مواردی که در سئو و بهینه‌سازی رتبه سایت در گوگل اهمیت چندانی ندارد!


نویسنده:
چهارشنبه 13 اسفند 1399
رتبه سایت در گوگل

بسیاری از وب‌مستران و سئوکاران، مواردی را در وب‌سایت خود انجام می‌دهند که به اشتباه فکر می‌کنند در رتبه سایت شان در گوگل تاثیر بسزایی دارد. در این مقاله تمامی این موارد را بررسی می‌کنیم و نشان می‌دهیم که برای موتور جست‌وجوی گوگل کدام‌یک اهمیت چندانی ندارد و کدام‌یک به‌طور غیرمستقیم تاثیر می‌گذارد.

مهمترین‌ نکات سئو در سال ۲۰۲۱ ، زمان تغییر فرا رسیده است

۷ فاکتور “غیر مهم” در سئو و رتبه‌بندی سایت

فاکتورهایی وجود دارند که مدیران هر وب‌سایتی آن‌ها را برای تاثیرگذاری بر روی رتبه‌بندی سایت رعایت می‌کنند. گاهی اوقات این فاکتورها به طور مستقیم بر سئو و بهینه‌سازی تاثیر چندانی ندارند و حتی باعث می‌شوند که در بهینه‌سازی برعکس عمل کنند. در ادامه به این موارد پرداخته‌ایم:

۱- استفاده از سرویس‌های گوگل

بسیاری از مردم بر این باورند که اگر از گوگل آنالیتیکس یا جیمیل استفاده نکنند، گوگل اعتنای کم‌تری به سایت آن‌ها خواهد کرد. اما این باور اشتباهی است. اصلا اهمیتی ندارد که شما از کدام سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنید. فقط کافیست تکنیک‌های سئو را رعایت کنید و محتوای خوب و مفید تولید کنید تا سایتتان را به سایت معتبری در گوگل تبدیل کنید.

۲- امتیازدهی و ‌اشتراک‌گذاری‌ مطالب سایت

شاید یک مطلب از سایت شما هزاران بار از طریق فیس‌بوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده باشند. اما این موضوع اصلا در بهینه‌سازی رتبه سایت در گوگل اهمیت ندارد.

البته که اگر از طریق شبکه‌های اجتماعی مخاطبان زیاد و فعالی به سایت شما وارد شوند، مطالب شما را دنبال کنند، ارزش سایت شما بالا خواهد رفت. اما تعداد به اشتراک‌گذاری‌ها فاقد اهمیت است.

۳- Bounce Rate

شاید تعجب کنید اما گوگل به مدت زمان ماندن کاربر در سایت شما هم چندان اهمیتی نمی‌گذارد. در واقع نرخ پرش به صورت غیر مسقیم بر روی سئو سایت تائیر می‌گذارد.

فرض کنید شما سایتی دارید که با سرعت بسیار بالایی بارگذاری (load) می‌شود و شیوه‌ی دسترسی کاربر به مطالب مورد نظرش هم بسیار آسان است. یعنی وقتی کاربری آدرس سایت شما را در مرورگر خود وارد می‌کند، سایت شما به سرعت باز می‌شود و کاربر به سادگی و سرعت به مطلب مورد نیازش دست پیدا می‌کند. حالا در مقابل سایت دیگری وجود دارد که بسیار دیر بالا می‌آید و پس از بالا آمدن نیز کاربر باید مدت زمان طولانی را صرف گشتن در صفحات مختلف آن سایت بکند تا به نتیجه دلخواه خود برسد.

اگر یک سایت بتواند کاربرانش را به دلیل جذاب بودن محتوا مدت طولانی‌تری نگه‌ دارد و این کاربران مشغول فعالیت‌های متنوع و مفیدی روی آن سایت باشند، برای گوگل تاثیر مثبتی دارد. اما این دلیل نمی‌شود که هر سایتی که بونس‌ریت کم‌تری داشت، مورد بی‌توجهی گوگل باشد.

چگونه می‌توان نرخ تعامل یا Engagement را در شبکه‌های اجتماعی افزایش داد؟

۴- تکنولوژی‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی به کار رفته در سایت

آیا از کتابخانه‌های ویژه جاوا اسکریپت، مانند: Node (مانند فیس‌بوک) یا React (مانند گوگل) استفاده می‌کنید؟ اگر با Net. یا HTML برنامه‌نویسی کنید، هیچ فرقی برای گوگل ندارد و بر روی رتبه سایت در گوگل تاثیر نمی‌گذارد. فقط مهم این است که خزنده‌های گوگل بتوانند در هر URL ای، محتوای واحدی ببینند و آن محتوا با آنچه که کاربران می‌بینند، یکسان باشد.

بنابراین تکنولوژی به کار رفته در یک سایت مستقیما برای گوگل مهم نیست. اما یادتان باشد اگر سایتی داشته باشید که استفاده از آن برای کاربرانتان راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر باشد، برای گوگل هم محبوب‌تر خواهید بود.

۷ تکنیک‌ خطرناک سئو کلاه سیاه که موجب جریمه سایتتان می‌شود!

۵- نمایش پنل اطلاعات سایت در صفحه نتایج گوگل

کلمه‌ی facebook را در گوگل سرچ کنید. ملاحظه می‌کنید که در نتایج گوگل، اولین نتیجه سایت بزرگ فیس‌بوک است که حتما همه آن را می‌شناسید. وقتی گوگل این سایت را در نتایج خود نشان می‌دهد، زیر لینک اصلی سایت، لینک بخش‌های مختلف این سایت هم نشان داده می‌شود.

آیا اگر سایت شما به این شکل نشان داده نشود، تاثیر نامطلوبی بر موتورهای جستجو دارد؟ پاسخ منفی است. این نوع نمایش باعث می‌شود که شانس کلیک کردن کاربران بر سایت شما افزایش یابد. اگر شما هنوز برند معروفی نیست و این پنل اطلاعات برای شما ظاهر نمی‌شود، نگران نباشید.

۶- هاست اشتراکی

اینکه از چه هاستی استفاده می‌کنید، اصلا مهم نیست. اما اگر نوع هاست شما باعث می‌شود سرعت بارگذاری سایتتان کم شود، حتما تاثیر منفی خواهد داشت. چنانچه از هاستی که استفاده می‌کنید که اثر منفی روی سرعت سایتتان ندارد، نگران نباشید. حتما لازم نیست یک هاست گران‌قیمت یا انفرادی تهیه کنید.

۷- ترتیب کاراکترها در عنوان سایت

همانطور که می‌دانید، عنوان هر صفحه، مجموعه‌ای از کاراکترهاست که در بالاترین قسمت هر صفحه قرار می‌گیرد. عنوان سایت می‌تواند شامل نام اصلی سایت، سپس یک جداکننده و بعد یک عبارت توضیحی باشد. مانند: ادمین سایت

لازم است بدانید که اصلا اهمیتی ندارد از چه ترتیبی استفاده می‌کنید. اما حتما در عبارت توضیحی از کلمات کلیدی که محبوب مردم هستند و البته با محتوای سایت شما مطابقت دارند، استفاده کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

الگوریتم کافئین و تاثیر آن بر نتایج ایندکس در وب‌سایت‌ها

الگوریتم کافئین یکی دیگر از الگوریتم‌های گوگل است که به سرعت ایندکس صفحات در گوگل کمک می‌کند.

فایل wp-config.php چیست؟ چه اطلاعاتی درون آن قرار دارد؟

از جمله فایل‌های مهم موجود در وردپرس می‌توان به فایل wp-config.php اشاره کرد. فایل wp-config.php بخش مهمی از نصب وردپرس...

خطای ۴۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور 404

حتماً بارها حین مراجعه به و‌بسایتی خطای ۴۰۴ را در مرورگر خود دیده‌اید. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم...

BreadCrumb چیست؟ چگونه آن را در وردپرس فعال کنیم؟

BreadCrumb یک راهکار کاربردی برای راهنمایی کاربران به جهت درک ساختار سایت است که در سئو هم تاثیرگذار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید