چگونه توسعه دهنده وب شویم؟


نویسنده:
شنبه 9 مرداد 1400
چگونه توسعه دهنده وب شویم؟

اگر می‌پرسید که چگونه توسعه دهنده وب شویم، اول از همه به شما تبریک می‌‌گویم. لازم به ذکر است که در راه بزرگ و پر پیچ و خمی قدم گذاشته‌اید. قطعا شروع هر کاری سخت‌ترین قسمت آن است. توسعه وب هم مانند بقیه شاخه‌های علوم کامپیوتر دارای زیرشاخه‌های بسیار زیادی است. صد‌ها کتابخانه و فریمورک برای آن وجود دارد. در این مقاله سعی شده بهترین راه‌ها برای تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده وب موفق را به کاربران معرفی کنیم. لذا خواهشمند است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

گام اول برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده یا دولوپر، مشخص کردن هدف شما در رشته و ثابت قدم بودن در آن است. بسیاری از افراد، زمانی که به یک شاخه وب وارد می‌شوند، پس از گذشت مدت کوتاهی به حوزه‌ی دیگری تغییر مسیر می‌دهند. این کار باعث می‌شود نتوانید در یک شاخه قوی و فعال باشید.

توسعه‌ دهنده وب کیست؟

اشتباهی که در بسیاری از مقالات دیده می‌شود، تمایز قائل نشدن برای طراح و توسعه‌دهنده وب است! یک طراح وب تلاش می‌کند تا با استفاده از طرح های گرافیکی وب‌سایت شما را طراحی کند یک توسعه دهنده هم وب هم بخش کدنویسی سایت را بر عهده دارد.

توسعه دهنده وب یا Web Developer هم وظیفه‌ای شبیه به طراح وب دارد با این تفاوت که تمرکز او بیشتر بر روی کدنویسی است. ممکن است یک شخص هم طراح سایت و هم توسعه دهنده وب باشد اما این دو تخصص کاملا جدا و متفاوت بوده و هردو تخصص برای ایجاد یک وب‌سایت مورد نیاز است.

اگر به مباحث طراحی سایت علاقه دارید می‌توانید مقاله‌ی چگونه طراح وب شویم را مطالعه نمایید. همچنین برای درک بهتر تفاوت طراح و توسعه دهنده میتوانید مقاله‌ی توسعه دهنده وب کیست را مطالعه نمایید.

انواع توسعه دهنده وب

انواع حوزه‌های توسعه وب

اول از همه باید بر اساس توانایی و علاقه‌ی خودتان بخش مورد نظر در این حوزه را انتخاب کنید. اصولا توسعه‌ی وب به سه حوزه تقسیم می‌شود:

  • FRONT-END: هر آن چیزی را که کاربر پس از ورود به وبسایت می‌تواند مشاهده و با آن کار کند را طراحی می‌کند. معمولا این کار با زبان های html ,css, javascript و کتابخانه‌های مربوطه انجام می‌شود.
  • BACK-END: مسئول نوشتن هر آن چیزی هستند که در پشت صحنه وبسایت اتفاق می‌‌افتد. در اصل هر کاری که وبسایت برا ما انجام می‌دهد را این برنامه نویسان تولید می‌کنند.
  • FULL-STACK: این دسته از برنامه نویسان هم توانایی کار در back end را دارند و هم می‌توانند در زمینه front end کار کنند. معمولا آگهی‌های زیادی برای استخدام آن‌ها انتشار داده می‌شود.

یادگیری توسعه وب را از کجا شروع کنیم؟

برای پاسخ به سوال چگونه توسعه دهنده وب شویم و تبدیل شدن به یک توسعه دهنده‌ی موفق باید اصول ایجاد یک وبسایت را درک کنید. جنبه‌هایی از توسعه وب وجود دارد که همه باید یاد بگیرند. برای شروع باید اصطلاحات تخصصی را یاد بگیرید. تفاوت بین BACKEND , FRONT END را درک کنید. همچنین باید درک کنید که تفاوت بین صفحه ایستا و پویا چیست؟ باید اصول طراحی وب را یاد بگیرید و باید با روند طراحی یک وبسایت آشنا شوید.

برای آموختن اصطلاحات رایج در این زمینه می‌توانید نقشه راه توسعه وب را بررسی و مطالعه نمایید. این آموزش متنی، دوره‌ای رایگان برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی تحت وب است.

بهتر است برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وب پس از یادگیری مباحث پایه‌ای مراحل زیر را طی کنید:

۱- یادگیری HTML ,CSS ,JAVASCRIPT:

زبان‌های ذکر شده در حقیقت پیچ و مهره‌های وب‌سایت شما هستند اگر می‌خواهید توسعه دهنده وب شوید حتما روزانه با این زبان‌ها سر و کار دارید. HTML یک زبان نشانه گذاری است که برای ایجاد ساختار صفحه وب و چیدن المان‌های موجود در وبسایت است. در واقع حکم اسکلت سایت را دارد.

CSS یک زبان برای شکل دادن به کد‌های HTML و ایجاد استایل‌ها و ظاهر صفحات وب است.

چگونه توسعه دهنده وب شویم

و جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی بسیار قدرتمند برای پویایی بخشیدن به عناصر در صفحه می‌باشد. اگر می‌خواهید در زمینه برنامه نویسی front end کار کنید این سه زبان را باید به طور کامل یاد بگیرید.

۲- درباره UI , UX بدانید:

خوب است که یک فرانت دولوپر، به مباحث UX آشنا باشد. در حقیقت UI به معنای طراحی رابط کاربری است یعنی هر آن چیزی که کاربر پس از ورود به وبسایت آن را می‌بیند. اما UX همان تجربه کاربری است به نیاز‌‌های کاربر توجه کرده و به او کمک می‌کند پس از ورود به وبسایت سریع‌تر به نتیجه دلخواه خود برسد. اگر میخواهید بیشتر در این رابطه بدانید پیشنهاد می‌کنم مقاله UI,UX چیست را مطالعه کنید.

۳- یادگیری SQL,PHP:

علت اینکه این دو زبان برنامه نویسی را باهم به شما معرفی کردیم این است که این دو زبان دو روی یک سکه هستند. زبان برنامه نویسی PHP یک زبان اسکریپت نویسی است که کاملا رایگان می‌باشد. این زبان باید بر روی یک سرور واقعی یا یک سرور مجازی بر روی کامپیوتر شما اجرا شود.

SQL یک زبان ساختار یافته است که برای دسترسی و کار با پایگاه داده از آن استفاده می‌شود. اگر علاقه‌مند به توسعه وب در Back-End هستید این دو زبان بسیار برای شما مناسب می‌باشد. برای مطالعه بیشتر به مقاله PHP چیست؟ مراجعه نمایید.


۴- یادگیری فریمورک و کتابخانه‌ها معروف:

اگر در زمینه فرانت اند قصد فعالیت دارید، بهتر است بعد از آموختن ۳ زبان اولیه در گام اول، به سراغ کتابخانه‌ها و فریمورک‌های معروف جاوااسکریپت بروید. پیشنهاد ما آموختن جی‌کوئری، React و برای CSS آموختن بوت استرپ، Sass و less است.

اگر می‌خواهید در زمینه‌ی بک‌اند فعالیت کنید کافی است که به سراغ فریمورک‌های زبان برنامه‌نویسی انتخابی خود بروید. برای مثال اگر php را انتخاب کرده‌اید، در این مرحله به سراغ آموختن Laravel بروید.

۴- یادگیری مباحث پایه‌ای سئو:

به روند بهبود رتبه بندی یک وبسایت در یک موتور جستجو مانند گوگل، سئو می‌گویند. در حقیقت این کار از وظایف کارشناسان سئو، وبلاگ نویسان و تولیدگنندگان محتوا در وب‌سایت است. اما ساختار کد وبسایت هم در سئو نقش دارد و توسعه دهندگان وب باید در رابطه با آن اطلاعات لازم را کسب کنند.

چگونه می‌توان مباحث مربوط به توسعه وب را یاد گرفت؟

چگونه توسعه دهنده وب سایت شویم؟
  • مطالعه آزاد: شما می‌توانید به راحتی و با جستجو در منابع فارسی و اینترنتی یا خرید کتاب‌های مختلف بدون نیاز به هزینه‌‌های بسیار زیاد به مطالعه شیوه‌های توسعه وب بپردازید. مزایای این شیوه این است که می‌‌توانید به صورت رایگان منابع بسیار زیادی را مطالعه کنید. اما معمولاً پروسه‌ی خودآموزی طولانی و خسته‌کننده است.
  • شرکت در کلاس‌های آنلاین: یکی دیگر از روش‌های یادگیری مباحث وب شرکت در کلاس‌‌های آنلاین است. شما می‌توانید با هزینه‌های بسیار پایین در این کلاس‌ها شرکت کنید. مزایای اینگونه آموزش‌ها این است که می‌توانید از هر نقطه‌ای از دنیا به آن دسترسی داشته باشید.
  • شرکت در کلاس‌های خصوصی: این روش معمولا در شهر‌های بزرگ بهتر جواب می‌دهد بهتر است حتما قبل از ثبت‌نام تحقیقات لازم را درباره این کلاس‌ها و سطح علمی استاد انجام دهید.
  • کارآموزی در یک شرکت خصوصی یا دولتی: همانطور که می‌دانید شرکت‌های خصوصی و دولتی زیادی در ایران مشغول به کار هستند. شما می‌توانید با تحقیقات لازم در این زمینه و جستجو در آگهی‌های مختلف و اطلاع از زمان استخدام در این شرکت‌‌ها وارد اینگونه کسب‌وکار‌ها شوید. لازم به ذکر است که ورود به هر کدام از سازمان‌های دولتی و خصوصی شرایط خاص خود را دارد که باید با آن هماهنگ باشید.

از اینجا شروع کنید!

اگر به حوزه‌ی توسعه وب علاقه‌مند شده‌اید، باید از آموزش‌های مربوط به HTML و CSS، یادگیری را آغاز کنید. پیشنهاد ما استفاده از دوره‌های ویدیویی ادمین‌سایت است. در این دوره‌ها، با هزینه‌ی بسیار مناسب، شما به صورت پروژه محور و گام به گام این زبان را می‌آموزید. همچنین مدرس دوره برای رفع ابهام و سوالات شما، همراهی‌تان می‌کند.


سخن آخر:

در این مقاله سعی کردیم برای شما عزیزان که قصد ورود به دنیای توسعه وب را دارید، مسیر پیشروی را نمایان کنیم. قطعا یک راه طولانی برای موفقیت در این رشته دارید، اما با صبر و پشتکار می‌توانید به راحتی در این زمینه علمی موفقیت‌های چشمگیری را کسب کنید. منتظر نظرات گرم شما هستیم.

مطالب زیر را حتما بخوانید

۷ اشتباه رایج برنامه‌نویسان مبتدی و تازه‌کار

همه‌ی برنامه‌نویسان در ابتدای راه اشتباهاتی را انجام می دهند که معمولاً ادامه‌ی کار را برای خود سخت‌تر می‌کنند. رایج‌ترین...

چگونه طراح وب سایت شویم؟ برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟

اگر تصمیم دارید یک طراح وب سایت شوید و نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید و چه مسیری پیش روی...

برای ورود به برنامه نویسی با چه زبانی شروع کنیم؟

برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی به فکر انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب و پرکاربرد باشید. در این مقاله راهنمای...

معرفی شغل طراحی وب سایت – از زبان یک طراح وب سایت

برای ساخت وب سایت از متخصص‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آنها طراح وب سایت است. انسان‌های ایده پرداز...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید