Media Query در CSS | طراحی واکنشگرا با مدیا کوئری


نویسنده:
دوشنبه 28 مهر 1399
media query در CSS

در این جلسه از آموزش CSS قصد داریم به مبحث مهم Media Query در CSS بپردازیم. این بحث در ریسپانسیو کردن صفحات وب‌ بسیار کاربردی است. اگر هنوز اطلاع زیادی از طراحی رسپانسیو یا واکنشگرا ندارید در این چند جلسه همراه ما باشید.

طراحی واکنشگرا چیست؟

طراحی Responsive یا واکنشگرا به طراحی گفته می‌شود که در تمامی نمایشگرها به درستی قابل مشاهده باشد. ریسپانسیو بودن وب‌سایت یکی از استانداردهایی است که باید هر طراحی به آن توجه داشته باشد چرا که این موضوع در تجربه کاربری، سئو وب‌سایت و بسیاری از حوزه‌های دیگر تاثیر گذار است.

موضوعی که در این نوع طراحی باید مورد توجه قرار بگیرد، آسودگی کاربر در مشاهده همه‌ی محتوای حاضر در وب‌سایت است. اینکه با مشاهده وب‌سایت در هر نمایشگر، تمام بخش‌ها به درستی در کنار هم قرار بگیرند، خوانا باشند، دکمه‌ها قابل کلیک باشند و هیچ بخشی از سایت در نمایشگرهای کوچک یا بزرگ به هم ریختگی نداشته باشد.

این اصل می‌تواند با جابه‌جا کردن عناصر در نمایشگرهای‌ مختلف، تغییر سایز و اندازه‌ها و… اتفاق بیفتد. مواردی که قصد داریم طی چند جلسه به آن بپردازیم.

طراحی واکنشگرا

سعی کردیم به ساده‌ترین زبان این مفهوم را بیان کنیم اما اگر هنوز کلمه‌ی ریسپانسیو برای شما ابهام دارد به مقاله زیر مراجعه کنید.

طراحی ریسپانسیو چیست؟


معرفی Media Query در CSS

دستور Media یکی از دستورات مهم برای ریسپانسیو کردن صفحات وب‌ است. به کمک این دستور می‌توان استایل‌های مختلف را در نمایشگرهای گوناگون اعمال کرد. برای مثال شما می‌‌‌توانید یک سری از CSSها را برای نمایشگر موبایل بنویسید و یک سری استایل را فقط به نمایشگر کامپیوتر اختصاص دهید!

ساختار یک مدیا کوئری:

نمونه‌ای از یک مدیا کوئری:

در کد بالا اگر صفحه نمایشگر از ۵۷۲ پیکسل کمتر باشد (صفحه گوشی) رنگ پس‌زمینه مشکی خواهد شد. برای مثال برای زمان‌هایی که می‌خواهید وب‌سایت در موبایل دارک باشد اما در نمایشگرها نه!


چند مثال از مدیا کوئری

۱- Media Query با عرض نمایشگر

در مثال بالا روش استفاده همزمان از چند مدیا‌کوئری را مشاهده می کنید. در این مثال در نمایشگر های کوچک‌تر از ۶۰۰ پیسکل، اندازه فونت ۱۷ پیکسل است اما در نمایشگرهای بزرگتر از این سایز، فونت به ۲۰ پیسکل تغییر خواهد کرد.

۲- Media Query برای جهت نمایشگر

این کوئری برای جهت نمایشگر (موبایل و تبلت) است و زمانی استفاده می‌شود که کاربر جهت گوشی یا تبلت خود را به حالت افقی (landscape) تغییر دهد.

۳- استفاده همزمان از دو شرط

در کد بالا نمونه‌ای از استفاده همزمان از دو شرط را مشاهده می‌کنید. کدهای درج شده در نمایشگرهایی با سایز ۵۰۰ تا ۹۰۰ پیکسل قابل روئیت هستند.

همراهان عزیز ادمین‌سایت، همراه ما باشید تا در جلسه بعدی مبحث ریسپانسیو را با دستورات دیگر کامل کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

10 پاسخ به “Media Query در CSS | طراحی واکنشگرا با مدیا کوئری”

  1. mrms گفت:

    سلام. ببخشید مطمئن هستید همه کد ها درستن؟ من هر کاری کردم جواب نداد.
    Select and اش رو برداشتم، فاصله هاش رو جابجا کردم و حتی رفتم کد های یه سایتو کپی پیست کردم!
    کار نکرد.من به این کد خیلی نیاز دارم لطفا کمک کنید

    • سلام وقت بخیر
      بله همه کد ها صحیح هستند اما بستگی داره شما چطور ازشون استفاده کرده باشید
      پیش نیاز این مقاله آشنایی مقدماتی با html و css هست.
      اگر به این مباحث آشنا هستید و باهاشون کار کردید نباید براتون مشکلی بوجود بیاد
      موفق باشید

  2. سید مهدی هاشمی گفت:

    سلام میشه بدون کلاس بندی در html داخل همون html مدیا نوشت این امکان پذیره

    • سلام به شما
      متوجه این بخش از سوالتون نشدم بدون کلاس بندی… ولی برای نوشتن مدیا میتونید داخل تگ html بنویسید فقط باید توجه کنید که این کد css‌هستش پس باید داخل تگ style قرار بگیره

  3. ابراهیم گفت:

    سلام خیلی ممنونم بابت دوره خوبتون استاد سلطانی

  4. علیرضا گفت:

    سلام خدمت شما دوست عزیز من مثال های بالا را در فایل css نوشتم و فایل html هم به صورت external باهاش ارتباط برقرار کردم ولی دستورات اجرا نمیشن @media هام تو فایل css که نگا میکنم قرمز یعنی یه جوری انگار پشتیبانی نمیکنه میشه بگید مشکل چیه ممنون

  5. حسین گفت:

    سلام خسته نباشید . اگر بخوام صفحه وبم برای همه ی نمایشگرها باشد باید چه کد media رو بنویسم ؟

    • بدون مدیا هم در همه نمایشگر ها نشون داده میشه اما شما میتونید حالت طراحی رو در نمایشگرهای مختلف تغییر بدید تا دسترسی بهتری ایجاد شه
      بسته به طراحی چندین مدیا باید استفاده شه . تو هر قیمت متفاوت هستش

دیدگاهتان را بنویسید