هاتجر چیست برای پاسخ به این سوال باید کمی برای این مقاله وقت صرف کنید. زمانی که با یک وبسایت کار میکنید اگر وبسایتی کار میکنید که کاربران زیادی روزانه وارد آن میشوند قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. در چنین شرایطی به ابزارهایی نیاز دارید که دائما عملکرد سرور شما را نظارت کنند و به خوبی بتوان وبسایت را مانیتور کرد. در این مقاله سعی داریم به طور کلی شما را با ابزار هاتجر آشنا کنیم ولی قبل از آن بهتر است که با مفهوم نقشهی حرارتی یا هیت مپ آشنا شویم پس با ما همراه باشید.
هیت مپ یا نقشه حرارتی چیست؟
نقشه حرارتی وبسایت در حقیقت نشان میدهد که کاربران از همه بیشتر با کدوم المان ارتباط برقرار کردهاند. همچنین نشان میدهد که کاربران شما چقدر با وبسایت تعامل داشتهاند. داشتن چنین نقشهای بیشتر از همه کمک میکند که بتوانید تعامل کاربران را با وبسایت تا حد ممکن افزایش دهید. در گذشته از این نقشهها برای نشان دادن آبوهوا استفاده میشد ولی در حال حاضر از آنها برای نشان دادن بخشهای پرتعامل وبسایت نیز نشان داده میشود.
از نقشههای حرارتی برای تجزیه و تحلیل کردن رفتار بازیکنان کریکت نیز استفاده میشود. بنابراین نقشه حرارتی مفهوم جدیدی در حوزه علم نیست ولی استفاده از آن میتواند تاثیر فوقالعادهای را در افزایش تعامل کاربران با وبسایت شما داشته باشد به شرط این که درست استفاده شود.
چرا باید از هیت مپها استفاده کنیم؟
1. طرحبندی مناسب را برای وبسایت پیدا کنید
اولین و بهترین استفادهای که میتوان از هیت مپ وبسایت کرد این است که یک طرح مناسب برای وبسایت خودتان پیدا کنید. داشتن نقطه تعامل کاربران با وبسایت باعث میشود که شما بتوانید به راحتی اقدام به ایجاد طرحی برای وبسایت مورد نظر خودتان کنید که طوری ایجاد شده که نقاط پر تعامل کاربران را میشناسند و دقیقا در همان نقطه اقدام به فروش محصولات شما میکند.
با این کار یک UX حرفهای برای سایت خودتان ایجاد کردهاید.
2.یک هدف واحد انتخاب کنید
اگر علت اصلی ورود کاربران به وبسایت خودتان را به درستی بشناسید میتوانید به راحتی یک هدف واحد را برای وبسایت خودتان انتخاب کنید. با این کار میتوانید به راحتی تشخیص دهید که کدام CTA مناسب مشتری است و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
3. عناصر منحرف کننده را حذف کنید
همانطور که میدانید در طراحی ممکن است برخی از عناصر در صفحه موجب حواسپرتی کاربران شوند. در چنین شرایطی شما میتوانید به راحتی با استفاده از هیت مپ این مشکل را برطرف کنید. برای این کار کافی است که دقت کنید در چه نقاطی کمترین کلیک اتفاق میافتد و یا جای عناصری که دوست دارید بیشتر تعامل بگیرند را با عناصر پرتعامل غیر اصلی عوض کنید.
در این مقاله به طور کلی با نقشه حرارتی آشنا شدیم حال میخواهیم به سوال هاتجر چیست پاسخ دهیم. همانطور که با هم دیدیم بسیار مهم است که نقاط پرتعامل وبسایت را بشناسیم و با استفاده از این نقاط یک نقشه حرارتی تولید کنیم. هاتجر در حقیقت یک ابزار برای تجزیه و تحلیل رفتار مشتری است. این ابزار با استفاده از تکنیکهای مختلفی رفتار مشتری را ضبط و بررسی میکند و از همین طریق اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار میدهد. این ابزار در حقیقت رفتار مشتری را لحظه به لحظه مورد بررسی قرار میدهد و در آخر اقدام به تولید یک داده آماری موثق میکند.
تصویری که Google Analytics از وبسایت شما ارائه میدهد همانند این است که از ارتفاع بسیار بالا به یک شهر نگاه کنید ولی هاتجر در حقیقت شما را به گردش در کوچههای همان شهر دعوت میکند. نقشه حرارتی که هاتجر در اختیار شما قرار میدهد به درستی میگوید که کاربر در حقیقت در کدام نقطه دقیقا کلیک کرده است و شما میتوانید با یک طراحی مناسب دقیقا همان فضا را برای هدف وبسایت خودتان آماده کنید.
در این ابزار نقشه حرارتی انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال یک نقشه حرارتی کلیکی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید نقاط کلیک شده توسط کاربر را مشاهده کنید.
همچنین نقشه حرارتی حرکتی نیز از انواع این نوع نقشهها است که به کاربران امکان دریافت بررسی حرکت کاربران در سایت را به خوبی میدهد.
نحوه استفاده از Hotjar
استفاده از هاتجر نیز بسیار ساده است. کافی است چند مرحله بسیار ساده را طی کنید تا بتوانید به راحتی با این ابزار قدرتمند کار کنید. این مراحل عبارتاند از:
حال باید این ابزار را نصب کنید. نصب کردن این ابزار با استفاده از Google Tag Manager یا هر ابزار مدیریت تگ پیشرفتهای که در دسترس دارید امکانپذیر است.
حال باید شناسه آیدی که از وبسایت دریافت کردهاید را وارد کنید.
همانطور که در تصویر بالا میبینید تنها با کلیک کردن بر روی دکمه explore میتوانید به راحتی به اطلاعات مختلفی دسترسی داشته باشید و از آنها برای بهبود یو آی استفاده کنید.
در این مقاله سعی شد به طور کلی به سوال هاتجر چیست پاسخ داده شود. با استفاده از این ابزار شما میتوانید به سادگی اقدام به بررسی رفتار کاربران خودتان در سایت کنید. ابزار هاتجر بسیار مفید است و در موارد متعددی استفاده میشود. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید. شاد و موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای ارسال نظر باید وارد سیستم شوید.