبکه‌های اجتماعی و همچنین وب‌سایت‌های مختلفی داریم. استفاده از ایمیل یک راه بسیار مطمئن و امن برای دسترسی به افراد به حساب می‌آید.

بازاریابی ایمیلی هم یکی از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ به حساب می‌آید. بسیار مهم است که شما در هنگام دیجیتال مارکتینگ چه ایمیلی را برای کاربران خودتان ارسال می‌کنید. صاحبان کسب‌وکار می‌توانند کارهای مختلفی را برای افزایش فروش از طریق بازاریابی ایمیلی انجام دهند. از جمله اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ایجاد حس فوریت: نوشتن کپی ایمیلی که به گیرندگان شما اجازه می‌دهد بدانند که زمان برای دریافت یک معامله ویژه در حال اتمام است یا اینکه فقط تعداد محدودی از پیشنهاد موجود است، می‌تواند تعداد افرادی را که به وب سایت شما مراجعه می‌کنند افزایش دهد.
  • ارسال ایمیل شخصی‌سازی شده: تنظیم ایمیل‌ها و خطوط موضوعی خود برای درج نام گیرنده یک راه اثبات شده برای افزایش نرخ باز و کلیک است.
  • دادن اختیار به کاربران برای دریافت ایمیل: بهتر است در پنل کاربری خودتان به کاربران اجازه دهید تنظیم کنند که هر چند وقت یک بار احتیاج است که یک ایمیل را از شما دریافت کنند. همچنین می‌توانید این امکان را اضافه کنید که ایمیل‌های ارسالی شما را کاملا قطع کنند. ارسال نکردن ایمیل بسیار بهتر از ارسال ایمیل بیهوده است.

6. بازاریابی موبایل

این نوع بازاریابی دیجیتال بر روی دستیابی به مخاطبان هدف شما در تلفن هوشمند یا تبلت آنها متمرکز است. بازاریابی موبایلی از طریق پیام‌های متنی، رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها، ایمیل و اپلیکیشن‌های تلفن همراه به افراد دسترسی پیدا می‌کند. بازاریابان می‌توانند پیشنهادات یا محتوای ویژه را متناسب با یک مکان یا زمان جغرافیایی تنظیم کنند، مانند زمانی که مشتری وارد فروشگاه می‌شود.

به طور میانگین افراد روزانه 5 ساعت با تلفن همراه خود کار می‌کنند. قطعا این زمان به صورت روزانه افزایش پیدا می‌کند. به طور کلی افراد این مدت زمان را به شبکه‌های اجتماعی و وب‌گردی اختصاص می‌دهند. این یک فرصت بزرگ برای این کسب‌وکارها برای تبلیغات به حساب می‌آید. قطعا امروزه استفاده از تبلیغات تلویزیونی نمی‌تواند به اندازه شبکه‌های اجتماعی موثر باشد.

7. تجزیه و تحلیل بازاریابی

اصلی‌ترین مزیت بازاریابی دیجیتال این است که کاملا قابل پیگیری و اندازه‌گیری است. در گذشته این عمل بسیار سخت و مشکل بود. معمولا برای فهمیدن نظرات کاربران از طریق نظرسنجی‌ها و همه‌پرسی‌های مختلف اقدام می‌شد که چندان هم قابل استناد نبود.

امروزه، تجزیه و تحلیل‌ها به بازاریابان اجازه می‌دهد تا رفتار کاربران را در سطح بسیار دقیقی ردیابی کنندبه عنوان مثال چند بار روی یک پیوند کلیک می‌کنند، چقدر زمان را در یک صفحه وب می‌گذرانند، چند بار ایمیل‌ها را باز می‌کنند. بازاریابان باید معنای داده‌های مختلف را به خوبی درک کنند و بدانند که هر اتفاقی چه معنایی را دارد.

در این جا است که شغل تحلیلگرد در بازاریابی معنا پیدا می‌کند. یک تحلیل‌گر باید آشنایی مناسبی را با مباحث مختلف آمار و احتمالات داشته باشد و بتواند به خوبی مسائل مختلف بازار را درک کند.

تجزیه و تحلیل در بازاریابی دیجیتال

8. بازاریابی وابسته

با برجستگی روزافزون بازاریابی آنلاین، بازاریابی وابسته که به عنوان بازاریابی تأثیرگذار نیز شناخته می‌شود در بین بسیاری از سازمان‌ها برای پر کردن شکاف بین مصرف‌کنندگان و سازمان‌ها محبوب شده است. بازاریابی وابسته از محبوبیت روزافزون کارشناسان صنعت و تأثیرگذاران رسانه های اجتماعی استفاده می‌کند.

در این شکل از بازاریابی با استفاده از تکنیک‌های مختلف سعی می‌شود سرنخ‌های جدیدی برای سازمان یا شرکت شما ایجاد شود. این مسئله به طور چشمگیری کسب‌وکار شما را رشد می‌دهد و موجب افزایش فروش در حرفه شما خواهد شد. این نوع از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند یوتیوب و اینستاگرام بسیار دیده می‌شود و طرفداران خود را دارد.

برای وارد شدن به حوزه دیجیتال مارکتینگ از کجا باید شروع کنیم؟

در این مقاله به طور کلی به شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ در دنیای صفر و یک آشنا شدیم. قطعا اگر این مقاله را مطالعه کردید علاقه‌مند هستید که به این حوزه کاری وارد شوید. در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارهای سنتی علاقه‌مند هستند که به حوزه دیجیتال وارد شوند.

اگر علاقه‌مند به ورود به این حوزه کاری هستید باید به شما بگویم که راه دور و درازی را در پیش دارید. این مسیر در کنار طولانی بسیار هم لذت‌بخش است. برای این که به یک متخصص در حوزه دیجیتال مارکتینگ تبدیل شوید باید مسیر زیر را طی کنید:

  • وب‌سایت شخصی خودتان را تاسیس کنید.
  • یک شاخه از دیجیتال مارکتینگ را انتخاب کنید و وارد آن شوید.
  • در زمینه مورد نظر تحقیقات لازم را انجام دهید.
  • مباجثی را که آموخته‌اید به خوبی شخم بزنید.
  • با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ رایگان آشنا شوید.
  • برای به دست آوردن یک شغل در دیجیتال مارکتینگ تلاش کنید.
  • در حرفه خودتان متخصص شوید.

سخن آخر

داشتن مهارت در هر کدام از شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ می‌تواند به شما در موفقیت در حوزه دیجیتال کمک کند. قطعا تبدیل کسب‌وکار سنتی به دیجیتال راه پرپیچ و خم و مشکلی است و ابزارهای بسیار زیادی برای موفقیت در این مسیر نیاز است. اگر علاقه‌مند هستید کسب‌وکار دیجیتالی خودتان را به صورت دیجیتال دربیاورید می‌توانید از تیم ادمین سایت کمک بگیرید.

برای این کار کافی است به پشتیبانی پاسخ دهید تا در سریع‌ترین زمان ممکن اطلاعات لازم را دریافت کنید. تیم ما در حوزه طراحی سایت و سئو می‌تواند در سطح حرفه‌ای خدمات مناسبی را به شما ارائه دهد. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید شاد و موفق و پیروز باشید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

بازنویسی محتوا چیست؟ چرا باید محتوا را باز نویسی کرد؟

بازنویسی محتوا یکی از روش‌هایی است که در زمینه تولید محتوا از آن استفاده می‌شود. در دنیای امروز اطلاعات حرف...

تست A/B چیست و چه تاثیری در بهبود تجربه کاربری در کسب‌وکارها دارد؟

در این مقاله شما را با تست A/B که یکی از روش‌های خوب برای سنجش کسب‌وکارها در بازاریابی دیجیتال است،...

ریتارگتینگ چیست و چگونه به فروش ما کمک خواهد کرد؟

ریتارگینگ یا بازاریابی مجدد یکی از شاخه های بازاریابی است که به فروش محصولات کمک شایانی می‌کند.

محتوای همیشه سبز چیست ؟ و چگونه می‌توانیم آن را تولید کنیم؟

امروز برای یک سایت موفق، داشتن محتوایی عالی و به‌روز ضروری است. این امر باعث می‌شود، وبسایت شما در نتایج...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید