الگوریتم پاندا چیست؟ چگونه از جریمه پاندا در امان باشیم؟!
اگر به ۱۰ سال قبل برگردیم و جستجوهای آن زمان را بخاطر بیاوریم احتمالاً علت ایجاد الگوریتم پاندا را بهتر درک میکنیم.
در گذشته کافی بود عبارتی را درگوگل جستجو کنیم تا با تودهای از تبلیغات مختلف مواجه شویم. فرض کنید من عبارت “راهاندازی سایت” را در اینترنت جستجو میکردم و وارد اولین سایتی که در نتایج بود میشدم احتمالاً با مقالهای روبهرو بودم که متنی کوتاه و بیارزش را نوشته و در میان این محتوا چندین بار عبارت “راهاندازی سایت” را تکرار کرده است! و کل فضای سایت پر بود از تبلیغاتهای مختلف!!
این موضوع باعث کاهش علاقهمندی کاربران به موتور جستجوی گوگل شد. به همین دلیل شرکت گوگل تصمیم گرفت که از یک الگوریتم جدید برای کنترل کیفیت محتوا استفاده کند.
الگوریتم پاندا چیست؟
با توضیحات بالا احتمالاً متوجه شدهاید که الگوریتم پاندا چیست؟ الگوریتم پاندا یکی از الگوریتمهای رسمی گوگل است که در سال ۲۰۱۱ ایجاد شد. هدف از ایجاد این الگوریتم بررسی و کنترل کیفیت محتوای وبسایتها است. پاندا اهل مطالعه است و محتوای وبسایت شما را به دقت بررسی میکند. چنانچه در وبسایت خود از محتوای نامناسب، بیکیفیت و اسپم استفاده کرده باشید این پاندا است که شما را جریمه میکند!
الگوریتم پاندا به چه مواردی توجه میکند؟
خب حالا که متوجه شدیم الگوریتم پاندا چیست؟ بهتر است به سراغ عملکر این الگوریتم برویم. نگاه اصلی این الگوریتم به کیفیت محتوا است اما با این وجود باید موارد زیر را در وبسایت خود رعایت کنید:
۱- تکرار کلمات کلیدی
تکرار بیهوده و مصنوعی یک کلمهی مشخص دیگر جواب نمیدهد! شاید این روشی بود که ۱۰ سال پیش از آن استفاده میشد اما این روزها الگوریتم پاندا متوجه این نوع تکرارها میشود. کافیست شما مقاله را برای کاربر بنویسید و هرجا که لازم است کلمات کلیدی را به کار ببرید نه بیش از حد!
۲- کپی نبودن
اینکه محتوای شما کپی نباشد مهم است. کپی کردن مطالب سایر وبسایتها باعث میشود بعد از مدتی مورد توجه الگوریتم پاندا قرار بگیرید و پنالتی گوگل را تجربه کنید! این کار اخلاقی هم نیست پس بهتر است برای وبسایت خود وقت صرف کنید و محتوای مناسب تولید نمایید.
۳- ارزش محتوا
محتوای شما باید دارای ارزش افزوده باشد. یعنی مخاطب با مطالعهی آن اطلاعاتی به دست آورد نه اینکه صرفاً تکراری از مقالات دیگر وبسایتها باشد.
۴- نوشتار و نگارش
اینکه شما در نوشتن محتوا به نکات نگارشی و املایی توجه کنید خیلی با ارزش است. هم به خوانایی محتوا برای کاربر کمک میکنید و هم به موتورهای جستجو برای درک مفاهیم.
۵- تبلیغات
تبلیغات راه درآمد بسیاری از وبسایتها است. خود تبلیغات موضوعی نیست که الگوریتم پاندا با آن مشکل داشته باشد. اما زیادهروی در آن، نمایش آن در جای نادرست و یا نمایش تبلیغ به صورت ناخواسته، کاربر را آزار میدهد و این همان موضوعی است که الگوریتم پاندا با آن برخورد میکند.
چگونه از جریمهی الگوریتم پاندا در امان باشیم؟
موارد فوق نکات مهمی هستند که باید به آنها توجه کنید. علاوه برآنها رعایت موارد زیر توصیه میشود:
- سعی کنید ظاهر وبسایت خود را بهبود ببخشید تا مطالب دستههای مختلف به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرند.
- از ریدایرکت کردن کاربر به صفحات پر تبلیغ، نمایش تبلیغات پاپآپ، زیاده روی در نمایش تبلیغات بپرهیزید.
- هیچگاه از نرمافزارهای تولید خودکار محتوا استفاده نکنید.
- تکرار مصنوعی کلمات (keyword stuffing) را فراموش کنید.
- کیفیت مطلب مهمتر از کمیت آن است. این نکته را نادیده نگیرید.
- موقع نوشتن به خواستههای کاربر فکر کنید و برای آنها بنویسید.
- نکات کلیدی مهم برای موتورهای جستجو را بشناسید و آنها را رعایت کنید. پیشنهاد میکنم حتماً مقالهی زیر را در این زمینه مطالعه کیند.
راههای نوشتن مقاله بر اساس اصول سئو
چگونه جریمهی الگوریتم پاندا را رفع کنیم؟
قدم اول برای رفع این مشکل مطمئن شدن از پنالتی است. بهتر است به سرچ کنسول وبسایت خود مراجعه کنید و آمار بازدید را زیر نظر بگیرید. اگر توسط الگوریتم پاندا جریمه شده باشید احتمالاً نمودار آمار بازدید وبسایت شما به شکل زیر است.
البته کاهش آمار بازدید میتواند از عوامل دیگر هم باشد پس وضعیت جایگاه مقالههای خود را هم در نتایج گوگل بررسی کنید.
رهایی از جریمهی پاندا کار آسانی نیست و گاهی هم غیر ممکن میشود! پیشنهاد میکنم اگر وبسایتی داشتهاید که فقط دارای محتوای کپی بوده قید بازگرداندن وبسایت خود را بزنید! زیرا پاندا وبسایت شما به عنوان یک اسپم شناسایی کرده و رهایی از آن ممکن است فقط تلف کردن وقت برای شما باشد.
اما اگر وبسایت شما دارای محتواهای غنی و با ارزش بوده است و احتمالاً جریمهی پاندا بخاطر رعایت نکردن چند نکته بوده یا به دلیل استفاده از چند محتوای کپی، میتوانید با صبر و تلاش وبسایت خود را بازگردانید.
کافیست ابتدا تمام محتواهای کپی و بیارزش را به کمک ابزار remove url گوگل حذف کنید. این محتواها باید به طور کلی از وبسایت شما و ایندکس گوگل حذف شوند. سپس شروع کنید به تولید محتواهای باارزش و ناب. احتمالاً بعد از گذشت مدتی وبسایت شما در نتایج قرار خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.