آپلود وبسایت در سرور | چگونه سایت ساخته شده را به صورت آنلاین مشاهده کنیم؟
ممکن است بخواهید بعد از انجام طراحی صفحات وبسایت، کار نهایی خود را به صورت آنلاین مانند وبسایتهای دیگر مشاهده کنید. در واقع بخواهید نحوه آپلود وبسایت در سرور را بدانید تا با آدرسی مشخص به سایت دسترسی داشته باشید.
در مقاله امروز قصد داریم نکاتی را بیان کنیم که لازم است بعد از انجام طراحی صفحات سایت به آنها مراجعه کنید. در همین مدتی که دورهی آموزش HTML و CSS را در سایت منتشر کردهایم، بسیاری از کاربران این سوال را پرسیدند که چگونه سایت خود را با یک آدرس دامنه مشاهده کنیم؟ یا چگونه وبسایت خود را به اینترنت متصل کنیم؟!! در این مقاله همراه ما باشید تا پاسخ این سوالات را بیابید.
داستان آپلود وبسایت در سرور
صفحاتی که شما تاکنون طراحی کردهاید همگی فایلهایی هستند که فقط در سیستم شما قرار دارند بنابراین شخص دیگری به آنها دسترسی ندارد! پس چطور وبسایتها توسط همهی افراد از هر جای دنیا قابل دسترسی هستند؟
مسئله بسیار ساده است. به کمک یک سرور! سرور همان سیستمی است که ۲۴ ساعته روشن و متصل به اینترنت است. فایلهایی که شما تاکنون طراحی کردید باید در سرور آپلود شود تا برای همگان قابل دسترس باشد.
۱- تهیه هاست
پس در مرحله اول شما به یک سرور احتیاج دارید. البته اختصاص یک سرور اختصاصی برای کار شما بسیار هزینهبر است. بنابراین منابع یک سرور به چندین بخش تقسیم میشود و با نام هاست اشتراکی در اختیار افراد مختلف قرار میگیرد. اگر هنوز با این مفهوم آشنایی ندارید به مقاله معرفی هاست و سرور مراجعه کنید.
همچنین برای تهیه هاست مقالهی زیر را حتماً مطالعه کنید.
بهترین شرکتهای ایرانی برای تهیه هاست و سرور
۲- ثبت دامنه
خب حالا تمامی فایلهای شما میتوانند در سرور قرار بگیرند و برای دیگران قابل مشاهده باشند. اما کاربران برای مشاهده سایت شما باید چه آدرسی را جستجو کنند؟ به قول یکی از کاربران، چگونه برای سایت خود لینک ایجاد کنیم؟!!
برای اینکه وبسایت شما به کمک یک آدرس در دسترس باشد، باید یک دامنه ثبت کنید. دامنه همان بخش اصلی آدرسی است که قرار است کاربران سایت ما را پیدا کنند. برای مثال نام دامنه این سایت adminesite است. برای اینکه در این زمینه اطلاعات بیشتری داشته باشید، مقاله زیر به شما کمک خواهد کرد.
۳- آپلود فایلها
خب حالا سایت شما دارای یک محل برای ذخیره سازی فایل و اطلاعات است و آدرسی هم برای پیدا کردن این سایت دارید. فقط باید بعد از خرید هاست، دامنه را به آن متصل کنید که در این زمینه پشتیبانی هاست به شما کمک خواهد کرد.
وارد کنترل پنل هاست خود شوید و در آدرس public_html فایلهای خود را قرار دهید. فایلهای شما باید دارای یک فایل اصلی به نام index.html باشد. اگر تمامی مراحل را به درستی پیش رفته باشید مشکلی در مشاهده وبسایت نخواهید داشت. در ابتدای راه این مراحل کمی پیچیده به نظر میرسد اما با کمی دقت و تحقیق میتوانید به درستی آن را انجام دهید.
این موضوعات از نکاتی است که ما سعی کردهایم در آموزش ویدیویی html و css به آن بپردازیم و جای هیچ ابهامی باقی نگذاریم.
آیا وبسایتی که طراحی کردهایم، یک وبسایت کامل و بی نقص است؟
یکی دیگر از ابهاماتی که تاکنون درباره آن بسیار سوال پرسیده میشود، کامل بودن وبسایت است. اگر بخواهم خیلی خلاصه و ساده بگویم کدهای هر وبسایت از دو بخش اصلی تشکیل میشود بخش فرانتاند و بکاند.
بخش ظاهر کار که برای کاربر قابل مشاهده است فرانتاند نام دارد. همین بخشی است که شما میتوانید با اکنون با HTML و CSS بخشی از آن را طراحی کنید.
بخش دوم کار مربوط به بکاند است. بخشی است که معمولا خروجی زیادی ندارد و بیشتر برای امور پردازشی سایت استفاده میشود، برای مثال برای ذخیره کردن اطلاعات در پایگاه داده.
این بخش به یک زبان برنامهنویسی مثل PHP نیاز دارد.
طرحی که شما با HTML و CSS طراحی میکنید قابل مشاهده است اما فقط یک صفحه استاتیک است. یعنی برای تغییر هر بخش از آن باید به سراغ تغییر دادن کدها بروید. اما زمانی که از یک زبان استفاده کنید سایت به حالت پویا و داینامیک تبدیل میشود. شما میتوانید به کمک یک کنترل پنل بدون نیاز به تغییرات کد، مطالب جدید در سایت قرار دهید یا بخشهای مختلف را تغییر دهید. بنابراین وبسایت شما برای کامل شدن به یک زبان برنامهنویسی نیاز دارد مگر اینکه بخواهید یک صفحه استاتیک و ثابت را به کاربران نشان دهید.
تا جای ممکن سعی کردیم مطالب را ساده و قابل هضم بیان کنیم امیدوارم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید.
اینجا انتهای آموزش نیست!
دوست عزیز از اینکه در این سری از آموزشهای رایگان، همراه ادمینسایت بودید، از شما ممنونیم. بهتر است بدانید آموزش CSS و HTML دارای نکات فراوانی است که ذکر همهی آنها در این دوره نمیگنجد. برای آشنایی بیشتر و آموزش نکات مهم به صورت پروژه محور از آموزش ویدیویی CSS و HTML استفاده کنید.
برای ادامهی یادگیری طراحی وبسایت به دوره آموزش رایگان بوت استرپ مراجعه کنید.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون. برای سایتی که فقط با اچ تی ام ال و سی اس اس و چند خط js ساخته شده از چه هاستی باید استفاده کرد؟ هاست ویندوز یا لینوکس؟ و اینکه بدون دیتا بیس هیچ مشکلی پیش نمیاد؟
سلام وقت بخیر
فرقی نمیکنه از جفتش میتونید استفاده کنید اما هاست لینوکس ارزون تره
نوع هاست هم بستگی به تعداد بازدیدتون داره. اگه سایت تازه تاسیس هست و بازدید زیادی نداره از ساده ترین هاست ممکن استفاده کنید
بدون دیتابیس هم مشکلی پیش نمیاد
موفق باشید
سلام اگه ما سرور بگیریم اپلود در اون سرور با اینترنت رایگان انجام میشه یا نه باید هزینه اینترنت جدا بینهایت بگیریم؟
چی کار کنیم بصرفه ممنون میشم پاسخ بدین
کارهایی که شما در سرور میکنید مثل اپلود ها از اینترنت شما مصرف میشه. تمامی بازدیدهایی که کاربر از سایت داره از اینترنت خودشون هستش
سلام
از مطالب سایت تون استفاده کردم سپاسگذارم
سلام ممنون از همراهی شما
برای هاست باید هر مدت یبار هزینه پرداخت کرد یا بعد از خرید دیگه نیازی به پرداخت مجدد نیست؟
هاست به صورت اجارهای هستش و ماهانه باید مبلغی پرداخت بشه.
سپاس فراوان بابت دوره بسیار خوبتون
فکر کنم لینکی که برای اموزش بوت استرپ در انتهای مطلب قرار دادید اشتباه باشه چون به صفحه مورد نظر منتقل نشدم.
خوشحالیم که براتون مفید بوده.
لینک مشکلی نداره دوباره همینجاهم لینک رو براتون قرار میدم:
https://adminesite.com/training/bootstrap4/