برنامه نویسی وب چیست؟ چگونه می‌توان یک برنامه‌نویس حرفه‌ای وب شد؟


نویسنده:
دوشنبه 24 آبان 1400
برنامه‌نویسی وب چیست

برنامه‌نویسی وب چیست؟ درآمد برنامه‌نویسی وب چقدر است؟ چگونه می‌توان یک برنامه‌نویسی وب بود؟ چطور باید در این حوزه فعالیت خودمان را آغاز کنیم؟ این سوالات معمولا در ذهن افرادی که به تازگی با این حوزه کاری آشنا شده‌اند به وجود می‌آید. در این مقاله قصد داریم به طور کاملا مفصل در رابطه با این حوزه کاری صحبت کنیم.

دنیای امروز دنیای فناوری دیجیتال است. کمتر کسی را می‌شناسم که در حال حاضر حداقل توانایی استفاده از یک تلفن هوشمند را نداشته باشد. اگر امروزه توانایی استفاده از فناوری‌های مختلف را نداشته باشید عملا بی‌سواد به حساب ‌می‌آیید. از این‌ رو کسب‌وکارهای بسیار زیادی در این حوزه ایجاد شده است. یکی از آن‌ها برنامه‌نویسی وب می‌باشد. در ادامه این مقاله به سوال برنامه‌نویسی وب چیست پاسخ خواهیم داد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.


برنامه‌نویسی وب چیست؟

برنامه‌نویسی هنر پیچیده‌ای است شما باید به کامپیوتر بگویید چه کاری انجام دهد. برنامه‌نویس این دستورات مکتوب را به شیوه‌ای منطقی ارائه می‌کند که کامپیوتر بتواند آن را درک کند. در اصل، شما مراحل کوچکی از دستورالعمل‌ها را به رایانه می‌دهید، و رایانه از فهرست پایین می‌آید و هر کدام را به ترتیب انجام می‌دهد. برنامه‌نویسی به شما این امکان را می‌دهد که نرم افزار جدیدی بسازید و کامپیوتر را مجبور به انجام کارهای جدید کنید. برنامه‌نویسی وب هم همینطور است به جز اینکه شما صفحات وب را تولید می‌کنید که توسط مرورگرها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

برنامه‌نویسی وب چیست

همانطور که گفته شد برنامه‌نویسی وب یک حوزه کاری در علوم کامپیوتر می‌باشد. این حوزه کاری در حقیقت به کدنویسی با استفاده از زبان‌های نشانه‌گذاری و برنامه‌نویسی برای ایجاد وبسایت‌ها گفته می‌شود. این کدها شامل شامل محتوای وب، برنامه‌نویسی سرویس گیرنده وب و سرور و امنیت شبکه است. رایج ترین زبان‌های مورد استفاده برای برنامه‌نویسی وب XML، HTML، JavaScript، Perl 5 و PHP هستند. برنامه‌نویسی وب شامل دسته‌بندی‌های مختلفی است. برنامه‌نویسی وب را می‌توان به طور خلاصه به کدنویسی مشتری و سرور طبقه بندی کرد.

خبر خوب این است که برنامه‌نویسی وب نسبت به بقیه حوزه‌ها کمی آسان‌تر است. این مقاله به شما کمک می‌کند که بدانید برنامه‌نویسی وب چیست و چگونه می‌توانید در این حوزه فعالیت داشته باشید.


برنامه‌نویسی وب چه مزایایی دارد؟

برنامه نویسی وب به شما این امکان را می دهد که یک صفحه HTML ساده و ثابت را به یک شاهکار پویا تبدیل کنید. این کار به دیگران اجازه می‌دهد تا با وب‌سایت شما تعامل داشته باشند و از وبسایت در هر رایانه‌ای که مرورگر در آن موجود باشد با دسترسی به اینترنت استفاده کنند. وبسایت‌ها معمولا ساده‌تر از برنامه‌های دسکتاپ بر روی کامپیوتر شما اجرا می‌شوند. یک وبسایت به شما این امکان را می‌دهد مواردی مانند یک انجمن، یک کتاب مهمان، یا حتی یک فرم ارسالی را به سادگی ویرایش کنید. از مزایای اصلی برنامه‌نویسی وب موارد زیر می‌باشد.

  • موقعیت شغلی: از مزایای اصلی شغل برنامه‌نویسی وب موقعیت شغلی آن است. در حال حاضر برنامه‌نویسی وب بین بهترین شغل‌های دنیا قرار دارد. اگر قصد مهاجرت به کشور به یک کشور دیگر از طریق شغل را دارید برنامه‌‌نویسی وب یکی از بهترین شغل‌ها برای اینکار است. همچنین شما می‌توانید فارغ از جنسیت و یا وضعیت جسمی خودتان اقدام به برنامه‌نویسی وب کنید.
  • دورکاری: موقعیت فعلی جامعه با توجه به ویروس همه‌گیر کرونا طوری است که رفت‌وآمد به محل کار می‌تواند بسیار پرخطر باشد. اما با توجه به این مزیت برنامه‌نویسی وب می‌توان این مشکل را حل کرد.
  • یادگیری سریع: با توجه به زبان‌های استفاده شده چه در بخش فرانت اند و چه در بخش بک‌اند شما می‌توانید به سادگی در مدت زمان بسیار کوتاه‌تری نسبت به بقیه زبان‌ها تسلط لازم را پیدا کنید.

پیشنهادی: چگونه طراح وب سایت شویم؟ برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟



برنامه‌نویسی وب از چه حوزه‌هایی تشکیل شده است؟

معمولا برنامه‌نویسان وب را به سه دسته طبقه بندی می‌کنند.

برنامه‌نویسی وب چیست
  • frontend: برنامه‌نویسی در بخش فرانت‌اند وبسایت نوشتن هر آن چیزی است که کاربران می‌توانند آن را مشاهده کنند. همه چیزهایی که هنگام حرکت در اینترنت مشاهده می کنید، از فونت ها و رنگ ها گرفته تا منوهای کشویی و اسلایدرها، ترکیبی از HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است که توسط مرورگر رایانه شما کنترل می شود فرانت اند گفته می‌شود. فرانت اند بخشی از یک وبسایت است که کاربر مستقیما با آن تعامل دارد.
  • backend: بک اند در حقیقت کاری است که یک وبسایت در پشت پرده برای ما انجام می‌دهد. بک اند برنامه‌نویسی در سمت سرور یک وبسایت است. بخش بک اند داده‌ها را ذخیره و مرتب می‌کند، و همچنین مطمئن می‌شود که همه چیز در سمت مشتری وب سایت به خوبی کار می‌کند. این بخش از وبسایت مستقیما با کاربر در ارتباط نیست. شما نمی‌توانید بک اند را ببینید و یا با آن ارتباط برقرار کنید. فعالیت‌هایی مانند نوشتن API، ایجاد کتابخانه‌ها و کار با اجزای سیستم بدون رابط کاربری یا حتی سیستم‌های برنامه‌نویسی علمی نیز در بک اند گنجانده شده‌اند.
  • fullstack: یک توسعه دهنده فول استک مسئول تمام بخش‌های فرانت‌اند و بک اند است. بسته به پیچیدگی یک وب سایت، یک توسعه دهنده تمام پشته ممکن است مسئول تمام جنبه‌های توسعه آن، از سمت سرور گرفته تا رابط کاربری باشد. بسیاری از توسعه دهندگان فول استک ممکن است هنوز در یک جنبه از توسعه وب تخصص داشته باشند، اما تجربه گسترده آنها در عیب‌یابی یا سرعت بخشیدن به ساخت یا طراحی مجدد مفید است.
    توسعه دهندگان فول استک اغلب مسئول شناسایی فناوری‌های پیشرفته مانند زبان‌های برنامه نویسی پیشرفته هستند که می‌توانند برای تقویت قابلیت‌های تجاری وب سایت‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

پیشنهادی: بررسی تفاوت فرانت اند و بک اند در طراحی وب به صورت جامع

برای موفقیت در برنامه‌نویسی وب به چه مهارت‌هایی نیازمند هستیم؟

برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس وب شما نیازمند مهارت‌های مختلفی هستید. موارد زیر تنها تعدادی از مهارت‌هایی است که می‌تواند به حرفه ای‌ها کمک کند تا حرفه خود را در توسعه وب پیش ببرند.

برنامه‌نویسی وب چیست
  • تفکر منطقی: کامیپوتر یک ماشین منطقی است. برای اینکه بتوانید دستورات منطقی را به کامپیوتر بفهمانید باید از طرز تفکر منطقی برخوردار باشید. اگر از این قابلیت برخوردار نیستید نگران نباشید. تنها کافیست طراحی وبسایت را شروع کنید و بعد در حین یادگیری برروی طرز تفکر خودتان در هنگام کدنویسی کار کنید. این ویژگی خاص در هنگام یادگیری و با تمرین و تکرار زیاد به وجود می‌آید.
  • تمایل به یادگیری چیزهای جدید: تکنولوژی هر روز در حال تغییر است. بنابراین تمایل به یادگیری در کدنویسی می‌تواند بسیار مهم باشد. باید دقت داشته باشید که یادگیری html و css تنها یک شروع است.
  • توجه به جزئیات: تست و خطایابی کدها در برنامه‌نویسی نیاز به صبر دارد. شما باید با استفاده از مهارت‌های تحلیلی خودتان بفهمید دقیقا علت خطاهای مختلف چه مواردی می‌باشد.
  • خلاقیت: وب سایت‌های موفق باید کاربران را جذب و حفظ کنند و همچنین برای موتورهای جستجو قابل مشاهده باشند. توسعه دهندگان وب باید در نحوه جمع آوری تجربه کاربری، بهینه سازی موتورهای جستجو و سایر عوامل در ساخت یک سایت خوب خلاق باشند.

    اگر حتی مقدار بسیار کمی از مهارت‌های بالا را در اختیار دارید می‌توانید کدنویسی را همین حالا شروع کنید.

برنامه‌نویسی وب را از کجا باید شروع کنیم؟



html:

برنامه‌نویسی وب چیست


html یک زبان نشانه‌گذاری متن است. اچ تی ام ال پایه اصلی تمامی صفحات وب در دنیاست. برای کدنویسی وبسایت حتی در بخش بک اند باید به طور خلاصه با این زبان آشنایی داشته باشید. در صفحات وب html ساختار اصلی اجزای صفحه را تعیین می‌کند. این زبان مانند یک اسکلت ساختمان عمل می‌کند و اجزای مختلف صفحه را در کنار یک دیگر نگه می‌دارد. به جرعت می‌توان گفت که این زبان پایه‌ای‌ترین زبانی است که هر کدنویس وبسایتی باید از آن شروع کند. برای یادگیری html می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.


css:

برنامه‌نویسی وب چیست


css در اصل ظاهر تگ‌های html و شیوه قرارگیری آن‌ها در کنار یکدیگر را تعیین می‌کند.css مخفف جمله Cascading Style Sheets می باشد. css مکمل html است. در واقع سی اس اس یک روش برای نمایش چیدمان عناصر موجود در صفحه می‌باشد. با استفاده از کدهای سی اس اس می‌توانید نوع قلم، اندازه، رنگ، تصویر و در کل ظاهر آن مکان را تعیین کنید.



موارد گفته شده را از کجا باید یاد بگیریم؟

دوره‌های آموزشی بسیار زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که کاربران مختلف از آن‌ها استفاده می‌کنند. اما متاسفانه اکثر آن‌ها از کیفیت لازم برخوردار نیستند. از این رو ما در تیم ادمین سایت یکی از بهترین دوره‌های آموزش جامع html , css را برای شما گردآوری کرده‌ایم. در این دوره به صورت کاملا جامع و در قالب دو پروژه عملی از صفر تا صد با کاربران همراه خواهیم بود.

یکی از موارد اصلی که می‌تواند به شما در یادگیری کمک کند انجام پروژه‌های کوچک آموزشی است. در این دوره آموزشی دو پروژه عملی به صورت کامل ایجاد شده است که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

این دوره آموزشی می‌تواند اولین قدم شما در برنامه‌نویسی وب باشد. در این دوره سعی شده به زبان بسیار ساده و روان شما را در مسیر یادگیری برنامه‌نویسی وب قرار دهیم. اگر علاقه‌مند به یادگیری برنامه‌نویسی وب هستید حتما به لینک زیر مراجعه کنید.


سخن آخر:

در این مقاله سعی شد به سوال برنامه‌نویسی وب چیست پاسخ داده شود. همچنین کاربر را در مسیر یادگیری برنامه‌نویسی وب قرار دهیم. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید می‌توانید انتقادات و پیشنهادات خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید