سیستم مدیریت محتوا چیست؟ هر آنچه باید از CMS بدانید
استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای راهاندازی و مدیریت وبسایت روشی محبوب و شناخته شده است. احتمالاً زمانی که وارد مباحث ساخت سایت، میشوید عبارت سیستم مدیریت محتوا به گوشتان میخورد. اما سیستم مدیریت محتوا چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله همراه ادمین سایت باشید تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا ترجمهی عبارت content management system است که به اختصار به آن CMS هم گفته میشود. CMS یک نرمافزار است که قابیلت انتشار، مدیریت، ویرایش و طبقه بندی محتوا را برای شما محیا میکند.
به زبان ساده، سیستم مدیریت محتوا یک پنل مدیریتی (Control panel) است که امکان مدیریت بخشهای مختلف وبسایت شما را فراهم میکند. فرض کنید میخواهید در وبسایت خود یک بخش جدید برای فروش محصولات آموزشی ایجاد کنید.
قطعاً کارکردن با کدها برای شما دشوار خواهد بود. اما شما میتوانید به کمک این سیستم بدون نیاز به هیچ گونه کدنویسی یک دستهبندی جدید ایجاد کنید، آن را نامگذاری کنید و در این دسته محصول منتشر نمایید. در واقع این سیستم یک رابط گرافیکی ایجاد میکند تا شما بدون ارتباط مستقیم با کدها، بتوانید به مدیریت وبسایت بپردازید.
کاربردهای سیستم مدیریت محتوا
تا به این جای مقاله احتمالاً متوجه شده باشید مفهوم سیستم مدیریت محتوا چیست؟ اما میخواهیم کاربرد این سیستم و هدف از تولید آن را بررسی کنیم.
+ مهمترین استفادهای که میتوان از یک سیستم مدیریت محتوا داشت، راهاندازی وبسایت بدون کدنویسی است. در مقالهی روش ساخت سایت بدون کدنویسی به این موضوع پرداختهایم.
+ یکی از اهداف اصلی سیستم مدیریت محتوا، مدیریت وبسایت بدون دخالت کد است. این موضوع برای افرادی که دانش برنامهنویسی ندارند کمک کننده است.
+ از دیگر کاربردهای این سیستم میتوان به قابلیت مدیریت یکپارچه وبسایت اشاره کرد. به کمک یک CMS میتوان یک وبسایت را توسط چندین شخص متفاوت با سطح دسترسیهای گوناگون مدیریت کرد.
+ یک سیستم مدیریت محتوا میتواند برای شما قابلیت تغییر ظاهر سایت را به کمک استفاده از قالبهای موجود فراهم کند.
+ همچنین میتوان به کمک این سیستم زیرساختی برای بازاریابی آسانتر، فروش آنلاین، مدیریت کاربران و… هم داشت.
امکانات یک سیستم مدیریت محتوا (CMS)
- ایجاد پنل ورود و عضویت در سایت
- تولید، ویرایش و انتشار محتوا در سایت
- ایجاد آرشیو برای هر نوع محتوا
- درج، ویرایش و حذف محصول
- مدیریت کاربران وبسایت
- مدیریت رسانههای سایت
- و…
همچنین بخوانید: بهترین سیستمهای مدیریت محتوا فروشگاه ساز
معرفی بهترین CMS
وردپرس یک CMS است که توانسته لقب محبوبترین سیستم مدیریت محتوا را به خود اختصاص دهد. این سیستم کاملا رایگان و متن باز است که به شما اجازه میدهد به راحتی چند کلیک و در مدت زمان بسیار کوتاهی یک وبسایت ایجاد کنید و آن را مدیریت نمایید.
گرچه در گذشته برای داشتن یک وبسایت باید حداقل با اصول اولیه وبسایت آشنا میشدید، اما امروزه به لطف وجود این سیستم قدرتمند، برای مدیریت وبسایت، شما نیاز به هیچ گونه مهارت کدنویسی نخواهید داشت.
جالب است بدانید حدود یکسوم از وبسایتهای دنیا به کمک وردپرس ساخته شدهاند. این سیستم به شما امکان ساخت هر نوع سایتی اعم از خبری، وبلاگی، آموزشی، فروشگاهی، انجمن و… را میدهد. رابط کاربری آسان، انعطاف بالا در شخصیسازی، قابلیت توسعه و گسترش از مهمترین ویژگیهای آن است.
بهتر است اطلاعات تکمیلی وردپرس را در مقالهی وردپرس چیست بخوانید.
آموزش کار با وردپرس، محبوبترین سیستم مدیریت محتوا
به کمک یک CMS میتوانید بدون دانستن برنامهنویسی یک وبسایت راهاندازی کنید. برای آموختن کار با وردپرس میتوانید از دوره زیر استفاده کنید. این دوره آموزشی به صورت ویدیویی کار با وردپرس را گام به گام به شما آموزش میدهد. همچنین کمک میکند تا به آسانی یک وبسایت برای خود یا دیگران بسازید.
با سلام
ببخشید، مقالات سایت در کجا ذخیره می شوند؟مدیا (ویدئو-صوت و تصویر) در پوشه وردپرس ذخیره می شوند . نوشته ها و متن های سایت در کجا ذخیره می شوند. وقتی صحفه وبی باز می شود نوشته ها و تصاویر نمایش داده می شوند ایا نوشته ها در خود صفحه وب همیشه حضور دارند؟ یعنی در هر صورت صفحه وب باز باشد و یا بسته ، متن و نوشته ها همان جای خودشان در صفحه هستند؟ ممنون می شوم اگر راهنمایی کنید.در چند سایت این را پرسیدم خیلی فنی گفتند که هیچی درک نکردم چه گفتند. مثلا توی خانه اگر از ما بپرسند یخچال کجاست می گوییم توی اشپزخانه .منظورم از اینکه نوشته ها و متن ها کجاست درست مثل این است که بپرسم یخچال کجاست.
با تشکر
با تشکر
سلام وقت بخیر
کلا دو مکان برای ذخیره سازی وجود داره. یکی سیستم فایل (مثل فایل هایی که آپلود میکنید) و دیگری دیتابیس یا همون پایگاه داده
اگر تو هاستتون به قسمت mysql یا phpmyadmin برید میتونید وارد دیتابیس بشید و با داشتن دانش فنی خیلی کمی اطلاعاتی که در اونجا ذخیره شده رو ببینید
متن بصورت استاتیک در صفحات وب وجود ندارند. متن ها هنگامی که شما درخواست لود یک صفحه وبسایت رو میدید از دیتابیس فراخوانی شده و در جایگاه خوشون قرار میگیرن
موفق باشید
با سلام
وقتی با کدنویسی سایتی را برای مشتری طراحی میکنیم باید CMS هم طراحی کنیم؟
سلام سعید جان
استفاده از CMS به معنای بی نیازی مطلق از کدنویسی نیست. یعنی حتی اگر شما از CMS استفاده کنید در بسیاری از مواقع برای پیاده سازی یک قالب یا یک افزونه خاص نیاز به کدنویسی دارید. اما وجود قالبها و افزونههای از پیش طراحی شده برای CMS ها، باعث راحتی کار ما میشه و حجم کدنویسی ما خیلی خیلی کم میشه.
اما اگر از هیچ CMS استفاده نکنید کارتون بشدت سخت میشه. چون تمام کارهای مربوط به ذخیره و بازیابی داده ها و ارتباط با پایگاه داده ، امنیت و… رو خودتون باید از صفر کدنویسی کنید و به تسلط خوبی از بکاند نیاز دارید.