نحوه انتخاب کلمات کلیدی در سئو طی۳ گام
در مباحث سئو انتخاب کلمات کلیدی مناسب که هم جستجوی بالایی در موتورهای جستجو داشته باشند و هم رقابت کردن در آن چندان دشوار نباشد، بسیار اهمیت دارد.
اگر کلمات کلیدی انتخابی ما به گونه ای باشد که آمار جستجوی مناسبی نداشته باشند قطعاً تعداد بازدیدکنندهی مناسبی برای وبسایت خود نخواهیم داشت. یا اگر رقابت در آن کلمه کلیدی به شدت زیاد باشد قطعاً نمیتوانیم در مدت زمان مناسب در جایگاه خوبی از نتایج گوگل قرار بگیریم.
همهی این موارد ما به یافتن بهترین کلمات کلیدی الزام میکنند. در این مقاله از دورهی آموزش سئو، به نحوه انتخاب کلمات کلیدی سایت در سئو میپردازیم.
۳ اصل مهم برای یافتن کلمات کلیدی در سئو
همانطور که میدانید باید برای هر صفحه از سایت خود کلمات کلیدی مناسبی پیدا کنید. این کلمات باید ۳ ویژگی زیر را داشته باشند:
۱- ارتباط موضوعی کلمات کلیدی
کلمات کلیدی انتخابی شما باید به موضوع وبسایت شما ارتباط داشته باشد. هرگز در موضوعات کاملاً بی ربط به حوزهی کاری خود فعالیت نکنید.
۲- آمار جستجوی مناسب
زمان انتخاب کلمات کلیدی مطمئن شوید که این کلمات، جستجوی مناسبی دارند و به ذهن کاربران شما خطور میکنند!
برای مثال ممکن است شما در وبسایت خود از کلمهی seo استفاده کنید درحالی که مخاطبان سایت این اصطلاح را با نام بهینهسازی سایت بشناسند. پس بهتر است حین انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای وبسایت، خود را جای کاربر بگذارید و ببینید برای دسترسی به هر صفحه، چه عنوانی را جستجو خواهید کرد.
همچنین بررسی میزان جستجوی کلمات به کمک ابزارهای سئو هم تا حد زیادی به شما کمک خواهد کرد.
۳- رقابت پذیری کلمات کلیدی
ممکن است کلماتی را پیدا کنید که از نظر شما بسیار مناسب باشند و آمار جستجوی بالایی هم در اینترنت داشته باشند. اما واقعیت این است که شما نمیتوانید با هر کلمهی کلیدی دلخواه خود وارد صفحات اولیهی نتایج گوگل شوید.
گوگل برای ردهبندی نتایج در serp از صدها فاکتور استفاده میکند. از مهمترین آنها میتوان به کیفیت مطالب، اعتبار دامنهها و طول عمر سایتها اشاره کرد.
حال فرض کنید در کلمهی کلیدی انتخابی شما، سایتهایی در صفحهی یک گوگل هستند که دارای domain Authority بسیار بالاتری نسبت به سایت شما هستند. اگر قرار باشد سایت شما در این کلمهی کلیدی به صفحهی اول بیاید باید جای یکی از این وبسایت ها را بگیرد! چون در هر صفحه از نتایج گوگل فقط اطلاعات ۱۰ سایت نمایش داده میشود.
بنابراین احتمال رخ دادن این اتفاق کم است و انجام آن ممکن است مدتها از شما زمان و انرژی بگیرد.
حتی اگر بعد از تلاش زیاد بتوانید به جایگاه خوبی دست یابید، حفظ سایت در آن جایگاه بسیار دشوار خواهد بود چرا که رقبای شما در این زمان بیکار نماندهاند! آنها هم برای حفظ جایگاه خود در تلاش هستند. پس برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب به اندازهی کافی زمان صرف کنید تا بتوانید بهترین کلمات را گزینش نمایید.
چگونه کلمات کلیدی انتخاب کنیم؟
یافتن کلمات کلیدی سایت خیلی کار دشواری نیست با انجام سه مرحلهی زیر، به آن میرسید.
گام اول- تهیهی لیستی از کلمات کلیدی مرتبط به سایت
بهتر است برای هر صفحه از سایت خود لیستی از کلمات کلیدی مرتبط ایجاد کنید. این لیست را به کمک روشهای زیر گسترش دهید:
- مشاهدهی نتایج جستجو
- مشاهدهی عبارات مرتبط در گوگل
- پرسش از اطرافیان و کاربران
سعی کنید تا جای ممکن لیست کلمات کلیدی خود را گسترش دهید. کلماتی که مناسب مقالهی شما نیستند را حذف نمایید. همچنین از کلمات long tail کمک بگیرید.
کلمات کلیدی long tail چه کلماتی هستند؟
تکمیل لیست کلمات با ابزار MOZ keyword explorer
گام دوم- بررسی میزان جستجوی کلمات کلیدی
حالا وقت آن است که ببینید هر کدام از کلمات مد نظر شما در اینترنت چقدر خواهان دارند! برای بررسی میزان جستجو و علاقهمندی به عبارات مختلف میتوانید از ابزارهای زیر کمک بگیرید:
گوگل ترند ابزاری است که توسط گوگل ایجاد شده و میزان علاقه مندی کاربران به موضوعات مختلف را از طریق میزان جستجوها نشان میدهد. به کمک این ابزار میتوانید متوجه شوید کدام کلمات کلیدی انتخابی شما بیشتر جستجو میشوند.
کیورد پلنر یک ابزار مهم در پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب است. برای استفاده از آن باید در google adwords حساب کاربری داشته باشید.
به کمک این ابزار میتوانید از میزان جستجوی کلمات کلیدی آگاه شوید. بهتر است از میان لیست خود کلماتی که جستجوی بسیاری پایینی دارند را حذف کنید.
توجه: برای استفاده از این ابزار آیپی خود را تغییر دهید. این ابزار برای کشور ایران تحریم شده است.
آموزش نحوه کار با ابزار Google keyword planner
گام سوم – بررسی میزان رقابت پذیری کلمات
برای بررسی رقابت پذیری کلمات باید قدرت رقبای خود را بسنجید. برای این کار میتوانید کلمات کلیدی موجود در لیست خود را در گوگل جستجو کنید و بررسی کنید چه وبسایتهایی در نتایج قرار گرفتهاند.
برای آگاه شدن از قدرت سایتها از domain Authority آنها استفاده کنید.
در این بخش کافیست میانگینی از Domain Authority سایتهای صفحه اول بدست آورید و مقابل هر کلمهی کلیدی بنویسید. سپس این میانگین را با DA سایت خود مقایسه کنید. سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که میانگین DA برآورد شده در آنها در سطح امتیاز سایت شما باشد.
هرچه امتیاز سایت شما از این میانگین بالاتر باشد رقابت در آن کلمات برای سایت شما سادهتر خواهد بود.
در آخر کلماتی را که جستجوی مناسبی داشتهاند و رقابتپذیر بودهاند را به عنوان کلمات کلیدی مناسب سایت خود انتخاب کنید.
نکته: اگر وب سایت تازه تاسیس است و اعتبار بالایی کسب نکرده، از کلمات کلیدی ساده تر استفاده کنید. به کمک مقاله ی راه های افزایش دامین آتوریتی هم می توانید به افزایش اعتبار سایت خود کمک کنید.
خب امیدورام که با انجام این نکات بتوانید در یافتن کلمات کلیدی سایت خود، به خوبی عمل کنید.
در مقالات بعدی خواهیم گفت که چگونه از هر کلمه استفاده کنید تا به راحتی در SERP ظاهر شوید.
سلام. بسیار مفید بود و کاربردی بود. از مطالب خوبتون ممنونم
سلام دوست عزیز
ممنون از ارسال دیدگاهتون
با تشکر از سایتی خوبی که دارید.
من میخوام یک مقاله در سایتم با عنوان “زمان حال ساده در زبان انگلیسی” منتشر کنم. این کلید واژه رو در گوگل جستجو کردم یکی از پیشنهاداتی که گوگل داده کلید واژه “سوال و جواب حال ساده انگلیسی” است.این کلید واژه خیلی جزیی است و در حد یک مقاله کامل نیست اما قطعا میتونه یک بخشی از مقاله “زمان حال ساده در زبان انگلیسی” باشه. حالا اگر من کلید واژه “سوال و جواب حال ساده انگلیسی” رو در مقاله ” زمان حال ساده در انگلیسی” به کار ببرم اونوقت به کلید واژه اصلی ( یعنی ” زمان حال ساده در انگلیسی” ) لطمه ای نمیزنه؟
سلام دوست عزیز، شما باید برای مقاله یک کلیدواژه اصلی در نظر بگیرید و چند کلیدواژه جزییتر و روی همهی اون کلماتی که پیدا کردید مقاله رو سئو کنید. اونوقت بعد از مدتی مقاله شما با جستجوی هرکدوم از کلمات کلیدی منتخب به کاربر نشون داده میشه.
خیر لطمه نمیزنه و بلکه روش درست همینه به این شرط که از کلمه کلیدی اصلی غافل نشید.
مقاله مختصر و عالی بود
ممنون از شما همراه گرامی
مقاله جامع و مفیدی بود