pagespeed insights چیست؟ و چه تاثیری بر سرعت وسئو سایت شما دارد؟


نویسنده:
شنبه 25 اردیبهشت 1400
Google PageSpeed Insights چیست؟

ابزار pagespeed insights یکی از ابزارهای مهم در زمینه سرعت صفحات سایت می‌باشد که نقش مهمی در سئو سایت شما ایفا می‌کند. یکی از رایج‌ترین سوالاتی که برای هر مدیر وب‌سایتی ممکن است، پیش آید،‌ اینست که چطور می‌توان در ابزار PageSpeed Insights شاخص را از 0 به 100 درصد رساند؟ در ادامه به شما خواهیم گفت pagespeed insights چیست؟ چگونه می‌توان شاخص سرعت سایت را افزایش داد؟

Google PageSpeed Insights چیست؟

وبسایت Google PageSpeed Insights یکی از وبسایت‌های معتبر و بسیار کاربردی برای تحلیل قدرت سایت شما است که توسط گوگل ارائه شده است. در این سایت قسمتی وجود دارد که آدرس وبسایت خود را در آن درج می‌کنید تا نتیجه آنالیز سرعت سایت خود را دریافت نمائید. این نتیجه بر اساس امتیازی از 0 تا 100 می‌باشد. بدیهی است که هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، سایت شما از نظر سرعت بهینه‌تر است. این وبسایت در کنار امتیازی که به سرعت وبسایت شما می‌دهد، توضیحات و پیشنهاداتی نیز برای ارتقا سرعت سایت ارائه می‌دهد.

یکی از پیشنهادهای کاربردی این وبسایت این‌ست که برای از بین بردن موارد کندی سایت شما و در نتیجه افزایش سرعت آن، گزینه‌هایی ارائه می‌کند. در این وبسایت می‌توانید سایت خود را از لحاظ سرعت، هم در نسخه وب و هم در نسخه موبایل تحلیل کنید. اگر سئوی سایت و قرارگیری آن در صفحات اول نتایج در جستجوی گوگل برایتان اهمیت دارد، باید بدانید که سرعت سایت چه تاثیراتی بر روی آن می‌گذارد.

از دلالیل محبوبیت این ابزار گوگل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شاخص سرعت ‌این ابزار ( از 0 تا 100)، خیلی سریع نشان می‌دهد که عملکرد وبسایت شما چقدر خوب است.
  2. طرح رنگی ( تیک سبز، دایره نارنجی و مثلث قرمز) در پیشنهادات ارائه شده در این ابزار باعث می‌شود شما بتوانید اولویت مشکلات در عملکرد وبسایت خودتان را سریع تر شناسایی کنید.
  3. پیشنهادات این ابزار، باعث می‌شود بازخورد مستقیم در رابطه با بهبود عملکرد و رفع مشکلات داشته باشید.

پیج اسپیت چه اطلاعاتی ارائه می‌کند؟

زمانی که شما با استفاده از این ابزار صفحه‌های وبسایت را ارزیابی می‌کنید، بخش‌ها و شاخص‌های مختلفی را در رابطه با آن صفحه به شما ارائه می‌کند. این شاخص‌ها به صورت زیر هستند:

  • شاخص سرعت: شاخص سرعت مبتنی بر داده‌های آزمایشی Lighthouse هستند.
  • داده‌های میدانی: داده‌های میدانی نیز مبتنی بر تجربه کاربران واقعی در کروم می‌باشد که در طول 30 روز گذشته به دست می‌آید. این داده‌ها شامل اولین طرح معنی‌دار (FCP) و تاخیر اولین ورودی (FID) می‌باشد.
  • داده‌های آزمایشی: این داده‌ها مبتنی بر تحلیل Lighthouse بر روی دستگاه‌های دستکاپ و موبایل شبیه‌سازی شده در شبکه می‌باشد.
  • فرصت‌ها: شامل پیشنهاداتی در رابطه با معیارهای عملکردی می‌باشد که می‌توانند باعث بهبود سرعت بارگذاری سایت شما شوند.
  • تشخیص: این قسمت پیشنهاداتی را در رابطه با بهترین روش‌های توسعه وبسایت ارائه می‌کند.
  • ارزیابی‌های تایید شده: شامل تمام ارزیابی‌های عملکردی می‌باشد که صفحه توانسته آزمون مربوطه را پشت سر بگذارد.

شاخص سرعت PageSpeed Insights چطور محاسبه می‌شود؟

بررسی شاخص سرعت که شما در بالای گزارش‌های PageSpeed Insights مشاهده می‌کنید، بر اساس داده‌های آزمایشی تحلیلی توسط Lighthouse ارائه می‌شوند. Lighthouse بارگذاری صفحه را در محیطی مانند شبکه‌های موبایل و دستگاه‌های رده‌میانی شبیه‌سازی می‌کند.

Lighthouse یک شاخص عملکردی بین 0 تا 100 ارئه می‌کند. 0 کمترین شاخص ممکن است و نشان‌دهنده خطا در Lighthouse می‌باشد. شاخص 100 نیز بهترین شاخص می‌باشد. به این معنی‌که 98 درصد به بالا، سایت عملکرد خوبی دارد.

ارزیابی عملکردی در Lighthouse

گوگل به صورت شفاف بیان می‌کند که فقط آیتم های ارائه شده در بخش معیارها در دسته‌بندی عملکردی Lighthouse بر روی این معیار تاثیر دارند. پیشنهاداتی که در قسمت تشخیص و فرصت ها ارائه شده‌اند، ارتباطی با این شاخص ندارند. ارزیابی عملکردی در Lighthouse شامل شش معیار می‌باشد:

  • اولین طرح محتوایی
  • اولین طرح معنی‌دار
  • شاخص سرعت
  • اولین حالت استراحت CPU
  • زمان تعاملی
  • تاخیر ورودی تخمینی

موتورهای جست‌وجو چگونه کار می‌کنند؟ عملکرد موتورهای جستجو بر سئو

ابزار pagespeed insights و سئو

حال که متوجه شدید PageSpeed Insights چیست؟ باید بدانید شاخص PAGESPEED INSIGHTS که شما به دست می‌آورید به تنهایی بر روی رتبه‌بندی شما در گوگل تاثیری ندارد. این عدد به تنهایی نمی‌تواند شاخصی از «کیفیت سئو» شما باشد. در نتیجه همبستگی مستقیم بین شاخص سایت شما و جایگاه شما در SERPها وجود ندارد.

شاخص PAGESPEED INSIGHTS نتیجه تحلیل عملکردی کلی بر روی چند معیار خاص می‌باشد. و هرچه شاخص شما بهتر باشد، احتمالا سایت شما عملکرد بهتری دارد. شاخص خوب تا حدی نشان دهنده سلامتی وبسایت شما از نظر گوگل می‌باشد. اما به تنهایی نمی‌تواند پیروزی شما در رقابت در SERPها را تضمین کند. با در نظر داشتن وبسایت‌هایی که بر اساس سیستم شاخص Lighthouse عملکرد خوبی دارند، اگر شما تلاش کنید سایت سریعی داشته باشید و تجربه کاربری را بهبود بخشید، قطعا می‌توانید شاخص خوبی در PageSpeed به دست بیاورید. تلاش‌های شما باید بر روی بارگذاری سریع وبسایت متمرکز باشد. سرعت صفحه یک عامل واقعی رتبه‌بندی می‌باشد و فقط یک شاخص عملکردی نیست.

مطالب زیر را حتما بخوانید

موتورهای جست‌وجو چگونه کار می‌کنند؟ عملکرد موتورهای جستجو بر سئو

در این مطلب عملکرد کلی موتورهای جستجو و نحوه تاثیرگذاری آن‌ها در سئو و بهینه‌سازی مورد بررسی قرار می‌گیرد

تاثیر آپتایم در سئو سایت چقدر است؟

قطعا اگر سئوکار هستید از تاثیر آپتایم در سئو سایت با خبر هستید. اکثر مردم سئو سایت را به پیدا...

۷ تکنیک‌ خطرناک سئو کلاه سیاه که موجب جریمه سایتتان می‌شود!

در این مقاله به بررسی ۷ تکنیک‌ سئو کلاه سیاه می‌پردازیم. تکنیک‌هایی که استفاده از آن‌ها موجب جریمه و پنالتی...

چگونه رپورتاژ آگهی بنویسیم؟ ۶ راز برای نوشتن رپورتاژ پربازده

برای دریافت نتیجه‌ی مناسب از رپورتاژ باید با تکنیک‌های نوشتن یک رپورتاژ آگهی پر بازده آشنا باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید