دیجیتال مارکتینگ چیست؟ راهنمای ابزار و تکنیک‌های هنر مارکتینگ


نویسنده:
شنبه 15 شهریور 1399
دیجیتال مارکتینگ چیست

در بسیاری از مقالاتی که تا به امروز در وب‌سایت ادمین سایت منتشر شده است،‌با واژه دیجیتال مارکتینگ برخورده اید. و از خود پرسیده‌اید که دیجیتال مارکتینگ چیست ؟در این مقاله به سوالات شما پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

در دنیای امروزی که بخشی از زندگی روزانه در فضای مجازی و آنلاین اتفاق می‌افتد، کسب‌‌وکارهای زیادی به سمت مجازی شدن سوق پیدا می‌کنند. کسب‌وکارهای آنلاین برای رشد تجارت خود مستلزم یادگیری اصول و راهکارهای بازاریابی به‌صورت آنلاین هستند. زیرا مشتریان این‌روزها، کمتر به سراغ تبلیغات سنتی مانند تبلیغات تلویزیون و بیلبوردها می‌روند.

بسیاری از کسب‌وکارها برای حضور بیشتر و کسب سهم از بازار، از تکنولوژی‌های نوین استفاده می‌کنند. این تکنولوژی دیجیتال مارکتینگ است که به هرنوع از بازاریابی گفته می‌شود که با استفاده از ابزارهای دیجیتال صورت می‌گیرد. در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین هدف فروش، خدمات و ارتباط دائم با مشتریان می‌باشد.

انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را بشناسید.

حال که به پرسش دیجیتال مارکتینگ چیست پاسخ داده‌ایم. به شما ابزارهای دیجیتالی که می‌توانید برای این منظور از آن‌ها استفاده کنید، معرفی خواهیم کرد:

۱- آنالیز و تحلیل دیجیتال

پس از اجرای هر کمپین تبلیغاتی مانند وب‌سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و غیره، می‌توانیم با استفاده از پلتفرم‌های مختلف به تحلیل و آنالیز آن ها بپردازیم. با تحلیل درست و آگاهی از داده‌های موجود می‌توانیم به بهبود و رشد کمپین موردنظرمان کمک کنیم. در ادامه به بررسی دو ابزار پرکاربرد در تحلیل دیجیتال می‌پردازیم:

– گوگل آنالیتیکس

یکی از مهم‌ترین و پراستفاده‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، گوگل آنالیتیکس است. این ابزار، مجموعه‌ی بزرگی از گزارش‌ها و داده‌های موجود را به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار می‌دهد.

شما می‌توانید با استفاده از این ابزار رفتار مخاطبان وب‌سایت‌تان را به خوبی دنبال کنید. همچنین می‌توانید متوجه شوید هر یک از مخاطبان سایتتان از چه طریقی وارد وب‌سایت شما شده‌اند؟ چگونه وچه مسیرهایی برای خرید طی کرده‌اند؟ و یا با بسیاری ازاطلاعات دیگر از طریق این ابزار قدرتمند، آگاه شوید.

– گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول ابزاری‌ست که می‌تواند در زمینه‌ی مدیریت صحیح وب سایت و آنالیز آن به ما کمک موثری داشته باشد. اگر می‌خواهید بدانید کارکرد این ابزار در دیجیتال مارکتینگ چیست می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

گوگل سرچ کنسول چیست و چه امکاناتی دارد؟

۲- بهینه‌سازی موتور جستجو (seo)

سئو یا بهینه‌سازی موتورهای جستجو یکی از ابزارهایی است که مدیران کسب‌وکارها برای ارتقا رتبه‌بندی وب‌سایتشان در گوگل، از آن استفاده می‌کنند. زمانی که کاربری کلمه‌ای را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل نتایجی را که از وب‌سایت‌ها بدست آورده است را نشان می‌دهد. هرچه وب‌سایت شما بهینه تر باشد، رتبه شما در گوگل بالاتر است.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ زیادی وجود دارد که به شما در بهینه‌سازی موتور جستجو کمک می‌کند. از این ابزارها می‌توان به ابزار رتبه‌بندی الکسا و ابزار MOZ اشاره کرد. در تصویر زیر نوار ابزار MOZ را می‌توانید مشاهده کنید:

دیجیتال مارکتینگ چیست

۳- ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یکی از انواع بازاریابی محتوا است که نرخ بازگشت سرمایه بسیار خوبی دارد. این ابزار هر سال نسبت به سال قبل رشد چشمگیری در حدود چهار درصد دارد. ابزارهای گوناگونی ایرانی و خارجی برای بهینه کردن ایمیل مارکتینگ وجود دارد. یکی از این ابزارهای متدوال استفاده از پلاگین‌های رایگان وردپرس هست.

۴- تبلیغات کلیکی

در تبلیغات کلیکی (cost per click)  شما به ازای کاربری که تبلیغ را دیده و روی آن کلیک کرده است، هزینه پرداخت می‌کنید. در نتیجه هزینه تبلیغات شما با مجموع تعداد کلیکی که کاربران روی تبلیغ کرده‌اند، متناسب است. با توجه به این امر، هر چه کلیک بیشتری صورت گیرد، هزینه افزایش پیدا می‌کند.  در تبلیغات کلیکی، با توجه به قیمت کلیکی که تعیین ‌می‌کنید و متناسب با بودجه‌ای که برای تبلیغات کلیکی خود در نظر می‌گیرید، کلیک دریافت می‌کنید و هزینه می‌پردازید.

۵- تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی دیگر به بخشی از زندگی روزمره‌ی بسیاری از ما تبدیل شده‌اند. ما از طریق این شبکه‌ها اخبار روز را دنبال می‌کنیم، مطالب مورد علاقۀ خود را می‌خوانیم و با دوستان‌مان در ارتباط هستیم. با استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌توانید فرصتی خوب برای برندهای تجاری خود ایجاد کنید تا نام برندتان را در ذهن کاربران همیشگی نمایید و با آنها یک رابطۀ دوستانه برقرار کنید. همچنین انتشار تبلیغ شما در شبکه‌های اجتماعی مختلف و پرکاربَر می‌تواند تاثیر بسزایی در درآمدتان داشته باشد و به رشد کسب‌وکار شما کمک بسیار کند.

۶- ارسال پیام کوتاه

پوش‌ نوتیفیکیشن پیامی شبیه به پیام کوتاه (SMS) است که می‌تواند شامل عکس، تیتر و متن کوتاهی باشد که به کاربران شما ارسال می‌شود و آنها را به وب‌سایت یا اپلیکیشن‌تان باز می‌گرداند. روزانه میلیون‌ها پوش نوتیفیکیشن تبلیغاتی و غیر تبلیغاتی برای کاربران مختلف در سراسر دنیا ارسال می‌شود. می‌توانید از بسترهای مختلف ارسال پوش نوتیفیکیشن استفاده کنید و تعامل خود را با کاربران افزایش دهید.

با کمک پلتفرم‌های ارسال پوش نوتیفیکیشن همانند نجوا می‌توانید نرخ بازگشت کاربران به سایت، میزان فروش و ترافیک سایت‌تان را افزایش دهید و با ارسال نوتیف به میلیون‌ها کاربر، حضورتان را به آن‌ها یادآوری کنید.

۷- انتشار رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که به شما کمک می‌کند با انتشار محتوایی مناسب و جذاب، مورد توجه کاربران بسیاری قرار بگیرید. کسب‌وکارها با اهداف مختلفی اعم از افزایش آگاهی از برند، سئو، روابط عمومی و افزایش فروش اقدام به انتشار محتوا در سایر رسانه‌ها تحت عنوان رپورتاژ آگهی می‌کنند. با استفاده از پلتفرم‌های انتشار رپورتاژ آگهی همانند تریبون می‌توانید محتوای خود را در سایت‌های پربازدید بسیاری به نمایش بگذارید. علاوه بر این تریبون با ارائه گزارش‌دهی دقیق، شما را در تحلیل و بررسی کمپین‌تان یاری می‌کند تا بتوانید کمپین بهینه و موثرتری اجرا کنید.

۸- کوتاه‌کننده‌ی لینک

با گسترش استفاده افراد از شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از مواقع لازم است آدرسی از سایت خود را در شبکه‌های اجتماعی مختلف قرار دهید و دسترسی کاربران را به صفحه موردنظر افزایش دهید.

بسیاری از لینک‌ها، تعداد کاراکتر زیادی دارند که باعث می‌شود از نظر ظاهری جذابیت خود را برای کاربر از دست بدهد و  فضای زیادی را نیز اشغال کنند. با کمک کوتاه‌کننده‌های لینک می‌توانید آدرس لینک موردنظر را کوتاه و زیبا کنید. همچنین در بسیاری از بسترهای موجود همانند شبکه‌های اجتماعی، پیامک و … لینک خود را به دست مخاطب برسانید.

۹- چت آنلاین

امروزه بلافاصله پس از ورود به بسیاری از سایت‌ها، چت‌باکس آنلاین کوچکی پایین صفحه سمت راست باز می‌شود و حسِ خوبِ پشتیبانی و همراهی همیشگی را به مخاطب القا می‌کند. ابزار گفتگو و پشتیبانی آنلاین، به شما کمک می‌کند به سادگی با مخاطبان سایت خود ارتباط بر قرار کنید و رفتار آنان را تحلیل کنید.

تعداد و انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیار زیاد است. در این محتوا سعی کردیم بسیاری از آن‌ها را معرفی کنیم. امیدواریم آشنایی با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به شما کمک کند تا با تصمیم‌گیری‌ و انتخاب مناسب، کمپین‌های بهتر و موثرتری اجرا کنید.

اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ چیست

اگر برایتان سوال است که چرا استفاده از دیجیتال مارکتینگ اهمیت زیادی دارد، به نکات زیر توجه کنید:

  • در حال حاضر استراتژی بازاریابی کاملا به بازاریابی دیجیتال بستگی دارد.
  • باعث افزایش فروش و در نهایت افزایش درآمد می‌شود.
  • به شما در محبوب شدن برندتان کمک می‌کند.
  • به ایجاد رابطه بهتر با مشتریان و بهبود چشم‌اندازهای کسب‌و‌کار کمک می‌کند.
  • نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بهتری را به وجود می‌آورد.
  • دارای فرصت‌های شغلی گسترده و پویا است.
  • به دیده شدن شما در SERP موتور جستجو کمک می‌کند.
  • نرخ رشد بازارهای دیجیتال
  • ایجاد فرصت‌های شغلی متنوع
  • راهی آسان برای شروع یک کسب‌و‌کار خلاقانه
  • پیشرفت آسان در قیف فروش دیجیتال
  • جذب آسان مخاطب در بسترهای اینترنتی
  • یادگیری مهارت‌های جدید و به‌روز
  • پیروزی در رقابت با کسب‌وکارهای دیگر

مطالب زیر را حتما بخوانید

بازار هدف چیست؟ آشنایی و تعیین نقش بازار هدف در دیجیتال مارکتینگ

زمانی که کسب‌وکار خود را راه اندازی کردید، باید بدانید بازار هدف شما چه کسانی هستند تا متناسب با آن‌ها،...

تجربه مشتری (CX) در بازاریابی دیجیتال چیست؟

طراحی استراتژی در حوزه cx باعث بهبود تجربه مشتریان کسب‌وکار و رشد تجارت آن می‌شود.

مانیتورینگ برند چیست؟ و چگونه باعث رشد هر کسب‌وکاری می‌شود؟

برند کارفرما با گذشت زمان رشد و توسعه می‌یابد و نیازمند نظارت مداوم است تا بتواند مسیر صعودی خود را...

باشگاه مشتریان چیست؟ چگونه باشگاه مشتری ایجادکنیم؟

باشگاه مشتریان چیست؟ احتمالا کلمه باشگاه مشتریان را در وب‌سایت‌های متعددی دیده‌اید. همانطور که می‌دانید افزایش تعامل هر فروشگاهی با...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید